Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy, tani usher - miał ktoś styczność ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez zboj87
    Znowu?! Nic nigdy takiego nie powiedziałem o głośniku, którego nie słuchałem, a ogólna opinia nie 'działa' ze wszystkimi przetwornikami. Po prostu zapytałem.
    to nie byłeś Ty ? Wybacz - możliwe że Cię z kimś pomyliłem :)
    Zamieszczone przez zboj87
    Tak, ale sam przyznałeś, że nie zależy Ci bardzo na basie...
    bo nie ma się co spodziewać z 13cm głośnika subwoofera :)

umberto, idąc tym tokiem myślenia to wszystkie monitorki są do dupy i nie nadają się do słuchania muzy ;] Nie popadajmy w skrajności. Nie każdy potrzebuje 15' suba do słuchania muzyki...
    Zamieszczone przez umberto
    czy on starczy na 30m2.Da radę?
    jakbyś chciał wiedzieć to mi i do 50mkw starczy :P
    I nie jest to objaw braku wymagań...
    Zamieszczone przez umberto
    Jak tego słuchać?I to bez suba?5cm od głośnika
    o dziwo da się słuchać muzy bez suba z 13cm głośników ;] A przy uniampie 2 x ~70w poziom głośności jest wiecej niż zadowalający/wystarczający w pomieszczeniu rzędu 20mkw. Przynajmniej dla mnie.
    BTW - mierzyłeś charke temu bsw w tubie ?

Skomentuj

Umberto proszę Cie nie rób ludzią wody z mózgu. Fakt z dwóch 13 nie będzie głośno i super basowo, ale jako monitorki zagra to pięknie, zawsze można zrobić 2,5 way.

Nie każdy potrzebuje 15" w tubie.

Powiem ci że na początku myślałem jak ty, ale wyrosłem
      :cool:

Skomentuj

I temat sie wywiązał...i dobrze bo i ja robię monitory na tym Usherze - dokładnie na wersji ekranowanej a na górze - ekranowany UA025C-10. Jak postępy? U mnie skrzynie praktycznie gotowe - no...brak otworów :), głośniki na półce, terminale i bass reflexy też już są...

Skomentuj

Mam nadzieje ze ktoś będzie miał okazje podjąć sie bezposredniego porównania tego Ushera z STX 15AX :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
            Mam nadzieje ze ktoś będzie miał okazje podjąć sie bezposredniego porównania tego Ushera z STX 15AX :)
            Podpisuję się pod tym, jednak STX to dno i 33 metry mułu w porównaniu do Ushera.

Skomentuj

Miałme STXa i wg mnie głosniczek gral fajnie:) Mozna powiedzieć jak nie STX :)

Skomentuj

zboj87 ,czy mozesz uzasadnic to co powiedziales,poprzec jakimis dowodami,moze sluchales obydwóch? :???:

[ Dodano: 2007-04-10, 19:59 ]
                upd:

Jesli ten stx jest taaaaaaaki zły to czemu chcesz jego porownania z usherem?

Skomentuj

jak sie ma brudne uszy ze az mul z nich wyplywa to nic dziwnego ze taka opinia :)

STX jest miekki i w tej samej obudowie zejdzie nizej niz usher. Usher to twardy glosnik z malym Xmaxem i malym Xdampem. Ma twardy szybki bas co moze sie podobac. Jednak nie mierzylem go w optymalnej obudowie zedu 10litrow tylko w duzo wiekszej wiec nie wiem jak sie zachowa w 10litrach. W 15litrach gra twardo wiec w 10 moze juz nie byc niskiego basu wogule. Charakterystyka na srednich dosc plaska i mozna ladnie ja wyrownac jak sie zastosuje niski podzial zedu 2 gora 3khz. Wiecej sie juz nie wycisnie bo sie charka psuje, dla porownania stx potrafi prosto grac do 5khz. Efektywnosc glosnikow taka sama czyli 85dB/1w

Skomentuj

irek, czyli wg Ciebie STX lepszy?

Skomentuj

Panowie lepszy nie lepszy tanszy o 35zł :) Czyli zostaje nam na zwrotnice prawie.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
                        Umberto proszę Cie nie rób ludzią wody z mózgu
                        Własnie to ja próbuję jej nie robić w porównaniu z cała resztą.Co z tego że Ty wiesz,że Takero wie, jak wchodzi świeżak,czyta,kupuje,robi i...yyyy,nima basuuu,ale gównoooo.
                        Miałem serie pretensji o sklonowana konstrukcję Yoshiego,sam poleciłem.I co?Baty dostałem,ludziom z forum sie tez oberwało bo basu nie było.I kto tu komu wode z mózgu robi?Przynajmniej tym nie ekspertom?
                        Jeśli już cos świeżego wywlekać to pisać dokładnie co i jak,czego sie spodziewać a czego nie.Bo później jaja wychodzą.

takero, nie filozofuj bo sam sie z 15-stką w bagazniku lansowałeś.

Skomentuj

Ech, na każdym kroku złośliwośc... Może się pochwalisz, co z Twoich uszu wypływa? Albo nie - daruj nam.

Tasior, sam nie testowałem. Swoje zdanie oparłem na wypowiedzi takero, który testował oby dwa przetworniki.
                          Chcę porównania innego autora.

Skomentuj

lol. 35zł - kupa kasy po prostu ;]
                            mi się właśnie ze względu na ten specyficzny dół usher bardzo podoba,
                            generalnie ciężko jest znaleźć głośnik który gra w ten sposób :P
                            Zamieszczone przez Tasior
                            Mam nadzieje ze ktoś będzie miał okazje podjąć sie bezposredniego porównania tego Ushera z STX 15AX
                            imho usher lepszy, nie jest może aż takim szerokopasmowcem jak stx, ale niestety mimo użytych technologii stx to tylko stx , to wykonanie itd, a pod względem akustycznym mimo że na początku zaskakuje bardzo pozytywnie - jest to wręcz szok, to przy "dłuższych oględzinach" nie jest to aż taka rewelacja.
                            Pozatym na 2 stxy ax które miałem jeden miał źle wycentrowaną cewke, a do tego oba miały różne membrany Jedna w kolorze kanarkowym, druga cytrynowa, no i ten wzorek który chyba tylko na focie fajnie wygląda - w realu już nie :P
                            Ale na koniec trzeba powiedzieć że jest naprawde poprawny, choć pewne detale odstraszają , np mnie :)

Skomentuj

Konkrety Panowie konkrety a nie lepszy gorszy. Był bym wdzieczny, zeby ktoś opowiedział jak oba głośniki graja w średnim pasmie.

Zamieszczone przez irek
                              STX jest miekki
                              irek, a jak się spisuje w bardzo wymagajacej muzyce w stylu hard rock metalowej ?? Będzie mulił czy nie??

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                                jak oba głośniki graja w średnim pasmie.
                                inaczej ;]
                                a który lepszy/gorszy to już kwestia gustu.

Skomentuj

takero te 35zł :razz: to moze byc element decydujący dla ludzi którzy maja pieniędzy "na styk".

Umberto albo mi sie wydaje albo cos masz ze słuchem:0 kolumny yoshiego miały specyficzny basik. jesli ktos pisał że ARN 150 nie miął basu to był dla mnie dziewny. poprotu nowi ludzie sa nauczeniu do słuchania muzyki z podbitym basem na maxa:) Tylko tak mozna to wytłumaczyć.

Skomentuj

poprotu nowi ludzie sa nauczeniu do słuchania muzyki z podbitym basem na maxa:) Tylko tak mozna to wytłumaczyć.
                                    No i dlatego potem wyskakuja z pretensajmi ze nie ma basu

takero, toś mi wytłumaczył

Skomentuj

takero te 35zł :razz: to moze byc element decydujący dla ludzi którzy maja pieniędzy "na styk".

Umberto albo mi sie wydaje albo cos masz ze słuchem:0 kolumny yoshiego miały specyficzny basik. jesli ktos pisał że ARN 150 nie miął basu to był dla mnie dziewny. poprotu nowi ludzie sa nauczeniu do słuchania muzyki z podbitym basem na maxa:) Tylko tak mozna to wytłumaczyć.
                                      35 złotych nie wystarczy na 1 cewkę powietrzną do tego Ushera...
                                      same zwrotnice kosztowały mnie około 150 złotych...

Skomentuj

Przemek zwrotnice chyba robiłeś na cewkach apha core:) jesli ktos liczy każdy 1zł to nie będzie kupował powietrznych z drutem zapewne 1,4mm :) Snobizm panie:)

Skomentuj

Czy ja wiem czy snobizm? Alpha Core to byłby z pewnością przerost formy nad treścią, do tego Millsy i Mundorfy...ale u mnie? - dobre głośniki to do nich dobre komponenty zwrotnicy. Faktycznie - drut 1.4, rezystory metalizowane i kondensatory SCR, do tego kabel srebrzony Jamo - nie było Oehlbacha...elementy co najwyżej "dobre", jak i głośniki...bez ekstrawagancji...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X