Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy, tani usher - miał ktoś styczność ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez umberto
    Miałem serie pretensji o sklonowana konstrukcję Yoshiego,sam poleciłem.I co?Baty dostałem,ludziom z forum sie tez oberwało bo basu nie było
    :shock: przeciez ta konstrukcja zaskakuje iloscia basu z tak malutkiego glosniczka!! jezeli taki poczatkujacy podlaczy je pod wieze to nic dziwnego ze brak mu basu. mi one fajnie graja dopiero pod min 50W

ja juz sie troche osluchalem (podkreslam troche) i mi bardziej zalezy na czystych wysokich tonach niz na basie... a suba nadal sobie nie zbudowalem :razz:

umberto, jezeli masz gdzie sluchac 15" glosnika to gratuluje bo ja w bloku mieszkalnym nawet niemam co probowac z takim glosnikiem
    ...a szkoda bo wlasnie koles nie odbiera eminence kappa a ja potrzebuje nowego lozka :twisted:

Skomentuj

Przemek polecam kupowac elementy w Plinku maja najlepsze ceny.

Skomentuj

Nie rozumiem tylko ludzi ktorzy oceniaja dany produkt znajac tylko jego firme... :/ akurat to ze stx nie produkuje

glosnikow ktore porazaja nas swym dzwiekiem jest wiadome (bo troche nie ten przedzial cenowy) ale kazda firma tak

jak i alphard ma w swojej produkcj poprostu dziela... a takim dzielem stx-a jest wlasnie ax ktory tak jak juz

powiedziano gra rowno az do 5khz a w dodatku schodzi bardzo nisko... a zaskoczylo mnie stwierdzenie ze zamula... no

prosze jak moze zamulac glosnik ktory w rzeczywistosci jest 14 cm (producent podaje 15 ale jest to 14)... tu sie

nie zgodze gdyz mam ax-a i to nie jednego zaczalem od kupna 2 na monitorki a skonczylem jak na razie na 6 i mam

kolumny frontowe i monitory a zamiezam jeszcze robic centralke i jestem bardzo zadowolony glosnik schodzi

nieprawdopodobnie nisko a u mnie w budzie 22 litry na 2 ax-y basu jest tyle ze suba nie potrzeba... choc monitorki

8 litrow juz na basie ucierpialy to nie zgodze sie ze stwierdzeniem ze jest kiepski:/... (bas jest... ciagie rowno

az do 5 khz... a i glosniejszy jest od ushera...) a cena ze tanszy nie znaczy gorszy bo stx to nie firma na miare

peerless czy inne i nie placi sie za nazwe i gdyby ten glosnik mial byc sprzedawany pod nazwa peerlees lub

scanspeak czy inne cudo to kosztowalby o wiele wiecej... ja jestem bardzo zadowolony z ax-a i na prawde polecam,

nie sadze ze ten usher jest lepszy... nie slyszalem ushera ale sadze ze jest gorszy... a kolega ktory kupil 2 ax-y

i jeden mial zle wycentrowana cewke mial pecha ja mam 6 i wszystkie 100% sprawne... a co zlego jest w wygladzie...

nic sa bardzo przyjemne a ramka kosza nie okragla pozwala na zrobienie wezszych kolumn... to chyba tyle niedlugo

pochwale sie moim kompletem ps( te ax-y maja na prawde duzo basu w budzie 22 litry na 2 glosniki i nie zamulaja

)a co do wykonania to jest lepiej niz zadowalajace...

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69
          glosnik schodzi

nieprawdopodobnie nisko
          tylko dodaj "jak na tak maly glosnik" bo ktos sobie pomysli ze na suba sie nadaje...
          porownywales go moze z ARN150??

a i glosniejszy jest od ushera
          Zamieszczone przez irek
          Efektywnosc glosnikow taka sama czyli 85dB/1w
          i komu tu wierzyc ;]

Skomentuj

daniel69, miałeś może ushera ? Bo widze chcesz porównywać te głośniki ,a pewnie co najwyżej na akkusie go widziałeś...
            Nieprawdopodobnie niski bas ? Arn150 zejdzie niżej, tyle że muli.
            I nie mów że 15cm głośnik (niezależnie czy kosz ma 13 czy 15cm...) nie może mulic bo to nieprawda.
            Z jakimi wysokotonowcami masz te AX-y ?
            a jestem bardzo zadowolony z ax-a i na prawde polecam,

nie sadze ze ten usher jest lepszy... nie slyszalem ushera ale sadze ze jest gorszy...
            tak właśnie możnaby streścić Twoje sądy...
            Ogólnie - kompletny brak sensu w takim sposobie rozumowania.
            Zamieszczone przez Pawel S.
            i komu tu wierzyc ;]
            napewno danielowi69

ŁukaszN, spota się zrobi to sobie posluchasz :P
            Generalnie nie do końca można je porównać w pełni obiektywnie - choćby dlatego że grają z zupełnie innymi wysokotonowcami.

Skomentuj

Takero bliżej wrocławia lepiej:)

Sorka za oftopa.

takero z Toba rozmawiałem na GG i wiem że Tobie bardziej podoba się usher, ma taki basik jak Beyma:) Co do STXa to o ile wiem u Borysa gra w obudowie koło 15L :cool: I mówi że basik jest piekny.

Co do cewek i magnesów u STXa, to moje AXy były idealnie wycentrowane, nie moge tego juz powiedzieć o GDS czy GDN AP:)

Skomentuj

Słuchajcie, tak profilaktycznie - przestańcie już porównywać do AX'a i Ushera ARN'a 150 - bo jest to po prostu śmieszne, nie ta klasa cenowa. IMHO to pewnie oba przetworniki prezentują niezłą jakość, ale - są różne brzmieniowo. Ja wziąłbym AX'a, mimo tego, co wcześniej uważałem, bo jak dla mnie to niedostatki basu są niedopuszczalne. Czasem trzeba mocniej i głośniej posłuchać.

Skomentuj

Dobra - koniec offtopa nt spota :P
                  wszyscy którzy chcą się spotkać ---> http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=109745#109745

Zamieszczone przez Langusta
                  Ja wziąłbym AX'a, mimo tego, co wcześniej uważałem, bo jak dla mnie to niedostatki basu są niedopuszczalne
                  myślę że zanim zacznie się coś oceniać/porównywać dobrze jest się zaznajomić z tematem , w tym wypadku posłuchać głośników. Bo jeśli się ich nawet w ręku nie miało, przynajmniej jednego z nich to sądy takie są raczej mało znaczące, a wprowadzają tylko zamęt.

Skomentuj

Temat do odsiewu albo do kosza.Zresztą,nie wiele tu po odcedzeniu zostanie.Jak zwykle.Zero konkretów.

Skomentuj

ej co za wycinanie postów?
                      offtop nt spota został wycięty,a właściwie przeniesiony, coś w tym dziwnego ? :)
                      Temat to "Nowy, tani usher - miał ktoś styczność ??" w dziale "Akustyka" - przypomiam.

Przemek, kliknij na http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=109766#109766

Skomentuj

a fakt trzeba dodac.... jak na taki gloskik to ma w opór basu
                        ogólnie to polecan ax-y do frontowych kolumn... 2 ax-y na kolumne wtedy zaskakuja choc nie mowie ze do monitorów nie bo jak najbardziej ale traca wtedy co jest rzeczą jasna... na basie

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                          ej co za wycinanie postów?
                          offtop nt spota został wycięty,a właściwie przeniesiony, coś w tym dziwnego ? :)
                          Temat to "Nowy, tani usher - miał ktoś styczność ??" w dziale "Akustyka" - przypomiam.

Przemek, kliknij na http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=109766#109766
                          doobra, i tak wam odłamę fornir z kolumn jak się odwrócicie na spocie...i zewrę styki śrubokrętem :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                            Temat do odsiewu albo do kosza.Zresztą,nie wiele tu po odcedzeniu zostanie.Jak zwykle.Zero konkretów.

:P

Skomentuj

takero a ja mam takie pytanko ... trzymaja mniej wiecej parametry te ushery?? i jak sie to ma do tego co podaje producent??

Skomentuj

TS jeszcze nie mierzyłem tak naprawde ;]
                                ale charki wychodzą dokładnie takie same.

Skomentuj

Jak je stroisz? Obudowa monitorowa? Ciekaw jestem jak wypadnie porównanie...

Skomentuj

buda póki co ok 10l , strojenie nieco poniżej fs, ale się zmienia cągle :P
                                    testuje do upadłego :P

Skomentuj

to jeśli się uda - będzie fajny test - ja jadę po bandzie - 11 litrów ale stroję niziutko na 33Hz...zobaczymy

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemek
                                        to jeśli się uda - będzie fajny test - ja jadę po bandzie - 11 litrów ale stroję niziutko na 33Hz...zobaczymy
                                        zarcik ??

ja mysle ze obudowa w jaka zostal ten glosnik zaaplikowany w s-520 jest najoptymalniejsza czyli cos kolo 8L@55hz

Skomentuj

a ja myślę że 8l to nieco mało dla nich (pozatym wydaje mi się że w s520 jest prawie 10l , ale mogę się mylić :) ), a strojenie ? - rzecz gustu...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X