Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Końcówka HOLLYWOOD

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Końcówka HOLLYWOOD

WITAM
    Chcę kupić końcówkę mocy HOLLYWOOD IMPACT-480, lecz najpierw chciałbym zaczerpnąć Waszych opinii na temat tej końcówki.
    Czy warto ją kupić za ok 300 zł????
    Czy ma ona czyste brzmienie????(bas mocny??) bo gdzieś przeczytałem, że bas jest do kitu :(
    POZDRAWIAM
    Załączone pliki

poszukaj na forum bo chyba gdzies tu o niej rozmowa była

Skomentuj

Za 300zl to mozna kupic trafo i kawalek obudowy wiec nie ma sie co zastanawiac. Bylo to dzialalo.

Skomentuj

ja bym tego kijem nie tykał....

Skomentuj

hahaha jak ja kocham to forum i te rozne wasze powiedzenia

Skomentuj

ten wzmacniacz to tragedia - nawet obudowa jest do bani - wygina się pod cięzarem wzmaka.....

trafo jest tak male że ledwo mozna je zauwazyć i napięcie na nim przysiada o jakieś 50%

tranzystory są wyliczone chyba na obciązenie 16 ohm i przy 4 palą się jak ognisko :P

żeby wzmacniacz doprowadzić do ładu trzeba by:

zmienić trafo
            obudowe
            dodać tranzystorów
            zmienić radiatory
            zmienić zasilacz

hmm chyba zostaly tylko potencjiometry i złącza na kable :P

Skomentuj

No to idealny wzmacniacz do DIY tuningu :)

Skomentuj

Oj jak fajnie takich mitów posluchac :)

Mam z nim bardzo czesto kontakt, juz o nim pisalem na audiomanii...

Obudowa jest solidna, juz nieraz na niej siedzialem, badz stawialem monitor i nic nie bylo.

W środku nic innego jak trafo ok 200w 2x38v, koncówki to TOSHIBY 2sa1943 oraz 2sc5200 po jednej parce na strone, w aplikacji wzmak Perun. Filtracja marna. Radiatory tez male, jednak brzmienie nie jest takie zle, i wlasnie na basie zbytnio nie cierpi. Obciazam go 2ohm i tez chodzi bez problemu, wlaczylo sie po 30minutach zabezpieczenie i to tylko tyle :cool:

W sumie jak na poczatek polecam :) no chyba ze zrobisz sobie wzmak na dwóch mostkach TDA (2x150W) powinienes sie zmiescic w 300zl, no ale min. impedancja kolumn to 8hom :)

Skomentuj

porównaj sobie tą obudowe z jakimś ADS'em czy elmuzem a dopiero potem wypowiadaj się o jej jakości...

sproboj ją przykręcić za mocowania do racka bez podpartego tyłu i tak przewieść po wertepach - wygnie się jak ta lala :) a ADSy i wszystkie firmowe wzmaki wazące po 20 kg wytrzymaja to bez problemów

co do tranów - niestety niesą to orginały ale chńskie podroby i nie wytrzymują tyle co "prawdziwe"

Skomentuj

HOLLYWOOD - Tania imitacja sprzętu

Ludzie, jak można pozytywnie się wypowiadać o HOLLYWOOD'zie?!

To nawet nie jest kiepski sprzęt, to jest zwykłe oszustwo i naciąganie, to powinno być ścigane z urzędu!

Ja doskonale rozumiem ludzi którzy nie mają kasy, a bardzo chcą "grać" (młodzi DJ'e), ale nie dajcie się oszukać, a potem sami się nie oszukujcie, że macie sprzęt OK.
                    Firmy które produkują pod markami typu hOLLYWOOD żerują na biednych napaleńcach. Sam się nabrałem kupując CD DJ hOOLYWOOD. Niby wszystko miał, niby grał i był tani, a nawet super taniutki. Ale co z tego, "LOOP" nigdy nie działał, zawsze było słychać przeskok pętli. Wpakowałem w niego dodatkową kasę: wymieniłem napędy, powymieniałem wtyki i złącza (marniejszych niż w hOOLLYWOOD to niema nawet w sprzęcie z hipermaretu) i to nic nie dało. Sprzęt przeskakiwał, trzeszczał i w ogóle. Narobiłem sobie wstydu na dwóch imprezech, straciłem renome u kilku klientów i szybciutko zainwestowałem w stare GEMINI (które nigdy mnie nie zawiodły i szybko zarobiły na PIONEERA :-D ). A swojego hOOLYWOOD'a sprzedałem za grosze i to człowiekowi którego bardzo nie lubię. Przysięgam, że koledze nie sprzedałbym hOOLYWOOD'a.

W dzisiejszych czasach elektronika jest tania i zaawansowana, nie sztka zrobić wzmacniacz który będzie grał, nawet dobrze. Ale kultura wykonania i dobre materiały muszą kosztować.

Włąściciele hOOLYWOOD'ów: Jak spojrzycie w oczy młodej parze na której weselu rozleci się wasz hOOLYWOOD? Nie oszukujcie się, to jest najgorszy kibel, który się rozleci jak tylko będzie miał okazję.

Skomentuj

Sound Wave, no to chyba miales jakas hu**wa wersje... albo ja lepsza
                      O to chodzi ze po prostu do 300zl no raczej niz lepszego nie znajdziecie. A cena innych lepszych wzmaków jest 2 - 3 razy taka, wiec i dadza lepsze obudowy, lepsze elementy, lepse wszystko :) w sumie, w tej cenie wybral bym eltrona100u naprzyklad albo dwie elektroniki ws200 :) no ale coz, za 300zl super czegos nie kupie, cos za cos :) pozatym firma hollywood nie jest taka zla jak sie patrzy :) to ona wraz z velocity jest w car audio dosyc dobrym produktem na zachodzie. Przegladalem jaka stronke i tam byla obok hertza czy kappy :)

Skomentuj

nie wyrobię

hOLLYWOOD obok hertza czy kappy :-D bez jaj!
                        Na parkingu stał trabant obok Mercedesa i co z tego?

Mam proste pytanie: Czy ktoś potrafi wymienić coś gorszego niż hOLLYWOOD?

pozdrawiam

Skomentuj

ja mialem glosnik hollywood x2-1040-d4 i chwale ,tylko nie za taka cene (ja dalem 80).

Skomentuj

To nie ten sam Hollywood

Patrzyłem trochę na oferty CA i stwierdzam, że Hollywood od głośników samochodowych, to na 99% a nawet na 100% nie ten sam hOLLYWOOD który robi faryczne imitacje pseudo sprzętu pseudoestradowego i pseudo DJ'skiego.
                            Tym samym nie wypowiadam żadnej opinii na temat głośników Hollywood (może nawet są dobre) i stanowczo utrzymuję zdanie, że sprzętu nagłośnieniowego (wzmaki, CD playery, miksery po 20 zł, itp.) marki hOLLYWOOD nie radzę dotykać nawet kijem przez szmatę ;-).

Pozdrawiam

Skomentuj

Jednego nie rozumie a moze to brak wiedzy z mojej strony-trafo 200 W a moc podawana w instrukcji 2x240 W.Moze mi to ktoś wyjasnić.Poza tym chciałbym potwierdzenia (tak dla zaspokojenia ciekawości)że te wzmacniacze maja zawyżoną podawana moc nawet do 70%

Skomentuj

Re: nie wyrobię

z trafo 2x38V 200W wyciągniesz przy dobrych wiatrach 2x100W ( w sumie głównym ograniczeniem jest tu napięcie gdyby dali trafo 2x50V 200W pewnie wyciągnoł by 2x150)

Zamieszczone przez SILNY
                                hOLLYWOOD obok hertza czy kappy :-D bez jaj!
                                Na parkingu stał trabant obok Mercedesa i co z tego?

Mam proste pytanie: Czy ktoś potrafi wymienić coś gorszego niż hOLLYWOOD?

pozdrawiam
                                tak dwa hollywoody

Skomentuj

Fakty sa takie ze To najgorsza koncowka mocy, ale tez i najtansza. A na pewno musi jakos dzialac bo nikt by jej nie produkowal i nei sprzedawal jakby nie dzialala. A jaka jest faktyczna moc to juz malo istotne wazniejsze czy gra i jak dlugo.

Skomentuj

Re: Końcówka HOLLYWOOD

Witam !! Mam powazny problem :( Kupilem kolumny Hollwood 400 W (to jest sprzet do karaoke) + mikrofon+ wzmacniacz i nie wiem dlaczego nie mam praktycznie wcale basu w kolumnach czemu ???:( Czy wzmacniacz jest za slaby czy co ?? od czego to zalezy prosze o szybki kontakt z gory dziekuje !! Wzmacniacz nazywa sie McVoice HiFi DIGITAL KARAOKE AMPLIFIER AV-698 a dane tego wzmacniacza to 2x35W+3x10W (4Ohm)???POZDRAWIAM !!!!:(

Skomentuj

janiu13, badziewne glosniki, badziewny wzmak nie dziwie sie ze nie gra jak trzeba. adze sprzedac czym predzej i kupic cos normalnego co ma prawo zagrac..

Skomentuj

janiu13, to się dałeś zrobić w konia. n_omyzs, dobrze Ci radzi.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X