Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Końcówka HOLLYWOOD

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przylacze sie do dyskusji.

A powiedzcie mi jaka tania koncowke mozna kupic z allegro w kwocie miedzy 300-400zl ?

Zbliza sie sylwester a ja nie mam zadnego wzmaka zeby napedzic moj sprzet imprezowy http://www.audiomania.info/forum/vie...hp?f=25&t=5273 (dwie nadstawki 240W i dwie tuby 150W). Myslalem nad tanimi koncowkami mocy ale po przygodzie z Hollywoodem mam mieszane uczucia.

widzialem na allegro takie koncowki:

http://www.allegro.pl/item481399951_...tis_w_24h.html

...niby 2x150W

http://www.allegro.pl/item474471417_...lep_gw_fv.html

...a tu 2x284

Wiem ze to cos podobnego do hollywooda. Myslalem nad UniAMP-em od Irka ale niewiem ile kosztuje i czy mi sie oplaci,bo wiadomo,te koncowki z allegro juz sa w obudowie.

Skomentuj

marian, a Ty chyba nie chcesz obsługiwać jedną końcówką wszystko? Czy może dwiema? Gdybyś to zrobił aktywnie, potrzeba by było jeszcze croosover, może masz? Ew. może masz soundblastera kartę?

Jeżeli byłbyś zainteresowany, to mam Elmuza 2x150W 4 Ohm do sprzedania w przystępnej cenie, napędzał same drivery. Brzmienie super, bardzo duża kontrola i co ważna bezawaryjny.

Szkoda że teraz nie robiłeś nowych paczek, bo wtedy dwie paczki załatwiły by Twoj cały zestaw, nie dość ze były by tańsze to i lepsze brzmienie by miały. Może pomyśl nad sprzedażą tego (weźmiesz na pewno sporo za ten zestaw) a zrobisz nowy, porządniejszy?

Skomentuj

To ja może dodam jeszcze coś o tym Hollywoodzie. Byłem na imprezie u kumpla, u którego grał jakiś pseudo DJ właśnie takim hollywoodem jak na zdjęciu. Do tego miał jakieś kolumny estradowe, że jak puścił piosenkę jakąś to nic nie było słuchać tylko JEDEN WIELKI MUŁ. Wzmak tragedia, obudowa mięciutka, grzało się to niemiłosiernie, co chwile musiała być przerwa. No i taki hollywood popsuł nam imprezę :P

Skomentuj

chce kupic dwie koncowki,a crosa sie zrobi.

Skomentuj

cudny90, niestety, ale to nieumiejętność dja prędzej

Gdyby podał mu sygnał większy od 1V to wzmak by się tak nie grzał i nie trzeba było by robić przerw. Pamiętam jak się robiło imprezy na słabym sygnale z MP3 (tak playera) to co 30min trzeba było sprzęt wyłaczać, a jak dało się sygnał z miksera, to już inna bajka.

Skomentuj

Zamieszczone przez wasik1989
              Gdyby podał mu sygnał większy od 1V to wzmak by się tak nie grzał i nie trzeba było by robić przerw. Pamiętam jak się robiło imprezy na słabym sygnale z MP3 (tak playera) to co 30min trzeba było sprzęt wyłaczać, a jak dało się sygnał z miksera, to już inna bajka.
              Jak ktos znajdzie jakis sens w tym zdaniu to chyba ufunduje mu jakas nagrode bo ja tu zadnego sensu nie widze.
              Maly sygnal czyli mala moc wyjsciowa to wzmacniacz sie przegrzewa a jak sie podlaczy duzy sygnal ktory do duza moc wyjsciowa a moze i przester wzmacniacza to wzmacniacz bedzie sie mniej grzal?

Skomentuj

irek, to wytłumacz racjonalnie to co napisałem, skoro tak było?

Być może sygnał z mp3 był na tyle za słaby, że wzmacniacz nie działał poprawnie, tak to rozumuje.

Skomentuj

Mialem Hollywooda (impact 240) i wlasnie byl problem,mial bardzo slaby sygnal wejsciowy w porownaniu do innych wzmacniaczy o tej samej mocy,trzeba bylo dac mu na wejscie bardzo mocny sygnal zeby gral tak jak powinien. A co do tego grzania to niewiem,byl testowany na imprezach ale wtedy bylem pod wplywem i sie nie interesowalem takimi rzeczami jak sprawdzanie wzmaka. Niedawno Bocian wzial go na testy,po sprawdzeniu ma on 70W przy 8 ohmah,a jak podlaczyl go pod 4 ohmy to grzal sie jak toster.

Skomentuj

Zamieszczone przez wasik1989
                    irek, to wytłumacz racjonalnie to co napisałem, skoro tak było?

Być może sygnał z mp3 był na tyle za słaby, że wzmacniacz nie działał poprawnie, tak to rozumuje.
                    Jesli wynik badania jest niemiarodajny jak ten Twoj to trzeba zmienic metoda badania. Bardzo wazne jest okreslenie dokladnosci badania ktora w Twoim przypadku byla zadna.
                    Nie ma fizycznej mozliwosci aby slaby sygnal spowodowal zle dzialanie wzmacniacza!!!!!
                    Sygnal jest caly czas zmienny i zmienia sie zawsze od zera do wartosci maksymalnej. Dlatego tylko zbyt silny sygnal moze powodowac nie prawidlowa prace ale nigdy zbyt slaby!

Skomentuj

irek, aha, czyli sugerujesz ze mp3 noname ma silniejszy sygnał od tapco mix60?

Skomentuj

wasik1989 straszne herezje głosisz... Jedyne co mogło powodować złą pracę wzmacniacza przy sygnale z mp3 to wzbudzanie ale to z pewnością odbiło by się na głośnikach...

Skomentuj

Ja tylko opisuje swoje przeżycia związane z wzmacniaczem o którym jest mowa w temacie, a nie tak jak Wy, dywagacje na temat sprzętu którego pewnie nawet nie mieliście okazji zobaczyć. Jaki bym miał sens w tym, że bym wymyślał takie cuda? Piszę jak było i tyle. Głośniki na obu konfiguracjach były takie same, konstrukcja 3way 4ohm, podłączona pod ten wzmacniacz a do wzmacniacza mp3, podglosnione na full, kolektor w mp3 plasko, tylko wysokie troche podbilem (ok 3db) i wzmacniacz regularnie przegrzewał się co ok 20min.

Natomiast jak przynioslem mikser, bo mi sie chcialo, i podalem sygnal z kompa na mikser i z miksera na koncówke a z koncówki na te same kolumny, to się nie wyłączał ani razu tylko byl w miare ciepły i grało to dużo lepiej i głośniej, ale to oczywiste.

Skomentuj

Jest wiele czynnikow od ktorych zalezy temperatura wzmacniacza. I tylko laik moglby sie doszukac przyczyny w zrodle sygnalu.
                            Bo jak wytlumaczysz fakt ze ten sam sprzet (zrodlo, wzmacniacz, kolumny) a jednej imprezy sprzet gral a drugiej sie wylaczal??

Skomentuj

irek, czytasz ze zrozumieniem?

Zamieszczone przez irek
                              Bo jak wytlumaczysz fakt ze ten sam sprzęt (zrodlo, wzmacniacz, kolumny)
                              Nie ten sam, bo tylko źródło było inne a cała reszta taka sama - to samo pomieszczenie, mniej więcej tyle samo ludzi, i taka sama pora dnia ( temperatury diametralnie się nie różniły)

Może to po prostu kaprys wzmacniacza?

Skomentuj

Bo jak wytlumaczysz fakt ze ten sam sprzet (zrodlo, wzmacniacz, kolumny) a jednej imprezy sprzet gral a drugiej sie wylaczal??

To byl przyklad ze tak sie czasam dzieje i jak wtedy wytlumaczysz to zjawisko.

To raczej Ty czytaj ze zrozumieniem choc jak widze cieko Ci idzie rozumowanie.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                                  Mówiąc drybialnie, mógłbym powiedzieć, że podczas pierwszej imprezy na której się nie wyłączał, mógł się uszkodzić, i przez to na drugiej się wyłączał, ale tu nie o to chodzi. Mogło się też tak dziać (a że nie uwzględniłeś wpływu otoczenia).

Ps. to źle patrzysz.

Nasze dywagacje, na ten temat nie zmienią tego, że ten wzmacniacz jest awaryjny, więc lepiej zakończmy ten battle.

Skomentuj

Ja bym raczej stawial na napiecie sieci ktore decyduje o mocy wyjsciowej bo zmiana sieci o 10% powoduje zmiene mocy wyjsciowej o 20%. Warunki chlodzenia i temperature otoczenia ktora ma duzy wplyw na temperature radiatorow. No i co najwazniejsze to rodzaj materialu muzycznego i wysterowanie wzmacniacza. Sama glosnosc i odbierana jakosc dzwieku zmienia sie dosc znacznie w zaleznosci od akustyki pomieszczenia.

Zrodlo sygnalu nie ma najmniejszego wplywu na to co sie dzieje ze wzmacniaczem.
                                    Nic nie napisales o zrodle sygnalu ktore bylo podpiete do miksera. Bo jdac Twoim tropem mozna wysunac bledne wnioski ze podlaczenie miksera zmniejsza temperature pracy wzmacniacza.

Skomentuj

Re: nie wyrobię

Zamieszczone przez SILNY
                                      Mam proste pytanie: Czy ktoś potrafi wymienić coś gorszego niż hOLLYWOOD?
                                      Głośnik z dyktafonu na mikrokasety... :mrgreen:

hollywood - holernie wielkie dziadostwo :mrgreen:

A tak schodząc z tematu, ostatnio na imprezie miałem okazję posłuchać i potestować Powermikser "BOX Electronics". Obudowa drewniana, obita kocykiem i kolumny Tonsil Zeus. Hollywood przy tym, chowie się i to głęboko. Słuchałem łupaniny prawie na max., radiator był ledwo ciepły... :grin:

Skomentuj

Kondensator-nie popadajmy w skrajnosci.... :razz:

Skomentuj

a czy ktos potrafi wymienic cos tanszego i lepszego niz Hollywood??

Zamieszczone przez Kondensator
                                          Powermikser "BOX Electronics". Obudowa drewniana, obita kocykiem i kolumny Tonsil Zeus.
                                          Standardowy powermikser na male estrady tylko kto stosuje w naglosnieniu tonsile??
                                          Tonsile sa tak samo kiepskie na estrade jak ten hollywood. A jak ktos nie wierzy to niech poszuka w ofercie Boxa kolumny na tonsilach.

Skomentuj

Czaruję...