jaki klej polecacie do klejenia forniru??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
fornir
Collapse
X
-
kleic mozna fornir na wiele klejow. wikol, butapren, polimerowe itp itd. tylko co z tego ze zaoszczedzisz 10zl na kleju skoro wydasz kasa na szpachle do drewna i zmarnujesz tydzien czasu... sam tak zrobilem :oops: i teraz kupie odrazu moment :wink:
a tak przy okazji - mozecie podac orientacyjne ceny tego kleju?? za ile go kupujecie??
Skomentuj
-
A ja mam taka mala prosbe. Poniewaz mieszkam na zadupiu i daleko wiekszego miasta wiec nie mam gdzie kupic ten klej i fornir.Jak ktos ma zamiar kupowac klej i fornir to i mi by kupil ja bym mu kaske podeslal.Co do forniru to juz bysmy sie dogadali na priv.
A jeszcze jedno jaki fornir byscie polecili do zoltego STX-15-1000-AX, bo ja pomyslu nie mam?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez smarcusPoniewaz mieszkam na zadupiu i daleko wiekszego miasta wiec nie mam gdzie kupic ten klej i fornir.
Skomentuj
-
Perełka to bardzo dobry klej, idealny do klejenia drewna, ale tym na prawdę trzeba umieć kleić. Przede wszystkim trzeba go dobrze, w odpowiedniej temperaturze przygotować, i najlepiej rozgrzać klejone powierzchnie np żelazkiem. Nie polecam jeżeli ktoś nie wie jak się do tego zabrać, ewentualnie najpierw poćwiczyć na kilku m^2, bo na prawdę nie jest łatwo.
Nie wiem ile taki klej kosztuje, ale nie jest bardzo tani, bo to jest naturalny klej pochodzenia zwierzęcego. Kiedyś nawet czytałem, że zwykła żelatyna spożywcza to praktycznie to samo tylko rozrabia się w innych proporcjach z wodą :shock:
Skomentuj
Skomentuj