Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

fornir

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

fornir

jaki klej polecacie do klejenia forniru??

Henkel Moment.
    Proponuje użyć opcji szukaj.

Skomentuj

Dziś to już k'woli ścisłości - Pattex Moment

Skomentuj

rowniez polecam pattex moment-były henkel moment kraftkleber.
        zawartosc jest taka sama lub bardzo podobna.(na opakowaniu pisze ze to samo w srodku)

Skomentuj

zmieniła się tylko etykieta

Skomentuj

kleic mozna fornir na wiele klejow. wikol, butapren, polimerowe itp itd. tylko co z tego ze zaoszczedzisz 10zl na kleju skoro wydasz kasa na szpachle do drewna i zmarnujesz tydzien czasu... sam tak zrobilem :oops: i teraz kupie odrazu moment :wink:

a tak przy okazji - mozecie podac orientacyjne ceny tego kleju?? za ile go kupujecie??

Skomentuj

w leroyu 18pln za puchę 0,7l

Skomentuj

0,8 puszka w castoramie 16-18 zł.

Skomentuj

A ja mam taka mala prosbe. Poniewaz mieszkam na zadupiu i daleko wiekszego miasta wiec nie mam gdzie kupic ten klej i fornir.Jak ktos ma zamiar kupowac klej i fornir to i mi by kupil ja bym mu kaske podeslal.Co do forniru to juz bysmy sie dogadali na priv.
                  A jeszcze jedno jaki fornir byscie polecili do zoltego STX-15-1000-AX, bo ja pomyslu nie mam?

Skomentuj

Perełka Panowie,perełka.I ew. żelazko :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez smarcus
                      Poniewaz mieszkam na zadupiu i daleko wiekszego miasta wiec nie mam gdzie kupic ten klej i fornir.
                      No chyba butapren to i na zadupiu dostaniesz :-) A też się dobrze i łatwo klei. Forniru poszukaj na allegro. Ostatnio mam mało czasu ale forniry mogę mnieć jakie tylko dusza zapragnie... wymiary dowolne... nawet gotowa płyta oklejona :-) Mam wejścia na stolarni mojego brata :-) Nie to żebym się chwalił :-D

Skomentuj

MormoN, dodałem Cię do listy "męczącej".I jeśli wyrazisz zgodę to zapewne niebawem bym chciał wykorzystać Twoje możliwości.Pytanie tylko czy pozwolisz na zabieranie swego cennego czasu?

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                          Perełka Panowie,perełka.I ew. żelazko
                          a ile taki stoi?? a zelazko to raczej odpada bo czesto fornir peka :neutral:

Skomentuj

Perełka to bardzo dobry klej, idealny do klejenia drewna, ale tym na prawdę trzeba umieć kleić. Przede wszystkim trzeba go dobrze, w odpowiedniej temperaturze przygotować, i najlepiej rozgrzać klejone powierzchnie np żelazkiem. Nie polecam jeżeli ktoś nie wie jak się do tego zabrać, ewentualnie najpierw poćwiczyć na kilku m^2, bo na prawdę nie jest łatwo.
                            Nie wiem ile taki klej kosztuje, ale nie jest bardzo tani, bo to jest naturalny klej pochodzenia zwierzęcego. Kiedyś nawet czytałem, że zwykła żelatyna spożywcza to praktycznie to samo tylko rozrabia się w innych proporcjach z wodą :shock:

Skomentuj

tzw perelka to klej kostny. jest faktycznie wytwarzany z resztek zwierzat :razz: kleja nim stolarze ale w domowych warunkach to chyba za duzo zabawy z nim.
                              jego najwieksza zaleta jest to ze mozna go podgrzac i np przesunac fornir...

Skomentuj

jakby ktos byl zainteresowany Perelka to moge sprzedac 2kg za 50 zł !

Skomentuj

podlacze sie troszke do tematu...troche offtopic ale moze mnie nie zjecie. Jak fornirujecie kolumny to wszystkie 6 scian ? Czy np spód zostawiacie bez forniru ?

Skomentuj

a zrobi ci to dużą różnicę jak ofornirujesz najwyżej zaoszczędzić można na lakierze.. ale jak wszystkie to wszystkie...

Skomentuj

a co myślicie o wikolu i dobrym docisku
                                      lub
                                      jakiś klej kontaktowy kładziesz 2 warstwy i przeczekujesz 10 minut i przykładasz i jusz gotowe do obrubki tylko to jest do bani że on jest czerwony i może przebijać przez fornir wtedy trzeba by było oklejać obłogiem .??

Skomentuj

Zamieszczone przez techno2000
                                        a co myślicie o wikolu i dobrym docisku
                                        moze byc ale tylko wtedy jak dysponujesz prasa. kilkaset kilogramow w domowych warunkach to za malo
                                        Zamieszczone przez techno2000
                                        lub
                                        jakiś klej kontaktowy
                                        a czym jest niby moment

Skomentuj

Czaruję...
                                        X