Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

fornir

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

klej kontaktowy ale henkel moment

wikol to na zelazko.

Skomentuj

Zamieszczone przez djrobo
      jakby ktos byl zainteresowany Perelka to moge sprzedac 2kg za 50 zł !
      Cholernie drogo.

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
        Cholernie drogo
        i to wlasnie tutaj lubie :mrgreen:

Skomentuj

W warunkach domowych tylko Moment Henkel. Podwójna warstwa na MDF i fornir i - pomimo że to klej kontaktowy - 24 godziny docisku sztangami, książkami, telewizorem czy akwarium...i efekt jest doskonały...a co najważniejsze - Moment nie posiada toluenu - czyli tego co tak daje w głowę w butaprenie...zdrowie przede wszystkim...

Skomentuj

nie zauwazylem roznicy przy dlugim dociskaniu... pozatym na opakowaniu pisze ze to nie czas docisku wplywa na jakosc polaczenia...

P.s
            Podpis sobie zmien

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemek
              W warunkach domowych tylko Moment Henkel. Podwójna warstwa na MDF i fornir i - pomimo że to klej kontaktowy - 24 godziny docisku sztangami, książkami, telewizorem czy akwarium...i efekt jest doskonały...a co najważniejsze - Moment nie posiada toluenu - czyli tego co tak daje w głowę w butaprenie...zdrowie przede wszystkim...
              no zdruwko przedewszystkim ale czy henkel nie ściąga forniru podczas schnięcia niektyre kleje z tego co wiem ściągają fornir jak schną .

Skomentuj

nie sciaga... smarujesz cienka warstwe (zagruba to zle!) ,czekasz az wyschnie,potem kladziesz fornir,najlepiej w 2 osoby,bo jak juz zlapie to odejdzie z klejem lub... bez kawalka forniru.

Skomentuj

to w niedziele na zkupykuie klej i bende prubował dzienki za pomoc

-------------------------------------------

Chłopie - popracuj nad ortografią nieco
                  [takero]

Skomentuj

Próbował ktoś kleic na takie coś http://www.allegro.pl/item173579722_...x_w_310ml.html? Ja tym przyklejałem panele ścienne i do dzisiaj się trzymają. Nie próbowałem kleić forniru, ale myślę, że byłby dobry, bo można go grubo nawalić, a i tak wyschnie i będzie dobrze trzymał, więc nie trzebaby szpachlować. Ma konsystencję kremu i nie zmniejsza objętości.

Skomentuj

Zamieszczone przez ventor
                      http://www.allegro.pl/ite...ix_w_310ml.html
                      tym klejem to można raczej listewki przypodłogowe kleić, tak mi się wydaje a nie do forniru.

Skomentuj

ventor, ten klej montażowy to nic innego jak zagęszczony klej kontaktowy tupu moment, kiedyś próbowałem się w to bawić, ale nie było możliwości położenia cienkiej warstwy i do tego za szybko wysychal i nie lapał - ogólnie kiszka ...

Skomentuj

takero, chyba nie o tym samym myślimy - MONTAGEFIX-N jest jak zagęszczony klej kontaktowy, śmierdzi podobnie do butaprenu, a MONTAGEFIX-W to zupełnie coś innego, prawie bez zapachu i nie ciągnie sie jak tamten.

Skomentuj

mimo wszystko tego typu kleje nie nadają się do forniru, nie da sie położyć cienkiej warstewki. no i w ogóle dużo innych minusów.

Skomentuj

mIKI, albo nie kleiłes nigdy takim klejem, albo nie masz pomysłu jak to zrobić. Nanosisz klej na powierzchnię klejoną dookoła blisko krawędzi i na środku np w postaci pasków. Później tylko kładziesz na to fornir i dociskasz - klej rozprowadzi się w miejscach nieposmarowanych i wypełni wszystkie niezaszpachlowane dziury.
                              Oczywiście to tylko teoria, ale wypróbuję ją w wolnej chwili.

Skomentuj

właśnie - to tylko teoria :)
                                jeśli klej nie dotrze wszędzie to przy lakierowaniu czy bejcowaniu będą duuuże kłopoty - purchle, bąble itd.

Skomentuj

no i klej moze sie nie rozprowadzic wszedzie, a przejsc przez fornir na druga strone, no ale dopóki ktos nie sprobuje nie bedzie wiadomo;

Skomentuj

nie ma szans zrobić tego dobrze! takim klejem kleiłem listwy podłogowe i tez zabawy było sporo. on jest jak plastelina...

Skomentuj

a kleil ktos moze na klej nitro?? dawno go nie widzialem ale jak na modelarni sie nim bawilem to byl bardzo dobry i co najwazniejsze twardy po wyschnieciu

Skomentuj

Zamieszczone przez greg00
                                        no i klej moze sie nie rozprowadzic wszedzie, a przejsc przez fornir na druga strone, no ale dopóki ktos nie sprobuje nie bedzie wiadomo;
                                        ja już próbowałem - za gęsty jest i wogóle się nie nadaje...
                                        Zamieszczone przez Pawel S.
                                        a kleil ktos moze na klej nitro?? dawno go nie widzialem ale jak na modelarni sie nim bawilem to byl bardzo dobry i co najwazniejsze twardy po wyschnieciu
                                        a konkretnie jaki ?Bo nitro to rozpuszczalnik.

Skomentuj

niepamietam konkretnej nazwy ale jest tylko jeden rodzaj kleju nitro. podobny wygladem do lakieru tylko gesty i jak zaschnie to jest taki fajny twardy podobny do zywicy

Skomentuj

Czaruję...
                                          X