Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

fornir

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ja powiem ze lepiej raz kupić henkel moment i zaoszczędzić na poprawkach, nerwach i innych klejach bo i tak wszystko kończy się momentem. próbowałem innych metod i w warunkach domowych tylko ten klej daje naprawdę zaskakujące efekty.

Skomentuj

Fajnie klei się też perełką.Duży jej plus to fakt że można dokonywać korekt na co inne kleje raczej nam nie pozwolą.Ja na dniach będe kleił płaty 115x42 cm i raczej henklem nie zaryzykuje :mrgreen:

P.S.
      Ma może ktoś z kolegów cennik Zagłoby na forniry modyfikowane?Bo coś słabo mi podsyłają :neutral:

Skomentuj

umberto, z tego co pamiętam to każdy kosztuje w granicach 22-25zł za mkw.

Zamieszczone przez umberto
        będe kleił płaty 115x42 cm i raczej henklem nie zaryzykuje
        Ja właśnie Henkelem takie kleiłem, bezproblemowo.

Skomentuj

100x30 ja kleilem najwieksze i 0 problemów.

Skomentuj

no i chyba perełką jest problem z łączeniem kilku patów na 'zakładkę'

Skomentuj

kurcze dziś byłem w praktierze i spełdziłem tam godzine i kleju nie znalazłem "nie da rady"

Skomentuj

Zamieszczone przez techno2000
                kleju nie znalazłem
                to pozostaje jedynie to http://www.allegro.pl/item175003421_...ystkiego_.html

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                  z łączeniem kilku patów na 'zakładkę'
                  Ja tej metody unikam,nie każdy fornir da się tak położyć,przewiozłem się.Wolę dać więcej kasy i wziąc modyfikowany,po co mi nerwy i strata kaski.

Skomentuj

jeśli jest możliwość to jasne że lepiej i wygodniej zastosować jeden większy płat.

Skomentuj

umberto, akurat tyle placielm za klej perelkowy... powiedzmy ze moge sprzedac 2 kg za 40 zł:)

przy klejeniu tym klejem trzeba raczej miec wprawe, zeby zdazyc go polozyc, bo unacej nam zaschnie w garnku i trzeba grzac od nowa:/

ja jednak zostaje przy momencie, wole jego smrod niz tego kostnego:)

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                        MormoN, dodałem Cię do listy "męczącej".I jeśli wyrazisz zgodę to zapewne niebawem bym chciał wykorzystać Twoje możliwości.Pytanie tylko czy pozwolisz na zabieranie swego cennego czasu?
                        Jak tylko będę wstanie coś łatwić to dam znać.

Skomentuj

co do Momentu to mam pytanko, 800ml wystarczy na pokrycie 2,5m^2*2 ?

Skomentuj

może być mało

Skomentuj

No ja to mam farta,ech...
                              Dziś dostałem pakę z zagłoby i niestety,fornir uszkodzony :sad:

Wysłałem im maila,zobaczymy.
                              A wstępnie działam,jednak heinklem :mrgreen:

Skomentuj

umberto, na jaki adres do nich piszesz?? bo ja z kolega nie dostalismy odpowiedzi od prawie 2 tygodni...

Skomentuj

najlepiej na GG ... 6577558

Skomentuj

umberto, heban?

Skomentuj

Zgadza się, piswałem na maile i czekało się długo, ale na GG - znacznie lepiej.

Skomentuj

Ja mogę polecić klejenie rorniru na "Drakolu" To świetny klej octanowy.
                                        Dosyc prosto sie klei. Cienka warstwa na pędzlem na skrzynie odczekać ok 4 minuty ( ma się pojawić taka jakby skórka na wierzchu. Na to fornir i przyprasowuje żelazkiem ustawionym na "1" (ruchami wahadłowymi od środka) po 5 minutach jest gotowe. Odczekać 30 min i mozna obrabiać krawędzie.

Skomentuj

esh0, to heban flader.Teraz to tak w sumie średnio mi sie on widzi.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X