Do tej zwrotnicy można podłączyc 2 arn150 czy trzeba coś przerabiać i jeszcze bym chciał wiedziec jak to podłączyć, bo przy głośniku tesla jest oznaczenie +a przy SC10N - w takim razie skąd mam brac minus do tesli i plus do SC10N??? I jeszcze jedno w miejscu source mam podłączyć + czy- ??
Zaznaczam, że jestem początkującym i nie chciałbym czegoś zepsuć podczas konstruowania, a na audioamnii dużo szukałem ale nie wyświetlają mi się obrazki chociaż że jestem zarejestrowany.
Wszystko robisz normalnie, jak na obrazku który dodałeś, tylko jak juz będziesz podłączać głośniki, to Visatona podłączasz odwrotnie - w przeciwfazie, co i tak po zrobieniu tej zwrotki wyjdzie na dobre :)
Tak, tylko że mi chodzi o to skąd mam brać minus do tesli i plus dla visatona skoro na schemacie jest zaznaczony tylko + dla tesli i - dla visatona :neutral:
To w takim razie co podłączam pod source bo tak ppatrze na to zdjęcie wykonanej zwrotnicy od wczoraj i się połapać nie moge, bo w jeden jest 3 kable w drugiej 4, a jak do source by szły 2 kable + i - oraz wyjście na dwa głosniki + i - to razme 6 kabli.
Może głupio mówię ale jakoś nie mogę załapać o co chodzi.
Shot with DSC-P32 at 2007-07-05
To to akurat wiem :roll: ale czy tam podpinam plus czy minus bo ze schematu nie wygląda na to żęby podpiąc plus i minus do tego, a jak juz podepne plus to co zrobić z minusem.
"source" to gniazdo na kolumnach. gorna kropka to np + a dolna -. wtedy do ARNow laczysz + z + a do visatona + z -
obie czesci zwrotnicy (dokladniej 2 filtry tworza dopiero zwrotnice) musza byc oczywiscie ze soboa polaczone wlasnie na wejsciu
teraz rozumiesz??
to jaki to ma sens jeśli tymi samymi kablami podpina sie visaton i arny
one sa polaczone ze soba TYLKO NA POCZATKU gdzie idze sygnal pelnym pasmem
Zamieszczone przez enduros70
duża cewka jest połączona z rezystorm czego nie ma na shcemacie
jest! cewka i rezystor podlaczone sa do tego samego punktu do zrodla czyli w tym przypadku gniazda kolumny enduros70, ta zwrotnica nie jest twoja?? jezeli nie to poprostu kup elementy (bez dodatkowej cewki) a my ci pomozemy polaczyc to wszystko razem. nawet moge narysowac wzor plytki...
Jesli usuniesz tą cewke to zaraz do tego kabla gdzie miałaby być ona podłączona.
----------------------------------
Widzę, że nie tylko mnie się to przydałoale również innym użytkowanikom forum :smile:
Skomentuj