liczysz norlmalnie ze wzoru na trapez lub trojkat.
daj przegrode skosnie od tylej scianki tuz nad b-r do np polowy dlugosci gornej scianki - powinno wystarczyc
Znam wzór na pole trapezu ale na objętość to już nie. Nawet na googlach szuakłem i nic takiego nie ma, to jak mam to zrobić? Czyżby trzeba był pole pomnożyć przez głębokośc jednej postawy żeby wyszła bryła??
Witam
Panowie jak nic szukam schematu zwrotnicy do tego zestawu ( 2x arn 150 4ohm + visaton sc10n) i albo jestem ślepy albo nie umiem szukać proszę jakąś życzliwą osobę o takowy schemat.
Z góry dziękuję
Pawel S dziękuję za odpowiedź.
Jak czytałem ten temat pierwszy raz to nie wyświetliło mi schematu zwrotnicy który jest na poprzedniej stronie.
Czyli schemat TEJ zwrotnicy jest poprawny ?
Możesz podpowiedzieć na jakie wartości zmienić elementy tłumika ?
DZIĘKUJĘ
melisław, no oczywiscie moze byc wiekszy ale to niebedzie brzmialo najlepiej :P
trzeba niestety na sluch dobrac wartosc tlumika. na szczescie tutaj jest tylko jeden rezystor wiec latwiejsza zabawa
Witam to znowu ja :???: tym razem pytanie o b-r.
Czy parametry podawane przez WinISD można uznać za finalne jeśli w polu Vent mach parametr jest na zielono (0,15) ?
takero dzięki zapomniałem dodać że długość 15,5 cm .
Nieco mało, no właśnie chodzi oto, że z taką długością zmieści się w obudowę. takero a jakie miary byś polecił ?
Dzięki i pozdrawiam :wink:
sprawdź jak będzie z tą rurką, świszczeć nie powinno w sumie, a nawet jeśli to nie będzie to bardzo słyszalne. Pozatym zawsze można się wytłumieniem pobawić :)
Skomentuj