Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumny do 400zł>gotowe czy diy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W sumie tak tylko jak obliczyć ile mi tych litrów zabierze żeby nie za duzo :razz:

aa i br raczej wolę z przodu ładniej to wygląda przy tych kolumnach.

Skomentuj

liczysz norlmalnie ze wzoru na trapez lub trojkat.
      daj przegrode skosnie od tylej scianki tuz nad b-r do np polowy dlugosci gornej scianki - powinno wystarczyc

Skomentuj

Znam wzór na pole trapezu ale na objętość to już nie. Nawet na googlach szuakłem i nic takiego nie ma, to jak mam to zrobić? Czyżby trzeba był pole pomnożyć przez głębokośc jednej postawy żeby wyszła bryła??

Skomentuj

Objętość = pole podstawy * wysokość

Skomentuj

Dzięki juz mi się przypomniało :razz:

Skomentuj

Witam
              Panowie jak nic szukam schematu zwrotnicy do tego zestawu ( 2x arn 150 4ohm + visaton sc10n) i albo jestem ślepy albo nie umiem szukać proszę jakąś życzliwą osobę o takowy schemat.
              Z góry dziękuję

Skomentuj

to jest ta sama zwrotnica co pod ARN 150 8ohm tylko ze dajesz mniejszy tlumik

Skomentuj

Pawel S dziękuję za odpowiedź.
                  Jak czytałem ten temat pierwszy raz to nie wyświetliło mi schematu zwrotnicy który jest na poprzedniej stronie.
                  Czyli schemat TEJ zwrotnicy jest poprawny ?
                  Możesz podpowiedzieć na jakie wartości zmienić elementy tłumika ?
                  DZIĘKUJĘ

Skomentuj

zamiast konda 4,9 spokojnie daj 4,7. tlumik dla jednego glosnika to 3-6ohm wiec dla jednego niebedzie wiekszy niz 3ohm - musisz posluchac

Skomentuj

Pawel S dziękuję za podpowiedzi

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                        tlumik dla jednego glosnika to 3-6ohm wiec dla jednego niebedzie wiekszy niz 3ohm
                        Nie rozumiem...

Skomentuj

melisław, no oczywiscie moze byc wiekszy ale to niebedzie brzmialo najlepiej :P
                          trzeba niestety na sluch dobrac wartosc tlumika. na szczescie tutaj jest tylko jeden rezystor wiec latwiejsza zabawa

Skomentuj

a już kapuje, źle zrozumiałem:) jak to czytałem wcześniej miałem chyba jakieś zaćmienie umysłu:)

Skomentuj

Witam to znowu ja :???: tym razem pytanie o b-r.
                              Czy parametry podawane przez WinISD można uznać za finalne jeśli w polu Vent mach parametr jest na zielono (0,15) ?

Skomentuj

Zamieszczone przez portoben
                                jeśli w polu Vent mach parametr jest na zielono (0,15) ?
                                niewiem co to jest bo uzywam starszej wersji ale chyba tak
                                tak dla pewnosci podaj jakie to wymiary to powiem czy bedzie OK

Skomentuj

jaka średnica br do jakiej średnicy głośnika i jakie strojenie ?

Skomentuj

Witam
                                    Głośniki to 2 x ARN 150-03-4 Srednica b-r >> 5,5 cm >> strojenie 47 mHz buda około 17L

Skomentuj

nieco mało, ale nie powinno być większej tragedii.

Skomentuj

takero dzięki zapomniałem dodać że długość 15,5 cm .
                                        Nieco mało, no właśnie chodzi oto, że z taką długością zmieści się w obudowę.
                                        takero a jakie miary byś polecił ?
                                        Dzięki i pozdrawiam :wink:

Skomentuj

sprawdź jak będzie z tą rurką, świszczeć nie powinno w sumie, a nawet jeśli to nie będzie to bardzo słyszalne. Pozatym zawsze można się wytłumieniem pobawić :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X