Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobra zwrotka ???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobra zwrotka ???

Czy ta zwrotka będzie dobra dla 2x ARN 150-03/4 połączonych w szeregu i SC10N ??? Czy trzeba coś w niej zmienić ? Z góry dzięki.
    Załączone pliki

gruby, z tego co widze to jest pod 1 woofer, to ze dasz 2x4ohm nie rozwiazuje problemu.... to tylko teoretyczne rozwiazanie, no i jak juz to trzeba jescze tlumik zmienic na sc10n

Skomentuj

ta zwrotnca i tak niejest idealna wiec mozesz tak zrobic - a tlumik rczej nie wiekszy niz 3ohm

Skomentuj

A może ma ktoś schemat zwrotki pod 2x ARN 150-03/4 i SC10N lepszy niż ten ???
        Jak tak to bardzo bym prosił

Skomentuj

pogadaj z kolegą killerem zrobi ci taką zwrotkę
          jakościowo bardzo dobre

szukaj na allegro

Skomentuj

Czy aby ta z allegro bedzie git do tych głośniczków ???

Skomentuj

tak brałem już od killera wiele zwrotnic i dzwięk jest OK
              Jeślie nie masz jeszcze głośników kupionych to zamiast tego ARN weź wersję ekranowaną ma troche większą skuteczność

Skomentuj

Zamieszczone przez jaro_21
                pogadaj z kolegą killerem zrobi ci taką zwrotkę
                jakościowo bardzo dobre
                tylko ze troche drogie a robi je wlasnie na podstawie sprawdzonych schematow

Zamieszczone przez jaro_21
                zamiast tego ARN weź wersję ekranowaną ma troche większą skuteczność
                tylko ze niema wersji 4ohm :P

Skomentuj

Niestety głośniki już mam. Kurcze tylko ta zwrotka od killera średnio mi sie widzi, wolał bym żeby ktoś dał mi jakiś dobry schemat i sam bym sobie poskładał

Skomentuj

spokojnie skladaj ta. i uprzedze pytanie - tak mozesz dac 4,7uF zamiast 4,9

Skomentuj

Dzięki wielkie Paweł S jeżeli uważasz że ta jest git to złoże tą
                      Pozdrawiam

[ Dodano: 2007-09-10, 14:23 ]
                      A i jeszcze jedno pytanko jaki rezystor dla wysokotonowca ??? metalizowane czy ceramiczne ? I dokładnie ile ma mieć ohm ??? i jeszcze czy jeżeli cewki dla wooferów będą z drutu 1,2 mm to dla wysokich tonów też z takiego czy innego jeżeli innego to jakiego najlepiej ???
                      Pozdrawiam i z góry dziękuje

Skomentuj

z tymi 4 ohmami nie wiedziałem :)
                        Jak złożysz to daj znać ile Cię wyszło jestem ciekawy.

Skomentuj

nie marnuj kasy na cewke z drutu 1,2mm bo 0,7-0,8 w zupelnosci wystarczy. na wysokotonowke wystarczy nawet 0,5mm
                          co do rezystorow to dowolne. 5W wystarczy
                          niestety bedziesz musial dobrac rezystor na sluch. proponuje zakupic kilka o wartosci do 3,9ohm i potestowac ktory ci najbardziej odpowiada

Skomentuj

A moge zwrotke dla woofera i kopułki robić na osobnej płytce ???
                            Przepraszam za moje pytania :roll:

Skomentuj

oczywiscie - przeciez w SW kazdy filtr sie robi osobno to dlaczego niemoznaby bylo tak zrobic w praktyce

Skomentuj

Czaruję...
                              X