Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

POWER12 vs ES300 vs 2* 12BR70

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

POWER12 vs ES300 vs 2* 12BR70

Witam. W niedalekej przyszłości zamierzam kupić jakiś porządny przetwornik do suboofera. Spodobały mi się modele beymy z serji "power..." i modele Hertza "es300 i 380". O beymie za wiele nie słyszałem ale widziałem wypowiedź LUKASZA "slsa zje na sniadanie popije sobie resolutionem a na obiadek wtranzoli xlsa ..." . Jak przeczytałem tą wypowiedź to beyma naprawde urosła w moich oczach... Ale pozostaje jeszcze Hertz o którym troche słyszałem i jego posiadacze raczej na niego nie nażekali. Myślałem także o rozwiązaniu 2* beyma 12br70. Prosiłbym o wypowiedź LUKASZA gdyż słyszał jedną z beym.

Z góry dzięki Patryk.

Patryk,powtórze sie enty raz,jak ma byc twardo-Beyma,jeśli chcesz troszke plastyczności-Hertz.Wiem bo obydwoma sie bawie ;]
    PZDR
    P.S.
    Ale niestety Hertz wygrywa w muzie,jest szybszy w niskich przedziałach,beyma ginie w tle niestety.Tylko wzmaka trza solidnego,ja na estradzie próby robiłem-hertz górą!

Skomentuj

moja wypowiedz tyczyla sie glosnika z seri POWER 12 wg mnie o 1000zł nie ma konkurencji!

glosnikiz seri Br wg mnie sa ucywilizowanymi glosnikami estradowaymi dlatego ich fs lezy troceh wyzej
      graj twardo idealnie trzymaja rytm i w tym zakresie bija herza
      jednak herz to wyspecjalizowany glosik subniskotonowy i gra raczej miekko przyjemnie i milo zdaza mu sie zabuczec a i wymaga poteznego pieca
      beyma z kolei wystarcza slabowite 100W

jednak model z seri power 12 schodzi nisko jest niesamowicie twardy kazde uderzenie czuc jakby kopniecie w brzuch fajnie sie czuje w zakresie tych 30 hz 35 hz
      a efektywnosc zedu 95 db i moc 500W daje wykop wierz mi takei cos slyszalem kilka razy w rzyciu

Skomentuj

NO jako ze juz niedługo bede robił coś takiego to mam prośbe do LUKASZa jeszcze. Moze byś miał chęci i ochote sprawdzic tę beyme w b-r nieduzym z 35-50l. Był bym bardzo wdzięczny i wiedział bym czego sie spodziewac moge jeszcze moze w b-r troche by zmiękła skubana bo z tego co czytam to chyba bas jest taki zbity ze można ciąc siekierą.

[ Dodano: 2004-10-14, 21:13 ]
        Aha jeszcze jedna sprawa niedawno natkonłem sie na parametry beym i tam było ze pomiary są przeprowadzane z odległości 2m a nie 1m jak to zwykle bywa. Jest to prawda? Jeśli tak to one mają jeszcze ciut wiecej efektywności hehe.

Skomentuj

Bardziej wole gdy sub ma twarrrdy bas, więc wybiore chyba beyme. Ale zastanawia mnie prądożerność tego power12, jak bym zapodał mu mniej więcej 100w to było by można już posłchać muzy na nim ? Czy trzeba mu dać minimum pa300...

Skomentuj

Qrcze patryk ona przy 32W wyciska 110dB

Skomentuj

min pa 300
              na 100W to on sie nawet nie obudzi

Skomentuj

e no lukasz nieprzesadzaj.....w 9m2 juz sie obudzi....hehehe

Skomentuj

znaczy mozesz zasilc go 300W ale nie wyciagniesz z niego calosci mocy

[ Dodano: 2004-10-14, 22:00 ]
                  w 9 m kw doskonale sprawdzi sie 10br60w 35 l BR bas bedzie kosmicznie twardy

Skomentuj

No właśnie tu mnie boli... Bo za miesiąc przeprowadzam sie do nowego domu i tam bede miał pokój 36 m kw, no może troche mniej bo są skosy. :( Dlatego myślałem o wersji 15" ale chyba prędzej musze pomyśleć o mostku pa300...

Skomentuj

mostek pa 300 idzie od 8 ohm
                      jeden power 12 starczy ci nawet do 40 m kw a jeden p 300 w zupełnosci wystarcza d wysterowania tego cuda w warto ;0

Skomentuj

Przykład zastosowania power12 o ile dobrze znalazły google.
                        Załączone pliki

Skomentuj

to chyba nie jest beyma ... chociaz moge sie mylic

Skomentuj

Powiem krótko,ktos sie za mocno Beymą zachłysnął,cała tajemnica.A jak sa wątpliwości to do mnie zapraszam,mam i Es300 i POWER12,możemy zrobic konfrontacje,tylko z góry mówie-HERTZ Beyme ZABIJA!!!!!I inaczej nie będzie,hertz od lat pała sie w sprzęcie car audio,Beyma dopiero raczkuje i potrzebuje 2x takich pudeł aby troche Hertza dogonić.A w ogóle to odstapie Beyme,są chętni?
                            PZDR

Skomentuj

umberto a z jakim wzmakiem testujesz tą beyme

Skomentuj

Ukasz teraz nie mam nic poza 100W RMS ale robiłem konfrontacje na 2x400W więc spoko starczyło dla obydwóch subów.(Ja bron boże Cie nie kabace na hertza!Weź Beyme i też sie nie zawiedziesz,tylko ona ma dolny hamulec i to po konfrontacji słychać niestety)
                                PZDR

Skomentuj

A jak to jest z tym waleniem po bebechach beymy dało sie odczuc czy hertz też takie cos posiada w swoim arsenale a moze zestawił bys wyniki testów obu glosników w róznych kryteriach jak zejscie kopniecie maxspl szybkosc...

Skomentuj

Ukasz to jest tak że hertz dochodzi mi do takiego poziomu że robi się cichy ale odczuwalny,natomiast Beyma...bardzo nerwowy głośnik,jego jest zawsze pełno,to chyba dzięki jego twardości połączonej z wysoka efektywnością.No ale nisko nie chce zejść,nie tak nisko jak Hertz,mebli mi nie przesuwa a Hertzyk drzwiczki mi od szafy odkręcił po pól godzinie...serio.Zresztą samo strojenie br samo za siebie mówi w Hertzu-28Hz,beyma szans nie ma chocby Lukasz całą litanie wygłosił!Beyma jest kapitalna do rocka,Dire Straits,Pink Floyd-to jej pole do działania.A co do muzy poważnej,tu nie trzeba subów,dobra podłoga wystarczy,proponuje zarzucić Marka Bilińskiego,to potrafi wykazać możliwości suba w 100%.I Schiller siada niestety...
                                    PZDR

Skomentuj

Nie zalezy mi na niskim zejsciu chce miec wykop. Jak to jest jak oba sie sprawdzają w różnych rapach bo teraz jakos czesto tego slucham. Moze był bys tak mily i zapuscił jutro te czarne oczy i opisał jak to w tej piosence gra bo ja niemoge wyrzucic z umysłu obrazu srebrnego vito przejeżdzającego kolo mnie z twadym szybkim precyzyjnym rozbijającym sie na klacie basem.

Skomentuj

Ukasz tak sie składa że ja czasami słucham czarnej muzy.Ale tu najlepiej gra głośnik z jak najniższym zejściem,potężnym dołem.Spróbuje dziś zrobic konfrontacje na takiej muzie ale z tego co pamiętam Beyma nie umiała oddać uroku tych nagrań,jak dla mnie za szybko wybrzmiewała,nie chciała "zaciągnąć" tym dołem jak należy.No ale popróbuje jeszcze.
                                        PZDR

Skomentuj

Czaruję...
                                        X