Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

POWER12 vs ES300 vs 2* 12BR70

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

a o gustach się nie dyskutuje:)

Skomentuj

przydałby sie jeszcze ktos kto by napisal opinie na temat bsw124

moze tomaszo sie wypowie ?;]

Skomentuj

Widze, że temat rozkwita :)

Skomentuj

Mnie jakos nie przekonuje...
          mala moc, male xmax i mniejsze niz u beymy SPL

Skomentuj

beyma ma prawie 2 razy wiekszą cewke<średnica> od bsw,większe natężenie pola,siloniejszy układ magnetyczny,więcej mocy przyjmie,nie tak łatwo będzie wyduśić cały xmax a o xdam to raczej pomazyć mozna...

Skomentuj

beyma goruje nad herzem kazdym parametrem a twardy bas jest oznaka ze ona trzyma kontrole a herz ja gubi podrodze

Skomentuj

No i po sprawie!Dziś rozstaje sie z jednym subikiem,wystarczyło hasło rzucić.Tylko ciekawe dlaczego klient upierał sie na Hertza?Jednak zadowolił sie Beymą bo Hertz jest NIE DO HANDLU!A Lukasz może i ma troche racji w ostatnim poście tylko szkoda że ocenia Hertza z parametrów a nie z odsłuchu bo posłuchanie go w salonie przez pare chwil to nie to.Moja mała sugestia,jak opylisz subka z Beymą spróbuj pobawić sie ES-ką,może zmienisz zdanie.Mimo to szanuje Twoje opinie i nie chce Cie urazić.
                PZDR

Skomentuj

brzmienie herzow mi nie opdowiada brak mu tego wykopu jest mile miekkie potulne

beyma waruje u nogi i czeka na komende by zadac cios palą i to mi sie podoba ale o gustach sie nie dyskutuje

Skomentuj

Nie wiem jak się ma symulacja do rzeczywistości ale BSW124II w 40l strojony na 33Hz osiąga przy 30Hz 111dB. Jeszcze jedno Beyma 12BR70 EBP-79,5 a BSW124II EBP-103 !! Niedługo będe mia BSW zobaczymy co to cudo potrafi.

pozdrawiam!

Skomentuj

Coolombo,jak już będziesz miał te informacje potwierdzone to prosze o sygnał,też chętnie się w ten głośnik zaopatrze.
                      PZDR

Skomentuj

Kurcze aż mnie skręca normalnie chyba nie zdecyduje sie jednak tak łatwo. W esce jest to gówniane ze bedzie problem z b-r no bo dac 6cm dla 30cm glosnika to jakos nie wypada w beymie mial bym problem z glowy bo closed. Coraz bardziej mnie kusi by beyme puscic z korekcją wiadomo potęznego wzmaka bedzie potrzeba ale wtedy bedzie mogła nisko zejsc pudło małe nadal nie dmucha nic z b-r spl ogromne. Chyba tak zrobie. Draństwo ma te 500W wiec mozna sie pokusic by jej ostrego kopa w dupe od dolu zajewalic. Tylko wzmak mnie martwi pa300 to juz nie bedzie za wiele wtedy. Przydalo by sie z te 500W wykrzesac jakos czyms. Co o tym myslicie?

[ Dodano: 2004-10-18, 23:48 ]
                        Umberto tam nie gwizdze Ci przez ten 62mm b-r bo to trochi mało jak na 30cm glosnik.

Skomentuj

Dobra no to teraz już wiem, że biore beyme. Tylko doradźcie mi jeszcze czy mam wziąść wersje 12" czy 15". Bo różnica w cenach jest znikoma, a jeżeli była by jakakolwiek różnica na plus 15 to fajnie ;]. Pytam się o to bo nie chciał bym przedobrzyć...

PS: Wzmak to PA300.

Może ktoś odpowie...

Skomentuj

Ukasz spoko,br jest nieusłyszalny!Bude robiłem według fabryki czego obecnie żałuje...teraz wiem jak ją od podstaw zrobić aby zejść jeszcze niżej i zchrupać beyme ;]A,i najważniejsze,bawiłem sie z obudową closed ok.30l bo taką mam i nie wiem czy beyma podskoczy,zajebisty(sorki admin)impuls,głośnik zrobił sie twardy i wali po plerach że aż strach.No ale piec sie czerwony robi...A i zejścia takiego nie ma jak w br no ale wykooooop zarąbisty!Szkoda że beyma juz poszła bo bym porównał na żywo ale jak mnie pamięć nie myli to....domyślcie sie.Nie żałuje inwestycji,jestem bardzo zadowolony.
                            PZDR
                            P.S.
                            Wzmaka buduje do niego,250W RMS ale to nie PA300 :)

Skomentuj

jutro przyjdzie eska wiec napisze

wersja 12 jest wystarczajaca do domowego urzytku

Skomentuj

Dobrze wiem, że jest wystarczająca. Ale mi chodziło o to czy jak kupił bym 15" to czy było by cuś lepiej na tym wzmaku, jak nie gorzej...

Pozdro Patryk

Skomentuj

LUKASZ czekam na opinie. Moze w koncu sie to rozstrzygnie. Kurcze umberto co masz na myśli z poprawą obudowy powiedz mi od razu nie bede musiał kombinowac do czego doszedłes. Coraz bardziej przekonuje mnie hertz (zdanie zmienialem juz wiele razy) kusi mnie cena 430zł to tak jeszcze w miare elegancko bym mógł sobie pozwolic.

Skomentuj

jutro bede mial glosnik napisze

Skomentuj

Ukasz to nie takie proste jak sie zdaje,ja na stałe mam br,wsadzałem go w 30l closed z ostrym wytłumieniem no i odpowiedział kopem niesamowitym ale to juz nie to,brak zejścia.Osobiście jak dla mnie jeśli sub ma być subem to ma grać w okolicach 40-50Hz max.I ma grać a nie udawać że gra.Reszte pasma zwalam na podłogówki i to one mają mieć wykop.Sprawa sie komplikuje gdy mamy tylko monitorki,tu suba nie da sie ciąć tak nisko bo zabardzo odjedzie z pasmem i wyjdzie studnia.Jeśli zależy Ci na dobrym zejściu i masz dobre podłogówki z wykopem to Hertz pokaże rogi.No ale jakby Beyme w br zaaplikowac to kto wie...A i tak mimochodem-nowy Hertz kosztuje 490zł więc na tym allegro uważaj bo może używke wciskają.A jak chcesz taniej używany to wal emaila.
                                      PZDR

Skomentuj

Dobrze wiem ze to nie takie latwe . Kurcze co do zestawu to bedzie to potem grac z małymi monitorkami, dlatego trzeba bedzie ciąc wyzej. Z czego jest kosz i kołniez tego hertza moze zadecydują walory estetyczne. Mam wiec prosbe do LUKASZa jesli mozesz podrzuc mi na maila jakies zdjątka tej beymy, w budzie czy bez, jakosc nie wazna. Sam nie wiem na co sie zdecydowac. Moze LUKASZ bys sprawdzil czy ten wykop w beymie, no i chyba eske teraz też masz jest dogłębny w ww utworze ivan i delfin jej czarne oczy moze to coś mi pomoze. Sorki chlopaki ze truje tyłki Wam ale chce kupic cos konkretnego na suba a sam nie wiem nie moge se zdecydowac moze walne sls263 i po krzyku no ale to jeszcze nie było by to. Moze powróce do projektu kolumienek na sph-165kep.[/b]

Skomentuj

Jeśli monitorki to tylko Beyma do takiego duetu,hertz dziala w zbyt niskim paśmie aby całośc wyszła w miare liniowo.No i closed.
                                          PZDR

Skomentuj

Czaruję...
                                          X