Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie przetworniki do 1000zł ze zwrotnicami.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S.
    Zamieszczone przez VwMarcin
    to strona visaton'a http://www.visaton.de/de/...wege/index.html (link bezposrednio do konstrukcji 3 droznych)gdzie sa dostepne projekty ich kolumn z dokladnie zwymiarowanymi obudowam i oczywiscie projekty zwrotnic...
    ceny sa kosmiczne a niekotre projekty bez sensu
    jedyny rozsadny to ten http://www.visaton.de/de/bauvorschla...567/index.html
    no i jeszcze http://www.visaton.de/de/bauvorschla...580/index.html
    ale i tak za drogi w stosunku do oferowanych mozliwosci

VwMarcin, cierpliwosci - daje jeszcze tydzien, max 2 i bedziemy mieli pelna relacje
    Pawel S.
    Tak, masz racje ze niektore projekty sa bez sensu. Ja dodalbym ze wiekszosc nawet dziwaczna ale jest i kilka wmiare "normalnych" no i dokladnie opisanych co jest ich niewatpliwym plusem tzn. dokladne wymiary, zwrotnice dopisujac pomiary prowadzone w konkretnej komorze bezechowej moznaby sadzic ze zagraja poprawnie. Wsumie mialem na mysli dokladnie te konstrukcje ktore zalinkowales +jeszcze to http://www.visaton.de/de/bauvorschla...546/index.html
    wydaje sie byc ok bo konstrukcje zawierajace na pokladzie np wysokiego Ke25sc, ti100, i jakiegos Tiw'a to niestarczyloby na przetworniki na jedna paczke. Zakladajac ze po jednym ti100 na bude bo visaton ilosciowo ich niezaluje choc drogie bardzo sa.

A tak wracajac do konkretow niewatpie ze na nowe stx'y szybko znajda sie chetni co poskladaja je w nieglupie zestawy no ale puki co mam wrazenie ze 3 drogi + wlasnoreczne zmontowanie zwrotki sa poza zasiegiem sporej ilosci osob jak i autora a wysylka na pomiary-zakladajac ze ktos sie zgodzi, podwyzsza koszta...
    Inna opcja to kopia istniejacego zestawu "niefirmowego". Tu na forum lub na audiomani pare sie tego znajdzie...

Skomentuj

VwMarcin, akurat ten co podales jest bez sensu. lepiej dac dobrego wysokotonowca i w 2 drogi

Skomentuj

I cvo teraz bedziecie sie przekonywac do tego ktore visatony lepsze?? :razz:
        Kiedys ktos napisal ze visaton kojazy Mu sie z naszym tonsilem niestety z tej gorszej strony, fakt sa niektore glosniki fajne ale piekielnie drogie :cry:
        A wiec na miejscu autora visatona bym zostawil w spokoju i uzbroil sie w cierpliwosc.
        Pozdrawiam!!!

Skomentuj

To ja już sam niewiem! To jak robic??

Skomentuj

20 100 3 + 13 40 2 + dx25
            a jak masz kasę do pogadaj z UKA - może dostaniej zniżkę na MDSa 08 , do tego tonsuil 15 40 5 i vifa DX :)

Skomentuj

jak narazie sam sie zastanow czego oczekujesz od sprzetu i w jaki sposob bedziesz go uzywal. pomysl czy chcesz kolumny na jakis czas i pozniej zrobisz/kupisz nowe czy wolisz raz a dobrze...
              najlepiej bedzie jak dokladnie to przemyslisz i podzielisz sie wnioskami

Skomentuj

jak narazie sam sie zastanow czego oczekujesz od sprzetu i w jaki sposob bedziesz go uzywal. pomysl czy chcesz kolumny na jakis czas i pozniej zrobisz/kupisz nowe czy wolisz raz a dobrze...
                Zgadzam się Pawle z Tobą, ale jest pewien mankament tego wszystkiego. Każdy ma swój gust i pojawia się pytanie czy droższa konstrukcja oznacza, że będzie mi się to podobało. Warto byłoby się "osłuchać" z różnymi kolumnami i wybrać to co mi się najbardziej podoba :wink: Teraz właśnie waham się jak drogie będą moje kolejne kolumny i szczerze mówiąc obawiam się, że wydam sporo kasy i okaże się, że to nie do końca jest to czego oczekiwałem.. :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85
                  Zgadzam się Pawle z Tobą, ale jest pewien mankament tego wszystkiego. Każdy ma swój gust i pojawia się pytanie czy droższa konstrukcja oznacza, że będzie mi się to podobało. Warto byłoby się "osłuchać" z różnymi kolumnami i wybrać to co mi się najbardziej podoba :wink: Teraz właśnie waham się jak drogie będą moje kolejne kolumny i szczerze mówiąc obawiam się, że wydam sporo kasy i okaże się, że to nie do końca jest to czego oczekiwałem.. :razz:
                  Boję się dokładnie tego samego - zawodu. Ja oczekuje czystej gry i mocnego basu poniewaz słucham "łomotu" :) To będą kolumny docelowe ale to nieznaczy ze chce na nie wywalic 3.000 - bo niestac mnie na takie.

Skomentuj

przy tym sprzecie co jest proponowany to najwieksza roznica bedzie na basie, reszta to juz tylko sprawa zwrotnicy

Skomentuj

Tonsil robi suba na tym głośniku, nic tylko wpaśc do jakiegoś sklepu i postarać się go znaleźć.

Skomentuj

Panowie - niezapominajmy o wzmacniaczu...

[ Dodano: 2008-01-12, 15:57 ]
                        To naczym stanelismy?? co robic??

Skomentuj

Czaruję...
                        X