Nie prościej zamówić w polinku? http://www.polink.com.pl/
Na wolumenie cewek nie znajdziesz A i reszta jest droga... Nie raz tam próbowałem coś dostać i się zraziłem i osobiście nie chodzę już tam... (mimo że to trzy przystanki od mojej szkoły )
uff.....wielkie dzięki wysłałem zamówienie do POLINKA...
..nigdy nie robiłem żadnego układu i nurtuje mnie parę pytań:
1) Na schemacie zaznaczyłem czerwonymi kółkami dwa miejsca gdzie sie ścieżki przecinają. Rozumiem ze nie mogą się przecinać -schemat-- ??
2) Na czym wykonac zwrotnicę? panel, sklejka?
3) Czy jako początkujący powiniem robić zwrotnicę metodą tzw. "pajączkiem"? I co to dokładnie znaczy?
1) Nie mają się przecinać, gdyby miały być połączone - były by tam kropki.
2) Na tym co masz pod ręką - lepiej się sklejkę obrabia moim zdaniem bądź panel z mdfu.
3) Pajączkiem czyli łączyć elementy jak nogi pająka. Bez płytki PCB, po prostu nóżki elementów połączyć ze sobą wg. schematu.
Skoro to zwrotnica do samochodu wymyśl sobie w jaki sposób przymocujesz ją w drzwiach żeby była stabilna i nie miały na nią wpływu czynniki takie jak skraplanie które może spowodować zwarcie w ekstremalnych sytuacjach
czyli jak mam poprowadzić tę ścieżkę? Nad drugą ścieżką??
[ Dodano: 2009-10-06, 20:46 ]
Zamieszczone przez LightSound
Skoro to zwrotnica do samochodu wymyśl sobie w jaki sposób przymocujesz ją w drzwiach żeby była stabilna i nie miały na nią wpływu czynniki takie jak skraplanie które może spowodować zwarcie w ekstremalnych sytuacjach
słuszna uwaga...tak daleko jeszcze nie spojrzałem....może w jakieś pudełko plastikowe na zwrtonicę?? albo dać do środka samochodu?
vxam, zamówiłeś już missiony? Jeżeli tak - a masz możliwość domówienia czegoś od gościa od missionów - to weź też zwrotki od Tonsilów Speed - nie są takie złe. Spytaj pawła S - bo ma te tonsile. Wyjdzie taniej i bezpieczniej a także estetyczniej.
Jeżeli nie, to już weź zmontuj je ładnie na pająka w np. jakiś pudełkach plastikowych, po kosmetykach, albo zasilaczach. Szczerze mówiąc zacząłem się obawiać nad całą zwrotnicą - dlatego polecam gotowe.
To zamawiaj z polinka i zamontuj w jakiejś ładnej puszcze - coś na pewno znajdziesz.
Mam nadzieję że poradzisz sobie z montażem :)
Też mam obawy:) ale zobaczymy może się uda..
[ Dodano: 2009-10-12, 10:25 ]
[quote="vxam"]
Zamieszczone przez melisław
Tam powinno być na schemacie coś takiego
Myślę że już wszystko jasne :)
Co nzaczy ten symbol i jak w praktyce mam to wykonać?
czyli jak mam poprowadzić tę ścieżkę? Nad drugą ścieżką??
[ Dodano: 2009-10-06, 20:46 ]
Zamieszczone przez LightSound
zwrotki będą prawdopodobnie pod deską rozdzielczą jest tam trochę miejsca, więc powinno być ok. W dodatku dostęp łatwiejszy
[ Dodano: 2009-10-13, 21:30 ]
zwrotka zrobiona,
nie wytrzymałem i podłączyłem na sucho...fajnie cyka...założyłem rezystor 6 omowy , bo na 3 omowy troche za mocno cyka mission
[ Dodano: 2009-10-15, 09:59 ]
dla zainteresowanych moje zwrotki:
Skomentuj