Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Radio do 1800

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam.
    Pozwolę sobie wykorzystać L. mojej małej.

Owszem Nakamichi to solidne kultowe jednostki..
    Jak bardzo wierzysz w to że gość odda to radyjko za 600zł?
    Pokarz mi głośniki "pod radio"(30/40w) które pokarzą klasę i w pełni wykorzystają walory, możliwości tej jednostki?
    Nie ma się co łudzić.
    Do odsłuchu trzeba się solidnie przygotować sprzętowo.
    to w końcu tylko jeden z elementów układanki. Trzeba jeszcze przygotować się na wyrafinowane głośniki,
    doskonałe wzmacniacze, świetne kable jak i na całe samochodowe otoczenie.
    Byle jaki montaż skazuje radio na straszliwy byt. Perfekcja po prostu zobowiązuje.
    'Kolejnym bardzo istotnym szczegółem jest zabezpieczenie antykradzieżowe, a raczej "jego brak".
    Nakamichi najwyraźniej uznało, że w przypadku tak wyrafinowanego sprzętu, zdejmowany panel byłby
    przykładem wyjątkowego bezeceństwa. Z drugiej zaś strony, zawsze można sobie pozwolić na dobry parking,
    skoro wydatek na Nakamichi jakoś specjalnie nie wzruszył naszej kondycji finansowej. Oto cena,
    jaką płaci się za wyjątkowość.
    Nie ma co na siłę starać się być wyjątkowym(oryginalnym).
    Oryginalność w audio ocenia się raczej z zamkniętymi oczami.

ps; Krzysiek191022 przykro że, bez klasy zakończyłeś temat Lady.

Skomentuj

Zamieszczone przez Lady
      Jak bardzo wierzysz w to że gość odda to radyjko za 600zł?
      Nigdzie nie napisałem, że odda je za 600zł, ale spójrz po ile te radia chodzą/chodziły. Moim zdaniem aukcja już za wiele nie podskoczy, obstawiam 800zł.

Zamieszczone przez Lady
      Pokarz mi głośniki "pod radio"(30/40w) które pokarzą klasę i w pełni wykorzystają walory, możliwości tej jednostki?
      Nigdzie nie napisałem, że głośniki miałyby grać pod samym radiem, ale nie trzeba wydawać 1,5 tysiąca złotych, żeby mieć dobry dźwięk w kabinie naszego pojazdu.

Zamieszczone przez Lady
      Do odsłuchu trzeba się solidnie przygotować sprzętowo.
      Masz rację, zgadzam się w 100%. Nigdzie nie napisałem, że wystarczą głośniki Boshman'a aby usłyszeć walory naszego sprzętu (np. jednostki) ;-)

Zamieszczone przez Lady
      'Kolejnym bardzo istotnym szczegółem jest zabezpieczenie antykradzieżowe, a raczej "jego brak".
      Nakamichi najwyraźniej uznało, że w przypadku tak wyrafinowanego sprzętu, zdejmowany panel byłby
      przykładem wyjątkowego bezeceństwa.
      O czym Ty do mnie mówisz ? Twierdzisz, że model CD45z nie posiada zdejmowanego panelu frontowego?

Zamieszczone przez Lady
      ps; Krzysiek191022 przykro że, bez klasy zakończyłeś temat Lady.
      No Cóż, nie ma sprawy. Ja podałem swojego faworyta z trzech propozycji Laydy, trudno bym wypowiadał się na temat modeli których nie słyszałem.

Pozdrawiam,
      Krzysiek191022.

Skomentuj

1. Zobaczymy.

2. Nie napisałeś również nic o wzmacniaczu..
        Więc może podasz na jakim systemie poniżej 1,5 'wisnialodz' osiągnie dobry dzwiek..
        Zważywszy na fakt że proponujecie jednostki z górnej pułki,
        więc reszta nie powinna zaniżać klasy radyjka.

3. Fakt mój błąd myślałem o modelu CD700 który proponowali koledzy wyżej.

4. Spoko ziomek ale to już nie chodziło o o sam wybór radia, ale mniejsza o to.
        Skup się na p. nr 2.

Skomentuj

Witam!

Zamieszczone przez Lady
          Więc może podasz na jakim systemie poniżej 1,5 'wisnialodz' osiągnie dobry dzwiek..
          Popularny i bardzo chwalony (nie tylko przeze mnie) zestaw Canton Pullman + Wzmacniacze Sony "ZŁOTA SERIA", DLS, Infinity + wygłuszone drzwi i przód na panelach drzwiowych, i moim zdaniem masz dźwięk z wysokiej półki. Chodź z tego co wiem to autor tematu (rozmawiałem z nim na GG) chce kupić niestety jakąś Alpinę w Mp3 (nie pamiętał modelu). Także myślę, że dalsze dyskusję w tym temacie są zbędne, poczekajmy na odpowiedź autora.

Pozdrawiam,
          Krzysiek191022.

Skomentuj

Zamieszczone przez Lady
            Pomyślcie ile kasy będzie potrzebował na hiendowy piec i głośniki pod to radio..
            Zamieszczone przez Lady
            proszę bardzo: nie do mnie to było ale ja pokarzę swoje typy:
            http://www.allegro.pl/item911621486_...rewelacja.html
            trochę drogo ale można znaleźć taniej
            http://www.allegro.pl/item913353279_...dls_morel.html
            http://www.allegro.pl/item909142055_...rence_100.html
            http://www.allegro.pl/item903513927_...ym_stanie.html
            http://www.allegro.pl/item904480809_...rzeczytaj.html
            to tak na szybko
            czy np inne alpine v-12 ze starej serii
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...