Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sub+ wzmacniacz do golfa 2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
    Może wystarczy zrobić coś żeby mieć okazję go posłuchać?
    Owszem, tak było by najlepiej - ale w Krakowie nie spotkałem się żeby ktoś miał, i było pożyczyć.
    Cena też przystępna - missiony mam, elementy do zwrotnic pewnie też by się znalazły jak nie są jakieś mega wyszukane, więc potrzeba mi tylko wooferki. Ale to dopiero jak oddam diorki, sprzedam reszte tego co zalega mi w pokoju i ukończę audio w aucie żeby można było pojeździć nie grzebiąc przy nim co tydzień.

Skomentuj

podłączyłem to wszystko na sucho i powiem ze jestem bardzoooo zadowolony, mi pasuje trochę się pobawiłem ustawieniami wzmacniacza (wczoraj do 2 w nocy )
      jeżeli ktoś będzie czytał tego posta i zastanawiał się czy kupować DIORY to nawet niech się nie zastanawia i je bierze (mowie tutaj o ludiach którzy nie są audiofilami)
      podziękowania dla LightSounda za pomoc , może z czasem zmienię ten zestaw na lepszy ale narazie to zaspokaja moje potrzeby w zupełności , muszę jeszcze wygłuszyć 2gie drzwi i porobić otwory na tweetery trochę rzeźby mam ale chce żeby to wyglądało jak oryginał a nie było wyeksponowane

Skomentuj

czy moze mi ktos powiedziec co jest przyczyna spalenia sie na zwrotnicy filtra(tak podejrzewam) od glosnika wysokotonowego w tym zestawie Diora ?? zasilalam to tym wzmacniaczem sherwooda 4x100

do 2 tyg wszystko gralo jak najbardziej okej , ale jak zaczołem sluchac glosniej muzyki przez ostatnie dni to z jednej strony polecial dymek i nie dzialal juz tweeter (dziala ale bardzo bardzo cicho) i wczoraj to samo stalo sie z drugiej strony w ustawieniach wzmacniacza nic nie przestawiałem ciagle byl na takich samych ustawieniach ...

Skomentuj

a gdzie ten dymek polecial?
          Na zwrotnicy?
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ta ze zwrotnicy rozebralem to i jest przypalona obudowa i jeden element ale plytka cala jest nie przygrzana

Skomentuj

jeden element
              :/
              czy nie mozesz od razu napisac jaki to element?
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

zrobie jutro zdjecie , bo nie wiem co to jest pisze na tym 7wj 3 omy

Skomentuj

Rezystor, równolegle do głośnika. Odkłada się na nim trochę mocy, ale żeby aż tyle żeby spalić 7W rezystor przy takim wysokim podziale? Chyba przesadzasz ostro z gainem na wzmacniaczu :)

Skomentuj

czyli ostro cos zjeba*** ??? LightSound to jest ten biały prostokącik nad na srodku u góry

nie da sie tego ogarnać ??

Skomentuj

Na pewno trzeba wymienić ten rezystor - najlepiej na 10W i wyłączyć wszystkie ulepszacze dźwięku w radiu, bo musiałeś mieć niezłe przestery w górnym paśmie. Skoro spalił się ten rezystor, to albo ma teraz kosmiczną wartość która skutecznie wytłumia tony wysokie, albo po prostu spaliłeś też głośniki wysokotonowe i należy je wymienić - i teraz schody, tych co miałeś nie dostaniesz za pewne, chyba że ktoś Ci odsprzeda, a do innych wypadło by przerobić zwrotnice. Chociaż patrząc na pomiary które wykonałem - właśnie najlepiej było by to zrobić w pierwszej kolejności. Określ jaki masz budżet :)

Skomentuj

hmm głośniki się nie spaliły raczej bo podpinałem je do tych samych zwrotnic bo kolega kupił sobie taki zestaw i działają ;D

hmm a jeżeli to nie pomorze to powiedz ile by to mniej więcej kosztowało to wybule bo to trzeba zrobic ;D

gdzie dostane ten rezystor i czy sam będe to wstanie wymenić ?? bo chyba to tylko przelutować trzeba o ile sie nie myle

Skomentuj

ten rezystor jest przed czy za filtrem?

---------- Post dodany o 17:02 ---------- Poprzedni post o 17:01 ----------

taki rezystor kosztuje ok 2zl
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a skad ja mam to wiedziec ?? mowiac filterek strzalalem poprostu ze to cos takiego

Skomentuj

rozkręć zwrotkę
                              weź lutownice w dłoń
                              wylutuj
                              zanieś do elektronicznego sklepu pokaz niech dadzą to samo
                              wlutuj nowe i już

Skomentuj

ok
                                mialem nadzieje, ze LS mi odpisze :)
                                jesli jest przed to kup 10W
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

jak się zmieści w to miejsce bo to chyba 5w
                                  mogę się mylić

Skomentuj

dasz rade
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

pierwszy raz jest najtrudniejszy
                                      pamiętam to było lato
                                      ale teraz to kamikadze boski wiatr niema przebacz:thumbsup:

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                        mialem nadzieje, ze LS mi odpisze
                                        Już je odesłałem do ejanka, a przyznaje się że nie rozbierałem zwrotnic, żeby zobaczyć pcb od spodu, bo przez szybkę było widać elementy i był łatwy dostęp do potencjometru regulacji tweetera. Prędzej bym się spodziewał że poleci ten leciwy przełącznik niż rezystor.

Miejsca jest dużo, niech da 10W.

Skomentuj

szkoda, ze nie zrysowales...
                                          Zawsze to jeden schemat wiecej
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X