Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sub+ wzmacniacz do golfa 2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez riczmond Zobacz posta
    musze kupić kondensator
    Błędne myślenie, kondensator jest gdy masz za dużo prądu, a masz za mało - musisz wymienić alternator i akumulator, lub sprzęt na mniej prądożerny.

Skomentuj

Ta..... a zaczalbym od poprawnej instalacji zasilania
      Grubość kabli, poprawne połączenia, masa
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

zasilający kabel ma z 12mm grubości , masa to samo tylko , prawdopodobnie mase mam źle podpiętą bo pod karoserie ... znaczy sie pod tylną kanapą

jak jade bez muzyki wszystko jest w porządku , jak tylko włącze muzyke glosniej poslucham musze liczyć sie z tym ze auto nie odapli :)

Skomentuj

Alternator nie wyrabia
          Pomierz spadki napięć
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            Alternator nie wyrabia
            Pomierz spadki napięć
            Ew wepnij się miernikiem cęgowym jak ktoś posiada i zmierz jaki prąd idzie przez kabel od alternatora - prościej, jak wyżej - w golfie ładowanie masz dopiero powyżej 1500obr.

Skomentuj

a jakby zamontować alternator od diesla? zdaje mi sie ze jest "mocniejszy" , a koszta sa nie duze

Skomentuj

Zamieszczone przez riczmond Zobacz posta
                a jakby zamontować alternator od diesla? zdaje mi sie ze jest "mocniejszy" , a koszta sa nie duze
                Podchodzą od Golfów 3, tylko trzeba "napinacz" tą blachę zmodyfikować. A jaki masz teraz silnik? Czy z diesla mocniejsze, porównaj sobie parametry.

Skomentuj

podjade dzisiaj do firmy sprzedajacej akumulatory , moze oni maja urzadzenie pomiarowe
                  silnik mam 1.6 benzyna , gaz

Skomentuj

I jak? wiesz już coś?

Aha, wiesz ile było jego wersji? Różne moce, różne wyposażenie, różne alternatory.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                      I jak? wiesz już coś?

Aha, wiesz ile było jego wersji? Różne moce, różne wyposażenie, różne alternatory.
                      nie mialem czasu ... rozgladam sie za pracą i musiałem pojsc w srode na 2 zmiane ...
                      jutro popatrze

Skomentuj

dlugo mnie nie bylo mialem bardzo duzo waznych spraw do zalatwienia
                        No i się wyjaśniło : regulator napięcia juz odmawiał posłuszeństwa , przez co nie było w ogole ładowania i padł tez akumulator , miałem na włączonym silniku i światłach przy 1,5 tys obrotów 10,2 v ładowanie :)

Pora chyba zmienić wóz a CA przełożyć , bo żal sie rozstawać

Skomentuj

Czaruję...
                        X