Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa skrzyni szczelinowej dla głośnika RF T215D2 - prośba o pomoc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

miejsca po przecinku olej i zaokraglaj w gore
    te 1-2cm tunelu czy 1-2 litry pojemnosci beda kompletnie nie zauwazalne

Skomentuj

To jak już drążyć temat, to do końca
      Jak to jest w końcu z tym malowaniem skrzyń ?
      Z tego co czytałem mdf chłonie wodę i jest z tym mały problem,
      A chciałbym jak w linku powyżej pomalować na czarno + baranek, i tunel jakimś kolorkiem

Znajomy ma zakład blacharski, więc pewnie za flaszkę lub dwie pomaluje, tylko jak jest z przygotowaniem podłoża do malowania ?

I czy jest sens prócz wikolu dawać w środku w rogach silikon ? I jakiej szpachli użyć do maskowania np wkrętów, aby przypadkiem po czasie nie zaczęła pękać?

No i na koniec, jeżeli chciałbym wygładzić rogi, wystarczy frezarka i odpowiedni frez ? Jak to wtedy wygląda, wiem iż istnieją frezy z łożyskiem ,ale szczerze mówiąc nigdy nie trzymałem w ręku frezarki.
      I czy jest w takim wypadku możliwość wygładzenia rogów otworu na głośnik (sam głośnik byłby wpuszczony na jakiś 1 - 1.5cm)

Skomentuj

malowanie tej skrzyni bedzie kosztowne a przygotowania bardzo czasochlonne

plaska powierzchnie pomalujesz bez problemu
        ale tutaj z boku plyta chlonie inaczej niz czolo
        problemem jest rowniez laczenie plyt - nalezy je wzmocnic mechanicznie i pozadnie wysezonowac. pozniej na to duzo szpachli, podkladu i duzo szlifowania
        wg mnie bez sensu - lepiej dac kocyk + detale lakierowane

Zamieszczone przez Przemeksik Zobacz posta
        I czy jest sens prócz wikolu dawać w środku w rogach silikon ?
        jezeli kleju jest odpowiednia ilosc to nie ma sensu stosowania silikonu

I jakiej szpachli użyć do maskowania np wkrętów, aby przypadkiem po czasie nie zaczęła pękać?
        samochodowa miekka
        miekka zeby szlifowac razem z plyta a nie sama plyte bez szpachli

No i na koniec, jeżeli chciałbym wygładzić rogi, wystarczy frezarka i odpowiedni frez ? Jak to wtedy wygląda, wiem iż istnieją frezy z łożyskiem ,ale szczerze mówiąc nigdy nie trzymałem w ręku frezarki.
        frezarka zrobi to zgrubnie. niestety na koniec i tak trzeba to przeleciec papierem 80
        spokojnie pozyczaj frezarke i kupuj frez z lozyskiem do zaokraglen

I czy jest w takim wypadku możliwość wygładzenia rogów otworu na głośnik (sam głośnik byłby wpuszczony na jakiś 1 - 1.5cm)
        ja robilem tak ale tylko w domowych

w samochodowych robilem tylko fazki 45 stopni

lub proste zaglebienie

Skomentuj

Czaruję...
        X