To jak już drążyć temat, to do końca
Jak to jest w końcu z tym malowaniem skrzyń ?
Z tego co czytałem mdf chłonie wodę i jest z tym mały problem,
A chciałbym jak w linku powyżej pomalować na czarno + baranek, i tunel jakimś kolorkiem
Znajomy ma zakład blacharski, więc pewnie za flaszkę lub dwie pomaluje, tylko jak jest z przygotowaniem podłoża do malowania ?
I czy jest sens prócz wikolu dawać w środku w rogach silikon ? I jakiej szpachli użyć do maskowania np wkrętów, aby przypadkiem po czasie nie zaczęła pękać?
No i na koniec, jeżeli chciałbym wygładzić rogi, wystarczy frezarka i odpowiedni frez ? Jak to wtedy wygląda, wiem iż istnieją frezy z łożyskiem ,ale szczerze mówiąc nigdy nie trzymałem w ręku frezarki.
I czy jest w takim wypadku możliwość wygładzenia rogów otworu na głośnik (sam głośnik byłby wpuszczony na jakiś 1 - 1.5cm)
malowanie tej skrzyni bedzie kosztowne a przygotowania bardzo czasochlonne
plaska powierzchnie pomalujesz bez problemu
ale tutaj z boku plyta chlonie inaczej niz czolo
problemem jest rowniez laczenie plyt - nalezy je wzmocnic mechanicznie i pozadnie wysezonowac. pozniej na to duzo szpachli, podkladu i duzo szlifowania
wg mnie bez sensu - lepiej dac kocyk + detale lakierowane
No i na koniec, jeżeli chciałbym wygładzić rogi, wystarczy frezarka i odpowiedni frez ? Jak to wtedy wygląda, wiem iż istnieją frezy z łożyskiem ,ale szczerze mówiąc nigdy nie trzymałem w ręku frezarki.
frezarka zrobi to zgrubnie. niestety na koniec i tak trzeba to przeleciec papierem 80
spokojnie pozyczaj frezarke i kupuj frez z lozyskiem do zaokraglen
Skomentuj