Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frywolne rozmowy o doborze sprzętu CA Citroen C3

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

srednia
    licz srodkiem
    kolanka dostepne w marketach maja jedna wade - maja ostry kant na wewnetrznej stronie
    w jednym sklepie widzialem takie bez tego kantu - jak bede potrzebowal to sie przejde tam i zobacze co to jest dokladnie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      a o kolanku to nie pomyslales?
      pora odwiedzić markety budowlane - dział hydraulika

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        kolanka dostepne w marketach maja jedna wade - maja ostry kant na wewnetrznej stronie
        Nagrzać brzegi opalarką i można wyginać dowolnie np. wpychając większej średnicy butelkę do nagrzanego brzegu.

Skomentuj

dzisiaj wkońcu założyłem port BR i powiem szczerze, że możliwości są zaskakujące. Powiedziałbym nawet aż na wyrost moich oczekiwań.
          Teraz będę musiał wygłuszyć bagażnik, bo drgania przenoszą się na tapicerki drzwi.
          Nie jest to wina głośników w drzwiach, bo po wyłączeniu wzmacniacza drgania ustają.
          Z biegiem czasu mógłbym pomyśleć o zwrotkach do głośników w drzwiach, tylko, że sam ich nie zrobie. Jest sens kupować uniwersalne, lub dajmy na to droższe i lepszej marki, niekoniecznie dostosowane pod głośniki citroena?

Skomentuj

Zamieszczone przez żuberek Zobacz posta
            Jest sens kupować uniwersalne, lub dajmy na to droższe i lepszej marki, niekoniecznie dostosowane pod głośniki citroena?
            nie, niema sensu
            lepiej zmienic caly zestaw lub zlecic komus zrobienie zwrotnic

Skomentuj

Co do zwrotnic do fabrycznych zestawów - nie warto - przewaznie zestaw jest tak skonstruowany, że woofer gra pełnym pasmem, a tweeter jest dość marny i ma cięcie kondensatorem 4,7u lub i nawet 6,2uF.

Malutkim kosztem ( bo za ok 100zl ) idzie skompletować całkiem nieźle grający przód Mission + jakis okazyjny wooferek a to przeskok przewaznie o kilka klas wzgledem fabrycznego zestawu.

Skomentuj

Na moje ucho, a jest to ucho niedoświadczonego jak zauważyliście - to seria w c3 gra całkiem dobrze.
                Poprzednio mialem corse b i tam było tragicznie.
                Natomiast peugeot 207 z tamtego roku już dźwiękiem nie gardzi, ale to tylko moje skromne zdanie, które może być mylne, bo nie mam odniesienia do dobrego zestawu separowanego dajmy na to hertza, czy helixa.

Na chwile obecną mam co chciałem - sub w bagażniku siedzi i gra dobrze.
                Będzie kasa to pomyśli się o przodzie.

Skomentuj

Miałem uzbierać kasy i wymienić przód, ale niestety rzeczy potoczyły się inaczej.
                  Kupiłem motocykl więc potrzebuję kasy.
                  Phase linear poszedł w nowe ręce kolegi z forum.
                  Nie będę zdradzał do kogo, jak będzie chciał, to sam się pochwali.
                  Last edited by lklukasz; 02.02.2012, 22:00.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                    żuberek od takich postów jest odpowiedni temat...
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                    X