witam! jaki polecacie zestaw odseparowany pod wzmacniacz alpine 2x35w rms. chodzi o rozmiar 165mm. i zalezy mi na przestrzeni i czystosci dzwieku. teraz mam gms 960xt + tweetery tez gms. radio to pioneer-1200mp
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
zestaw odseparowany pod wzmacniacz do 350zł i inne kwestie
Collapse
X
-
Mb Quart , cuź z Proa System.50 w rms ogólnie co możesz pogonić tym piecem.
---------- Post dodany o 10:14 ---------- Poprzedni post o 09:30 ----------
Rewelacyjny ,jak dla mnie jest zestaw German Maestro !!!!!!!!
---------- Post dodany o 10:19 ---------- Poprzedni post o 10:14 ----------
Sorki nie doczytałem,do 350 zetów.Używki Mb Qarta, osławione Helixy .Podstawowy wybór,nowe czy używane?
-
co do Focali nie używałem wiec nie pomogę,a Hertze trzeba dobrze wykarmić ,przysłaby piec.
---------- Post dodany o 12:18 ---------- Poprzedni post o 12:09 ----------
ale śmigać będą ale nie na full,wysokie ostre ,piec Alpinki podejrzewam że też osty może być żyleta w wysokich.
---------- Post dodany o 12:50 ---------- Poprzedni post o 12:18 ----------
Po wielkich rozważaniach;] ,zaproponuje zestaw Bull Audio jak dobrze pamiętam jest powiązany z Rainbow.
Moc odpowiednia ,zestaw poprawnie zestrojony w tej cenie rewalka około 250 zł.Moim skromnym zdanie zjada osławione Helixy w Hertza pomiń .
Skomentuj
-
Miałem model wcześniejszy i 13cm (sl130). Bas jak na 13cm nisko schodzący, przyjemnie potrafił zamruczeć, średnica jak najbardziej ok, tweetery wymieniłem na zwykłe philipsy ze względu na to że były "metalowe", za bardzo ostre jak dla mnie, ale w tym modelu jest już chyba tekstylny/jedwabny więc powinno być ok. Sam przymierzam zamontować te sl165 do focusa.
Skomentuj
-
aywor5, nie stresuj sie chlopaku... o co mi chodzi - masz napisane w pierwszym poscie nie o moc i mega bas tylko o czystosc i dobre stereo. staram sie przegladac jak najwiecej mozliwosci. nie znam sie zbytnio na car audio lecz w domu mialem kiedys wzmacniacz rotela 25w rms przy nim kolumny tonsil siesta 100w rms. i powiem ze bilo to na glowe jakoscia nowy wzmacniacz cambridge 100w. takze szukam analogii do tego
Skomentuj
-
o.kpodałem ci propozycje które miałem i śmigały po caliber ca 435 też 35 w rms.co do piecyków to tez się zgodzę że niektóre małej mocy potrafią kontrolować sporo mocniejsze głośniki ale to są nieliczne .
Pozdrawiam.
---------- Post dodany o 18:11 ---------- Poprzedni post o 18:05 ----------
w dalszych propozycjach niech wypowiedzą bardziej obeznani z Car-audio.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sianes Zobacz postawolalbym nowe a co sadzicie o focal acces a1?
woofer ladnie kopie, gra tez poprawnie srednica z lekka nalecialoscia "plastiku"
wysokotonowka to odwrocona kopulka z alu ktora potrafi zapiszczec
przyciszasz na zwrotnicy i jakos da sie tego sluchac
jak masz dobre nagrania to nie przeszkadza
za ta cene warto
Zamieszczone przez sianes Zobacz postaa co powiecie na taki zestaw: http://allegro.pl/sinuslive-sl-165w-...539122857.html
ja bym poszukal moreli tempo - ale za ta cene tylko uzywki
Skomentuj
-
poniewaz chcialbym dokonac dobrego wyboru, a Wasze doswiadczenie i propozycje sa kluczowe w podjeciu mojej decyzji rozwazam jeszcze jedna opcje: czy z racji tego ze mam kiepski mocowo wzmacniacz lepsza opcja bylby zakup "nowego" wzmacniacza+ glosniki czy samych powiedzmy lepszych glosnikow budzet to 650zł. czy w takiej cenie da sie kupic sensowny wzmacniacz + przetworniki? jesli tak prosze o propozycje i z gory dzieki
Skomentuj
Skomentuj