Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zestaw odseparowany pod wzmacniacz do 350zł i inne kwestie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wrzuc dla testu w torze glosnika wysokotonowego rezystor 1r 5W i posluchaj roznicy
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

jeden rezystor? myslalem ze l-pad to dwa rezystory

Skomentuj

klasyczny l-pad tak
        ale jeden tez wystarczy
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

kurcze nie mam 1ohm aktualnie na stanie ale mam 3,3r o ile db sciszy taki pojedynczy rezystor w torze ?

Skomentuj

jak piszesz, że grają prawie dobrze i wystarczy tylko trochę przytłumić to 3,3 będzie za dużo
            ale wrzuć, żeby zobaczyć różnice
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

mam tez troche rezystorow 1% 0r22 czy sprawdza sie laczac je oraz czy 2w to wystarczajaca ich moc?

Skomentuj

2w to za malo
                5w potrafia strzelic bo bywaja za male
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ale na sluch potestuje i dowie sie czego dokladnie potrzebuje
                  pozniej sobie kupi 5-10w

Skomentuj

dalem 1r na tweeter i nie iwdze prawie roznicy ale sluchalem 10min wiec poczekamy.
                    ale chcialbym sie Was poraqdzic w kwestii innej. Mianowicie radio.
                    teraz mam pioneer deh-1200mp. i raczej jesli chodzi o dziwek jest srednie mocno. czy w kwocie do 250zl dostane radio uzywane strasze jakies solidniejsze. bedzie gralo pod obecnymi czesciami czyli morel maximo+ harman kardon ca260. z gory dzieki za propozycje
                    takie cos dalo by rade?: http://allegro.pl/alpine-tdm-7548r-i1527217269.html
                    Last edited by sianes; 26.04.2011, 16:24.

Skomentuj

jeśli radio ma wyjścia na wzmacniacz i zmieniarka nie kuleje to możesz kupić
                      cena nie wysoka a miałem kiedyś taką zabytkową alpinkę tylko na płyty
                      dawała radę jak na tamte czasy
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Miałem to samo radio ze zmieniarka CHA-604 - powiem że w porównaniu do CDA-7878r wiele nie odstawało, nawet było cieplejsze w brzmieniu, więc to na pewno dobry wybór.

Skomentuj

ok wiec stestuje radyjko. przy okzaji czy moderator moglby zmienic nazwe tematu poniewaz sa tu takze inne kwestie, a o to kolejna:
                          czy gdybym chcial drugi wzmacniacz do suba (bo co jak co ale basu to maximo nie ma ) musze ciagnac nastepne przewody (chodzi o zasilanie) czy moge skorzystac z tych co juz mam w bagazniku

i ktory sub na mds08 jest lepszy: w obudowie zamknietej czy otwartej?

Skomentuj

Zamieszczone przez sianes Zobacz posta
                            czy gdybym chcial drugi wzmacniacz do suba (bo co jak co ale basu to maximo nie ma ) musze ciagnac nastepne przewody (chodzi o zasilanie) czy moge skorzystac z tych co juz mam w bagazniku
                            jeśli są wystarczająco grube to korzystaj w tych co masz
                            a co wzmaka nie ciągnie się kolejnego kabla tylko wkłada się grubszy

---------- Post dodany o 09:29 ---------- Poprzedni post o 09:26 ----------

przy okzaji czy moderator moglby zmienic nazwe tematu poniewaz sa tu takze inne kwestie
                            proszę bardzo
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ktory sub na mds08 jest lepszy: w obudowie zamknietej czy otwartej?
                              zdecydowanie b-r
                              nawet mam jedna gotowa do sprzedania

Skomentuj

na radiu pioniera mialem tlumik na tweeter 1r jednak czulem ze dalej jest cos nie tak... zmienilem radio na jakiegos starego clariona z lat 90 ktory kosztowal mnie polowe tego co ww. pioneer i ... to jest to!!!, rezystor sciagniety i jest swietnie, na cos takiego wlasnie liczylem wysokie tony sa genialne, dzieki za wszystkie podpowiedzi

Skomentuj

Czaruję...
                                X