Tyle tylko że te wszystkie balochogumy ,bitexy itp śmierdzą
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rodzaje wygłuszeń i ich zastosowanie
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Tak-wstawiasz auto latem do garażu i już capi całe.... Do tego temperatura w przypadku ciemnych lakierów potrafi nieco upłynnić Bitex
No ale jak to w życiu bywa - każdy może sobie na tyle pozwolić na ile ma luźnej kasy .. Kompromisy bywają wskazaneLast edited by utopia; 07.05.2014, 20:12.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez utopia Zobacz postaTyle tylko że te wszystkie balochogumy ,bitexy itp śmierdzą
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postato czym chcesz robic ta konserwacje podwozia?
Niestety przyzwyczajeń mechaników tak szybko się nie zmienia .
A i sklepy nadal wciskają ludziom bitex bo to tanie ... To nic że niszczy fabrycznie nałożone zabezpieczenia woskowe ..
rok 2000 już dawno za nami i do większości pojazdów są dostępne osłony na płytę podłogową .
Gdyby to czarne paskudztwo było tak skuteczne jak głosili wielbiciele to powinniśmy mieć kraj pełen starych aut a ich już dawno nie ma.
Zgniły - progi ipłyta podłogowa szła w pierwszej kolejności .
A słabego komfortu pracy przy takim umazanym podwoziu już nie wspomnę .
Matami doskonale wygłusza się nadkola - gdy okleić obustronnie blachę efekty są wielkieLast edited by utopia; 08.05.2014, 16:31.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez zmichal Zobacz postaW najbliższym czasie będę robił zabezp. antykorozyjne i zdejmował i czyścił nadkola więc pomyślałem o zastosowaniu przy tej okazji dodatkowych mat. wytłumiających pod plastikowymi osłonami. I tu proszę o pomoc - myślałem o Dynamat Extreme, no ale ta cenaZastanawiam się nad GMS05. Zresztą myślę, że 2mm grubości to będzie max aby nic nie odstawało.
Jednak słyszałem też o masach głuszących, które można nanosić na zakola. Proszę o jakąś poradę co tam zastosować.
Czy to samego wyciszania dźwięków z zewnątrz samochodu nada się filc techniczny (zamiast poroso)?
Skomentuj
-
Mam zamiar wyciszyć podłogę w Passacie B5 (narazie tylko podłogę ponieważ muszę wyjąć dywan więc "przy okazji"), planuję dać maty bitumiczne (jako tłumik drgań) i na to poroso/filc (jako tłumik dźwięków z zewnątrz). Czy stosował ktoś filc techniczny i ma porównanie do poroso? Jaka jest w ogóle różnica między filcem a poroso?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez utopia Zobacz postaniestety filc zatrzymywał w sobie wszystkie "zapaszki"
na szczescie tutaj jest to "limuzyna prezesa" wiec raczej nie zasmrodzi
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaPanowie, czy ktoś wyciągał wełnę owczą z kołdry? nadaje się to?
Skomentuj
Skomentuj