Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rodzaje wygłuszeń i ich zastosowanie

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tyle tylko że te wszystkie balochogumy ,bitexy itp śmierdzą

Skomentuj

To nich sobie śmierdzi
      To ma byc na zewnątrz auta
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tak-wstawiasz auto latem do garażu i już capi całe.... Do tego temperatura w przypadku ciemnych lakierów potrafi nieco upłynnić Bitex
        No ale jak to w życiu bywa - każdy może sobie na tyle pozwolić na ile ma luźnej kasy .. Kompromisy bywają wskazane
        Last edited by utopia; 07.05.2014, 20:12.

Skomentuj

Smierdzi przez okolo 3 tygodnie pozniej juz nie Po dluzszym czasie (sezon) nie ma prawa sie uplynniac.

Skomentuj

Zamieszczone przez utopia Zobacz posta
            Tyle tylko że te wszystkie balochogumy ,bitexy itp śmierdzą
            to czym chcesz robic ta konserwacje podwozia?

Skomentuj

Matami akustycznymi :)
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                to czym chcesz robic ta konserwacje podwozia?
                Smoła jako środek do zamazywania rdzy już dawno przestała być stosowana .
                Niestety przyzwyczajeń mechaników tak szybko się nie zmienia .
                A i sklepy nadal wciskają ludziom bitex bo to tanie ... To nic że niszczy fabrycznie nałożone zabezpieczenia woskowe ..
                rok 2000 już dawno za nami i do większości pojazdów są dostępne osłony na płytę podłogową .

Gdyby to czarne paskudztwo było tak skuteczne jak głosili wielbiciele to powinniśmy mieć kraj pełen starych aut a ich już dawno nie ma.
                Zgniły - progi ipłyta podłogowa szła w pierwszej kolejności .
                A słabego komfortu pracy przy takim umazanym podwoziu już nie wspomnę .

Matami doskonale wygłusza się nadkola - gdy okleić obustronnie blachę efekty są wielkie
                Last edited by utopia; 08.05.2014, 16:31.

Skomentuj

Zakupiłem na razie STP Anticor Silver Solution o grubości 2 mm i zamierzam ich użyć od zewnętrznej strony, pod osłony plastikowe. Następnie okleję nimi też nadkola od strony kabiny.

Skomentuj

Zamieszczone przez zmichal Zobacz posta
                    W najbliższym czasie będę robił zabezp. antykorozyjne i zdejmował i czyścił nadkola więc pomyślałem o zastosowaniu przy tej okazji dodatkowych mat. wytłumiających pod plastikowymi osłonami. I tu proszę o pomoc - myślałem o Dynamat Extreme, no ale ta cena Zastanawiam się nad GMS05. Zresztą myślę, że 2mm grubości to będzie max aby nic nie odstawało.
                    Jednak słyszałem też o masach głuszących, które można nanosić na zakola. Proszę o jakąś poradę co tam zastosować.
                    NOXUDOL 3100 posiada właściwości antykorozyjne i tłumiące.

Czy to samego wyciszania dźwięków z zewnątrz samochodu nada się filc techniczny (zamiast poroso)?

Skomentuj

tak, nadaje sie
                      ale lepiej go polaczyc jeszcze z czyms

Skomentuj

Mam zamiar wyciszyć podłogę w Passacie B5 (narazie tylko podłogę ponieważ muszę wyjąć dywan więc "przy okazji"), planuję dać maty bitumiczne (jako tłumik drgań) i na to poroso/filc (jako tłumik dźwięków z zewnątrz). Czy stosował ktoś filc techniczny i ma porównanie do poroso? Jaka jest w ogóle różnica między filcem a poroso?

Skomentuj

kup zwykła gąbke dy tłumienia aut
                          tylko zamknieto komórkowa
                          polecam gms'a

nie uzywaj filcu bo namieknie i bedzie smierdział
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

filc fabrycznie jest uzywany do wygluszania aut
                            ale faktycznie w tuningu lepiej uzyc pianki o zamknietych porach

robimy obecnie etapami kompleksowe wygluszenie viano i filc dalismy tylko na dach

Skomentuj

Też kiedyś dałem matę z filcem na dach .
                              Facet woził klientów na długich trasach - niestety filc zatrzymywał w sobie wszystkie "zapaszki" po pół roku z mozołem był usuwany i zastąpiony matami STP plus pianka o zamkniętych komórkach

Skomentuj

Zamieszczone przez utopia Zobacz posta
                                niestety filc zatrzymywał w sobie wszystkie "zapaszki"
                                dobrze wiedziec
                                na szczescie tutaj jest to "limuzyna prezesa" wiec raczej nie zasmrodzi

Skomentuj

Panowie, czy ktoś wyciągał wełnę owczą z kołdry? nadaje się to?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                    Panowie, czy ktoś wyciągał wełnę owczą z kołdry? nadaje się to?
                                    Nadaje sie, o ile nie jest stara. Ten material z czasem strasznie sie sypie i kurzy, do obudowy zamknietej moze byc bardzo dobry.

Skomentuj

No nie mówię o starej sparciałej :-) ceny nowych kołder czy poduszek z naturalna wełną wcale nie są takie drogie.

Skomentuj

Chyba bym wolal za ta kase kupic welne knauf ecose.

Skomentuj

co bardziej wyciszy samochód od dźwięków z zewnątrz, maty APP/Boll + poroso czy GMS 05/07?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X