Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skoda Octavia II fl SS

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Skoda Octavia II fl SS

Witam jeszcze was nie pytałem o CA, więc czas najwyższy:)
    W niedługim czasie mam zamiar wygłuszyć matami bitumicznymi drzwi w mojej octavce, jak sięuda to chciałbym też nadkola i podłogę bagażnika.
    W póżniejszym terminie zechce wymienić głośniki i pewnie wzmacniacz, i w celu rozpoznania, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was miał do czynienie z tym nagłośnieniem i wie co tam siedzi i czym w rozsądnych pieniądzach można to zastąpić?
    Last edited by sylvek; 06.05.2014, 20:48.

Która octavia?

Skomentuj

Pewnie, ze mielismy :)
      W pierwszej trzeba dobrze wygluszyc i dobrać odpowiedni woofer bo na 99% bedą buczec
      Druga tylko i wyłącznie 3 drogi
      Ciężki temat ale da sie zrobic
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Przepraszam II po lifcie,

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        Pewnie, ze mielismy :)
        W pierwszej trzeba dobrze wygluszyc i dobrać odpowiedni woofer bo na 99% bedą buczec
        Druga tylko i wyłącznie 3 drogi
        Ciężki temat ale da sie zrobic
        O to będzie bolało, Tak trzy drogi i nie wiem co tam siedzi. Miałem pierwszą O II i teraz jest spory postęp w jakości audio ale chce się więcej:biggrin:
        Last edited by sylvek; 06.05.2014, 20:52.

Skomentuj

Dobra widze nowy tytuł tematu

Tylko i wyłącznie 3 drogi :)
          Chyba, ze przeniesiesz woofer na przód drzwi ale to nie łatwy i nie tani temat (duzo pracy)

Do wygluszenia czegokolwiek polecam stp, silent coulta z essy lub gms 07
          Z tymi matami sie dobrze pracuje a prace przynoszą zamierzone efekty

Napisz tez ile to "rozsądne pieniezki"?
          Postaramy sie z Danem cos uczciwego ci dobrać
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pisząc essy masz może na myśli Rzeszowską esse?
            Co do budżetu to nawet nie wiem w jakich widełkach mam operować, Ale jak rozłożę to rozsądnie na etapy i najpierw tłumienie drzwi i może wymiana kabli, to w póżniejszym terminie może wyskrobał bym na ten temat 2500-3000 zł.
            A możesz mi podać za ile zaczyna się w miarę przyzwoite 3 drogi do auta?

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
              Pisząc essy masz może na myśli Rzeszowską esse?
              Co do budżetu to nawet nie wiem w jakich widełkach mam operować, Ale jak rozłożę to rozsądnie na etapy i najpierw tłumienie drzwi i może wymiana kabli, to w póżniejszym terminie może wyskrobał bym na ten temat 2500-3000 zł.
              A możesz mi podać za ile zaczyna się w miarę przyzwoite 3 drogi do auta?
              jest tylko jedna ESSA i tak, to ta.
              2500-3000 na wszystko? Tzn na tłumienie, wzmacniacze, kable głosniki i radio? Nawet kupując używane rzeczy będzie ciężko się zmieścić w budżecie

Skomentuj

Nie na temat...
                to w póżniejszym terminie może wyskrobał bym na ten temat 2500-3000 zł.
                Tyle myślałem przeznaczyć na wymianę sprzętu z małym nagięciem jak wzmacniacz się nie zmieści.
                Zresztą na razie jest jeszcze gwarancja więc bardzo w elektrykę nie zechcę ingerować.
                Na tych wakacjach zechcę wytłumić, a potem zobaczymy jak gdzieś pisałem moim problemem jest brak cierpliwości

Skomentuj

Za 3kilo mozna przemyśleć bardzo fajne granie
                  Ale to zalezy od twoich umiejętności i mozliwosci

Tak ESSA z Rzeszowa, pytaj o Jurka
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Widzę że ta Oktavia ma to samo co mam w Jetta .
                    Sylwek będziesz robił fotorelację z prac przy swoim CA ?

http://www.caraudiosklepy.pl/
                    Last edited by toopcool; 07.05.2014, 07:54.

Skomentuj

jeszcze nie wiem ale może?

Skomentuj

Bury przerabial octavie - podobno paskudny samochod do CA

Zobacz moj temat o naglosnieniu dla brata. Baaardzo sie starajac wyszlo ok 2000zl.

Skomentuj

http://www.strefacaraudio.pl/topic/2...ia-ii-by-bury/

Tu masz reksia samochod
                          Mozesz podpatrzec kilka patentów
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Obserwowałem na bieżąco twój temat. Ja na razie w lipcu/sierpniu zechcę zrobić wytłumienie i ewentualnie zmienić okablowanie a potem jak tylko coś wpadnie wolnej kasy to będę zmieniał głośniki i może wzmacniacz. Nie będę robił suba i wysokotonowych w słupkach chociaż bardzo mnie to się podoba :)
                            Na głośniki i wzmak zechcę przeznaczyć 2500-3000 zł. Mam taką nadzieję.

Czy w CA można z powodzeniem stosować domowe głośniki?

Skomentuj

Czy w CA można z powodzeniem stosować domowe głośniki?
                              Powodzenie zalezy od konkretnego glosnika i jego aplikacji :)

Skomentuj

Jak szukasz gotowego rozwiązania to popatrz na powerbass 3 droznego rowniez w ESSA
                                Tani i ciekawy system

A jakie domowe głośniki chciałbyś użyć?
                                Sredniak lub wysokotonowke mozna wsadzić i nie powinno byc problemu.
                                Co do woofera to trzeba przemyśleć
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wiesz w tej chwili to ja naprawdę nie wiem co.
                                  Doświadczenie w tej dziedzinie mam małe, w G4 chłopaki z essy w 2005r powiedzieli mi że bez 2000-2500 zł nie mam co podchodzić o mam dobry zestaw fabryczny. W poprzedniej O2 założyli mi u-dimension i bylo nawet fajnie, ale ostatnio przez moje ręce przewinęło się pare wavekor-ów, funutek-ów, seas-ów i morele. Więc myślę że np. taki wavecor 18 na dole był by potęga a na srodek może kopolka Dayton bo nie wiem jeszcze jaki się zmiesci i co na górę?

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                    Do wygluszenia czegokolwiek polecam stp, silent coulta z essy
                                    Z tego co widać Essa czy caraudiosklepy nie mają mat Silent Coat.
                                    low-END

Skomentuj

http://www.sklep.axel2.pl/index.php?...t&prod_id=1350

Jest jeszcze podwójna 4mm

http://sklep.basser.pl/pl/wytlumieni...-coat-4mm.html
                                      Last edited by lklukasz; 07.05.2014, 15:22.
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Właśnie się dowiadywałem w essa ile bedzie kosztowało wytłumienie więc muszę przeglądnąć dokladnie ofertę i zobaczyć ile będzie drożej ale wstępnie myślę że jak policzę wszystko co dają to nie będzie wielkiego zysku w robieniu tego samodzielnie, a znając swoją wrodzoną cierpliwość :) to na pewno coś po drodze spieprzę.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X