Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skoda Octavia II fl SS

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak jak najbardziej tak. Teraz będę się przygotowywał do drugiego etapu, który nie nastąpi szybko.
    Paweł pokazywał mi głośniki które mogę zamontować u siebie, lecz zapamiętałem że WF to Helix reszty nie pamiętam. Szukałem po necie inspiracji jak będą wyglądały dwa głośniki na słupku pod szybą i wpadłem na pomysł Cooaxiala. Kupię na allegro nakładki na słupki i jak zdecyduję jakie głośniki to będę działał.

Skomentuj

Wzmaka masz,zwrotki pasywne wystrugasz i bedzie miodzio.

Skomentuj

We wtorek skończyłem etap pierwszy, jestem zadowolony ale tylko połowicznie. Niestety samochód stracił pomimo obietnic trochę za swojej funkcjonalności?!
        I niestety będę chyba zmuszony zrobić zestaw pół aktywny. Czyli jeden kanał ze wzmaka i zwrotki do średniego i do tweetera i woofer na oddzielnym kanale ze wzmaka.
        Mam teraz czas na przeglądnięcie oferty, co polecacie do drzwi przednich 3-way do powiedzmy 1500-2000 zł.

Skomentuj

Czas trochę odświeżyć temat. Powoli zbliża się czas drugiego etapu prac.
          Wstępna propozycja przewidywała takie głośniki:
          Rainbow GL-C6.2 plus dobrany jakiś średniotonowy.
          Zastanawiam się nad zastosowaniem jakiś oddzielnych głośników ze stajni seas-a, scana lub innych.
          Czy jesteście w stanie polecić jakiś zestaw trzydrożny.
          Przypomnę tylko że mam wyklejone drzwi a całość będzie napędzał aktywnie MATH PP82DSP.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Montaż będzie raczej w miejscach fabrycznych.

Skomentuj

Właśnie podczas przegladania neta natrafiłem na 
            RAINBOW GL-C6.3 Active (https://www.ars24.com/lautsprecher/r...tive?c=1000147)
            Więc istnieje już wersja 3way, co teraz możecie polecić. Istnieje jakaś fajna alternatywa do złożenia w cenie około 1600zł

Skomentuj

R6a, up2,5 (lub podobny), mt23
              To szybki przykład
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dzięki za pierwsze zaminniki. Poczytałem troszkę o tej mojej pierwszej propozycji i wychodzi że to fajny zestawik jest. Twoja propozycja też ciekawa, morelowe granie znam. Mam jeszcze trochę czasu więc jeszcze poczytam.

Skomentuj

Zawsze mozna cos fajnego samemu poukładać
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Skłaniałem się w kierunku domowych przetworników np. na górę nieśmiertelny Wavecor (http://audiotransducers.com/pl/poniz...tw022wa02.html)
                    na średnie Scana (http://audiotransducers.com/pl/szero...f-4424g00.html) lub coś z 10cm Audaxa, SB lub Vifkę,
                    Na dół Seasa (http://audiotransducers.com/pl/15-16...-h1488-04.html) lub SB (http://audiotransducers.com/pl/18cm/...7nrxc35-8.html) albo Scana Discovery?
                    Podejrzewam że moje typy to jak kulą w płot, ale spróbować zawsze można? :)

Skomentuj

Na dół proponuje dużego wavecora bo swietnie sprawuje sie na basie- tylko na basie
                      Sredniak- scan moze byc fajny ale słupek bedzie duży- walczyłem z nim dośc długo ale bez efektów
                      Na gore wavecor ale nie ten ktory pokazales, najgorszy jaki słyszałem, weź większego
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tak ale chciałem to umieścić w fabrycznych miejscach. Ewentualnie wysokotonówke w słupek ale to też raczej jakiś mały by to wyglądało dyskretnie jak to tylko możliwe. Zastanawiam sie też nad wycieciem i pokazaniem w całości średniaka. Wevecora w wersji na bas też znam i on naprawdę mocno daje radę.

Skomentuj

To ta najnowsza octavia czy poprzednia?
                          Woofer masz z tylu drzwi czy z przodu?
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

OII fl czyli poprzednia i wofer w "dupę".

Skomentuj

To bez 3 dróg nie podchodz nawet do tematu audio
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dlatego wyjściowym zestawem jest RAINBOW GL-C6.3 Active, teraz szukam ewentualnej lepszej lub tańszej alternatywy.

Skomentuj

A może taki zestaw:
                                  loudspeakershop.eu/scan-speak-820013-zestaw-car-audio-165mm-19mm-p-2143.html

Plus dodatkowo sredniak
                                  http://audiotransducers.com/pl/szero...f-4424g00.html

Skomentuj

auto teoretycznie skończone więc wklejam kilka fotek:

- - - - - aktualizacja - - - - -

Last edited by sylvek; 11.10.2015, 20:38.

Skomentuj

Ładnie Pawłowi wyszło

Pokaz jak to wyglada na zamontowanych boczkach
                                      I dlaczego mid i sredniak nie na słupku?
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Bo się uparłem a Paweł mięsem rzucał, ale chyba dam się przekonać i przyniosę tweetery.

Skomentuj

Dokładnie spoko wykon jak mowi elyta ze szklanego ekranu.

Co do tweetera to jak najbardziej ,czas najwyższy żeby zmienił miejsce.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X