Jeszcze jedno pytanie. Bo znalazłem dwie skrzynie do elipsy które mi zostały po poprzednim aucie. Da radę to jakoś podłączyć pod radio żeby dawało tylko bas? Bo zanim coś kupie to jeszcze trochę minie czasu.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Subwoofer pod siedzenie. Czy warto?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Rhainkraft Zobacz postao radio ma funkcję Direct Sub Drive w ustawieniach można zmienić opcję i włączyć tryb dla subwoofera (zmostkować?).Zamieszczone przez Rhainkraft Zobacz postaProponuję przeczytać instrukcję obsługi radia, w raiu napewno jest opcja HPF, dosyć prawdopodobne że i LPF też jest
sterowanie pozniej z radia jak osobnym zewnetrznym subem
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postato jest wlasnie to!tylne kanaly zaczynaja grac tylko basem
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postasterowanie pozniej z radia jak osobnym zewnetrznym subem
Kurcze aż żałuję że nie mogę tego swojego pioneerka wsadzić do obecnego peugeota 207 bo gdzieś się wala po garażu... :/Last edited by Rhainkraft; 10.07.2014, 17:59.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rhainkraft Zobacz postatak ale tylne mogą grać jak dwa kanały (tak jak Ty miałeś podłączony głośnik dwucewkowy) oraz mogą być zmostkowane i zasilać 70w mocy max jedną cewkę. W obu przypadkach włączony LPF
producent zaleca 2x4r (2x20w) lub tylko jeden kanal 2r i wtedy wychodzi ok 1x30-35w.
ja uzywalem oba kanaly i dlugo to testowalem. smialo w mocniejszych modelach mozna obciazyc 2 kanaly obciazeniem 2r
Zamieszczone przez ramzes234 Zobacz postaNie mogę znaleźć nic w instrukcji. Może mi ktoś powiedzieć jak to zrobić?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postanadal nie czytasz ze zrozumieniem! tam NIC SIE NIE MOSTKUJE! bo te scalaki juz sa zmostkowane!
Zamieszczone przez ramzes234 Zobacz postaNie mogę znaleźć nic w instrukcji.
lub
https://www.youtube.com/watch?v=3pC8nPxOjs0Last edited by Rhainkraft; 10.07.2014, 22:20.
Skomentuj
Skomentuj