Potwierdzam leginsy świetnie się układają, tylko w miare równo musi być wyprowadzony słupek bo materiał bardzo gruby nie jest.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Początki Car Audio v2 / trochę bardziej wdzięczne auto - Leon 1M
Collapse
X
-
Na jakimś to forum widziałem flockowanie za 70zl od słupka. Więc 140+wys. Nie tak źle.
Może faktycznie na razie "zamaskować" jakimiś leginsami, grubymi rajstopami (nie wiem... jakieś 100-200den), a później zrobić flock.
Pomyślę. I tak żadnego materiału na miejscu nie dostanę. Więc będę kombinował jak zamówię :P
Tym czasem dodam, że jednak missiony grają za głośno, tak jak kiedyś balcer powiedział (choć już wtedy sam je przyciszałem radiem), i nie jest to kwestia montażu reszty.
Ściszyłem sobie radio na 10k i dostały l-pada - czyli dokładnie tak, jak było w poprzedniej instalacji.Last edited by staH300; 31.08.2014, 09:34.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaFlockowanie jest extra tylko kosztuje 250zl za słupki
Zamieszczone przez staH300 Zobacz postaTym czasem dodam, że jednak missiony grają za głośno, tak jak kiedyś balcer powiedział, i nie jest to kwestia montażu reszty.
Skomentuj
-
Ja tam nie zamierzam żadnych roszczeń z tego powodu... tym bardziej teraz, po takim czasie, bo to byłoby chore. Tak tylko nawiązuję do tego, co pisałem kiedyś, że to nie mój błąd.
Chociaż wręcz nie wierzę, że tak grający TW byłby dla kogokolwiek za cichy. No ale nic to. Posadzony l-pad, przyciszone na radiu. Jest lepiej, znośnie.
A jak w końcu dorobię się radia, to się spróbuje zrobić to aktywnie (mówiąc "się spróbuje" mam na myśli pojechanie do Wrocławia - i tak będę tam co dwa tygodnie) i poproszenie któregoś z kolegów o ogarnięcie :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaza mala roznica w odsluchu - mierz wyzej
Skomentuj
-
No dobra, racja, pewnie wybrałby STX'aChociaż z kontekstu wypowiedzi można wywnioskować, że jednak RE Audio zagra troszkę lepiej od STX'a. Ja szczerze powiedziawszy nie wiem co wybrać - czy gotową skrzynkę na RE, czy sklecenie własnej skrzynki na 8 calowym STX'ie. W przypadku RE Audio spotkałem się już z opinią, że to kolejny "Hamerykański zamulacz"... Z przodu w drzwiach już grają AWX'y więc może kolejny STX do kompletu... ciężka sprawa :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez skal_ar Zobacz postaPawel S. - mając do wydania 350 zł na subwoofer łącznie ze skrzynką, wybrałbyś 8" STX czy REX10S4?
jak stx z pierwszej serii (mam 2szt) to bez wahania bierz STXa!
Zamieszczone przez skal_ar Zobacz postaChociaż z kontekstu wypowiedzi można wywnioskować, że jednak RE Audio zagra troszkę lepiej od STX'a.
Zamieszczone przez skal_ar Zobacz postaW przypadku RE Audio spotkałem się już z opinią, że to kolejny "Hamerykański zamulacz"...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Mamusa Zobacz postaA na rynku nic innego niż STXy i RE nie ma?
staH300 - pochwal się, jak już zmienisz STX'a na coś innego. Napisz czy było warto. Ja w tym momencie mogę kupić tylko sztuki z tej nowej serii, które podobno już tak fajnie nie grają.
Skomentuj
-
skal_ar, subwoofer to jest ostatnia rzecz, która będę wymieniał :P Więc szybko się nie doczekasz.
Najpierw wygłuszenie, później radio, dalej wzmacniacz, może przód... i dopiero gdzieś na końcu stx
Od dzisiaj słucham w trochę innej konfiguracji. Tj amy cięte z dołu na 80Hz, Później jest dziura, i sub gra do 50Hz. Chyba mi się tak lepiej słucha. Mniej męczy może.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez skal_ar Zobacz postaJest jest, tylko czy warte uwagi? Co byś polecił w budżecie do 350-400 zł z gotowych konstrukcji? JL Audio WX10? AudioSystem MX10? u-Dimension EL10?
staH300 - pochwal się, jak już zmienisz STX'a na coś innego. Napisz czy było warto. Ja w tym momencie mogę kupić tylko sztuki z tej nowej serii, które podobno już tak fajnie nie grają.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaTam jest jeden szpecjalista
Co zwrotnice robie na czacie
Skomentuj
-
Ogólnie to zarezerwowałem sobie rolkę GMS07XL. Po weekendzie będę miał hajs na koncie i robię przelew.
Co zostanie, to zostanie. Sprzeda się, albo będzie na poprawki drzwi - leon - lubi przeciekać - teraz cieknie ze wszystkich drzwi, wygłuszę i uszczelnię później.
Wygłuszenie jest w planach na koniec września - wtedy mam jakieś wolne dni w pracy.
Jakieś rady? Za głośnikiem montować jakieś rozpraszacze dźwięku czy coś? Dodatkowo usztywniać drzwi? Choć chyba w małym 5d HB nie trzeba co?
Ktoś robił leona albo coś w tym stylu i podpowie?
Skomentuj
-
O tym pamiętam, choć w leonie to przecieka przez tą blachę, którą się zakrywa cały otwór drzwi.
Ale i tak dzięki za jakiekolwiek rady.
Jeszcze pytanie... co zmienić pierwsze? Radio czy wzmacniacz, bo chyba nie głośniki?
Przypomnę:
ama bl160+mission, stx 8" w pierwszej wersji z obudowie BR ~35Hz (na pewno obudowa musi zostać przebudowana i spasowana z autem bardziej + jakaś skrzynka dla wzmacniacza, który leży na podłodze)
radio - pioneer deh-p7400mp (brak nawet czasówek)
wzmacniacz - mac audio mp4000
Stawiać na radio z (chociaż) czasówkami, czy raczej wzmacniacz inny?
Dodam, że lubię trochę ocieplone brzmienie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez staH300 Zobacz postachoć w leonie to przecieka przez tą blachę, którą się zakrywa cały otwór drzwi.
ale na glosniki i tak zawsze cos sie leje. obecnie sklejam 2 pary glosnikow ktore rozkleily sie od wody (magnesy)
Zamieszczone przez staH300 Zobacz postastx 8" w pierwszej wersji z obudowie BR ~35Hz (na pewno obudowa musi zostać przebudowana i spasowana
wydaje mi sie ze czasowki wiecej tu poprawia niz wzmacniacz. ten wzmacniacz rewelacyjny nie jest, ale nie jest tez tragiczny
Skomentuj
Skomentuj