Witam
Obserwuję ten temat bo sam jestem na podobnym etapie przy swojej 159 Sport-wagon. Muszę przyznać, że pod względem wyciszenia troszkę mnie rozczarowała. Wcześniej miałem 166, jeszcze wcześniej Audi A6C4 - obydwa te auta deklasują pod tym względem 159. Przygotowując się pod montaż klocków CarAudio zaczynam od.....wyciszenia maski :) reszta później :) - użyłem GMS,a 07 Platinum oraz 010 Hood (swoją drogą poprzednie auta robiłem na STP M1, Dynamacie i jakość GMS to kiszka zwłaszcza 010 Hood - rozwarstwianie warstw, łuszcząca farba, klej 3m też jakiś taki nie za specjalny...). Następne będą drzwi, nadkola, bagażnik, ostatni etap - podłoga dach. Póki co efekty po wyklejeniu maski......żadne, no może psychologiczne. Mam nadzieję, że po zakończeniu prac będzie znacznie lepiej. Jeżeli możesz napisz jaki rezultat przyniosły Twoje prace. https://diyaudio.pl/i/26564/qh391g2d...1427058241.jpg https://diyaudio.pl/i/26564/yoiikian...1427058243.jpg
pzdr
W tym tygodniu pogoda się na tyle udała, że skończyłem bagażnik. Demontaż tapicerki i plastików bagażnika jest bardzo prosty, jednak jeśli ktoś chce mogę zrobić krótki, ilustrowany opis w jakiej kolejności odkręcać, gdzie zatrzaski itd.
Dziś postanowiłem spróbować się z drzwiami. Nie są zbyt łatwe do rozbiórki dla kogoś, kto robi to pierwszy raz w Alfie 159, ale temat jest do opanowania. Jeśli byliby chętni postaram się zrobić przewodnik demontażu drzwi przednich i tylnych.
Prawe przednie zrobione, jeszcze tylko trzy sztuki :)
Nie zrobiłem ostatniej fotki - z dołożonymi kawałkami gms022 i wyklejonym wnętrzem tapicerki, ale następnym razem postaram się to nadrobić.
Hehe, nie ma to jak dźwięk zamykania wygłuszonych drzwi, czy z zewnątrz, czy w środku - słychać różnicę, a drzwi zamykają się praktycznie same :)
Dzięki, Łukasz :)
Mata jest pofalowana miejscami - pewnie dlatego napisałeś, że słabo powyciskana. Po przyklejeniu maty gniotłem je wałkiem, a następnie dociskałem jeszcze raz, mocniej ściągaczem do tapicerki. Mata dosłownie pływała pod aluminium i wylewała się na brzegach. Pewnie stąd te bruzdy zostały.
Jak będę ściągał tapicerkę, żeby wymienić głośniki (może przyszły tydzień), to za twoją radą poprawię jeszcze opalarką :)
Nawiasem; jakieś głośniki w okolicach 600zł? Dwie, może trzy drogi, jeśli warto w tej cenie. Póki co grałyby pod radiem, ale nie wykluczam wzmacniacza i radia-kombajnu 2 din w niedalekiej przyszłości.
Ogólnie opinie są że aktywny jest bee, ale aż tak nie będę kombinować, do pasywnego systemu, nie są drogie te wavecor'y to można się pobawić na trytytki
Skomentuj