Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Car audio e39

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam ponownie po przerwie :)
    Trochę pieniędzy znalazłem więc zamierzam zakupić radio 2din z androidem z aliexpress. Tylko powraca temat wyciągnięcia optyki z niego. Mam helixa więc mogę podłączyć przez toslinka. Teraz jak to wygląda ? Radiem steruję normalnie jakbym nie miał żadnych modyfikacji a wszystkie ustawienia dźwięku robię prockiem, tak ? Wyczytałem, że głośność trzeba również regulować prockiem a tego chciałbym uniknąć. Nie mogę znaleźć tematu gdzie było to bardziej opisane.
    Ew. Czy by zdał egzamin konwerter usb > spdif ?
    Last edited by TheHan2; 02.08.2016, 23:11.

Skomentuj

wydaje mi się, że da się wyciągnąć sygnał po optyku a sterowanie głośnością po RCA w przypadku helixa DSP

Skomentuj

Zamieszczone przez aeron Zobacz posta
        Witam ponownie po przerwie
        No a co ze świstem. Fajnie by było dowiedzieć się, co było przyczyną

Skomentuj

Zamieszczone przez aeron Zobacz posta
          wydaje mi się, że da się wyciągnąć sygnał po optyku a sterowanie głośnością po RCA w przypadku helixa DSP
          Wielkie dzięki, dopiero teraz zauważyłem ten wpis w instrukcji.

Świst został zminimalizowany do minimum, praktycznie nie słychać już. Mimo wszystko próbuję znaleźć kogoś kto mógłby mi to zrobić w przyszłości bo mam słabe doświadczenia z niektórymi "serwisami".

A tak przy okazji to znacie może jakiegoś dobrego elektronika we Wrocku który by wyciągnąłby mi światełko z radia z androidem ? Znalazłem jednego ale on za samo rozebranie i sprawdzenie "czy się da" woła 150zł...

Skomentuj

Czaruję...
          X