Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Car audio e39

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez TheHan2 Zobacz posta
    Prace się posuwają powoli, już prawe drzwi prawie gotowe, lewe w połowie. Tylko jak zamocować wzmacniacz ? Nie ma żadnych otworów montażowych. Znalazłem, że do wzmaka dawali specjalne mocowania. Da radę dokupić je albo czymś zastąpić ? Wzmak to steg 105.4x
    Ja używałem czegoś takiego do mocowania wzmacniaczy.
    http://allegro.pl/plaskownik-perforo...237739724.html (Płaskownik perforowany 30x2000x3)

Skomentuj

A ja nigdy nie polecam stega
      Nie wiem kto ci to wcisnął ale chyba cię nie lubi :/
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Temat swoją drogą a zakupy swoją.

Skomentuj

Smutno mi się trochę zrobiło :( Co jest z nim nie tak ?

Skomentuj

Wzmak zakupiony. Zapytałem się was, czy warto ale był brak odpowiedzi więc wziąłem helix dsp i stega za 2k. Na razie gra zacnie według mnie, najwyżej kiedyś się sprzeda wzmaka i kupi coś lepszego

Skomentuj

Na razie gra zacnie według mnie, najwyżej kiedyś się sprzeda wzmaka i kupi coś lepszego
              Nie sugeruj się aż tak, jeśli Ci sie podoba to tylko się cieszyć.

Skomentuj

autko prawie skończone, tylko przy dodawaniu gazu jest świst na głośnikach. I to się dzieję tylko na tunerze do którego dodawałem wyjścia chinch, na telefonie podłączonym bezpośrednio do wzmaka gra bez zarzutów

Skomentuj

Też to przerabiałem u siebie, miałem źle ustawiony gain.

Skomentuj

kombinowałem z gain, może za słabo. Jutro będę jeszcze próbował. Podłączałem jakiegoś clariona i grało również elegancko. Jeszcze jeden problem powstał. Sub to Phase Linear Highgrade 10. Czyżby również za mocny gain czy to już kondka potrzebuję ? Aku mierzyłem przy gasnących światłach na aku jest 13.6-13.8. Co próbować ?

Skomentuj

Ewidentnie problem z masą.

Skomentuj

Ta, sprawdź masy na RCA.

Skomentuj

masa rca radia to obudowa metalowa. Interconnecty zmieniałem na każdych jest tak samo. Najlepsze jest to, że nieważne jak podłącze to i tak z lewej gwiżdże, z prawej praktycznie nic nie słychać.

Skomentuj

A masa do wzmacniacza skąd wzięta,z akumulatora czy z "budy"?

Skomentuj

Przygasające światła już są zrobione, słaby kabel od masy był. Masa od wzmaka jest z akumulatora. Został "czajnik". Gwiździ mi ten tuner jak daje gazu. Trochę procesor mi pomógł, ale nadal przy większych obrotach jest to samo. Można to wyciąć prockiem jakoś?

Skomentuj

Obetnij pasmo od strony wyskich tonów (steg 10 Hz - 60000 Hz), wpierw np. do 40000 Hz jak nie pomoże to do 20000 Hz.

śbc

Skomentuj

Nie tedy droga!
                                  Szukaj błędu w montażu nie w elektronice i ustawieniach
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Kable przekładałem, to nie one, tuner wywaliłem i jest ciutkę lepiej, teraz wszystko gra przez telefon - chinche to jack 3.5, ale nadal jest gwizd ale za to jakość wzrosła ponad 100 razy. Teraz co może mi gwizdać ? Alternator ? Rok temu był regenerowany. Instalacja z podtlenkiem lpg ? Może zwrotki łapią ? Jedna jest pod schowkiem nad nogami pasażera, druga jest pod kierownicą. Może wzmacniacz walnięty? Wszystko się dzieje na włączonym silniku. Gdzie szukać usterki ?

Skomentuj

Możliwe że może być gdzieś problem z masą sygnałową na styku chinch gniazdo np.w wzmacniaczu lub na wyjściu radia.
                                      Ułożenie wzmacniacza też ma swoje znaczenie.
                                      Ja raz miałem przypadek że był zimny lut na gniazdach rca w wzmacniaczu polutowałem i było ok.
                                      A masz możliwość podłączenia innego pieca inne kable rca puszczone np luzem do sprawdzenia.

Skomentuj

W czwartek jadę sprawdzić innego wzmaka. "czajnik" był już gdy wzmacniacz leżał sobie w bagażniku spięty pasami, teraz wisi na suficie w bagażniku. Chinche to prolink podwójnie ekranowane, długość może z metr. Nawet podłaczajac bezpośrednio pod wzmaka telefon jest pisk, teraz jest podłączony tylko przez procka jeszcze. Nie będę rozbierać wzmaka, mam gwarancję rozruchową w sklepie gdzie kupiłem.

Skomentuj

Kable przekładałem, to nie one, tuner wywaliłem i jest ciutkę lepiej, teraz wszystko gra przez telefon - chinche to jack 3.5, ale nadal jest gwizd ale za to jakość wzrosła ponad 100 razy. Teraz co może mi gwizdać ? Alternator ? Rok temu był regenerowany. Instalacja z podtlenkiem lpg ? Może zwrotki łapią ? Jedna jest pod schowkiem nad nogami pasażera, druga jest pod kierownicą. Może wzmacniacz walnięty? Wszystko się dzieje na włączonym silniku. Gdzie szukać usterki ?
                                          jest coś takiego jak separator masy chyba z monacora albo inny

Last edited by slawek213; 11.07.2016, 16:44.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X