Oscyloskop znajdzie się, tylko czy musi być bardzo dokładny ? Części do zwrotki to grosze ale też nie chcę się porywać z motyką na księżyc, bo jeśli się nie da, to ja nie będę na przekór szedł.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Car audio e39
Collapse
X
-
Oscyloskop i generator do zmierzenia pasma przenoszenia. Źle kombinuję ? Wystarczy speaker workshop i potem ew. modyfikacja gotowej ?
Chciałbym osiągnąć jak najlepszy dźwięk z głośników ale w życiu nie słyszałem prawdziwego CA poza filmikami, więc nawet jeśli wyszłoby mi to dobrze albo nawet poprawnie to byłbym zadowolony.Last edited by TheHan2; 30.05.2016, 23:39.
Skomentuj
-
Czy naprawdę chcesz kombinować i się uczyć na swoim aucie nawet nie wiedząc jak potrafi zagrać dobrze zrobione CA. Nie lepiej zamontować sprawdzone komponenty i zwrotki nad którymi już ktoś kto zjadł na tym zęby posiedział i dopieścił nie szczędząc grosza na elementy?? To jest twój zysk i zmniejszone ryzyko niepowodzenia :)
Twój wybór
Jeśli zrobisz wszystko zgodnie ze sztuką bez sztukaterii i dróg na skróty zdziwisz się bardzo jak dobrze potrafi zagrać muzyka w samochodzie.
P.S. To zestaw o którym Ci mówiłem. Kolega wystawił na Allegro.
http://allegro.pl/dls-nobelium-6-2-i6233193035.html
Jak będziesz zainteresowany to zadzwoń i porozmawiaj z nim. Bardzo uczciwy i rzetelny chłopak. Doradzi i podpowie też coś od siebie. :) powołaj się na mnie to spuści Ci po koleżeńsku z ceny. Napewno się dogadacie :)
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Car audio e39
To super jak sie podoba :)
Z subów --- Jak ma byc szybko i nisko i w rozsądnej cenie to szukaj Helixa P10W - w obudowie zamkniętej 18,5l robił mega robote. Dobrze zasilony Nadaje sie i do dubstepu jak i mega szybkiej heavy metalowej podwójnej stopy :) o innych gatunkach celowo nie wspominam podając skrajne przypadki. :)
Do tego mocne jakościowe 4kanaly pokroju xeteca P4 lub coś podobnego i myśle ze bedziesz zadowolony.
Mozna zawsze isc wyżej drożej i lepiej ale nie zawsze ma to sens.
Poza tym chłopaki tez może doradza coś ciekawego :) może maja coś sensownego w swoich kolekcjach. Ja podałem Ci jeden z lubianych przezemnie setupow :)Last edited by Przemcio; 31.05.2016, 16:25.
Skomentuj
-
Dobra pasywka z klasowymi głośnikami zagra lepiej od słabych glosnikow i słabego/średniego procesora.
Niestety.
Procesor nie jest lekiem na całe zło. I słabszej jakości przetwornikow nie naprawi. A nawet moze duzo zepsuć.
Ja teraz u siebie mam hybrydę czyli ciecia pasywne plus czasy z procka.
Za jakis czas możesz dolorzyć procka i dodatkowy wzmacniacz na Tw jak nabierzesz apetytu na gonienie króliczka.
Skomentuj
-
U Ciebie najsłabszym ogniwem i tak będzie ori jednostka. Możesz trochę naprawić sytuacje wyciągając z niej "światełko" i montując jakiegoś sprytnego DACa. Jest sporo fajnych wynalazków. Jest wiele opcji prowadzących do celu.
Ale jakiś punkt wyjścia wypadało by mieć w aucie w postaci jakościowego któregoś z komponentów. Łatwiej pózniej "dociągać" powoli resztą klocków do tego eliminując najsłabsze ogniwa.
Decyzja należy do Ciebie. To Ty na codzień będziesz tego słuchać i odczuwać z tego przyjemność bądź rozgoryczenie. Osobiście trzymam kciuki żeby było to pierwsze.
Skomentuj
-
Najprostszym wyjściem z tej sytuacji jest wymiana radia na takie z procesorem
To koszt ok 500zl
Za tyle kupisz juz fajne radio ze wszystkimi możliwymi ustawieniami
Posiadają aktywna zwrotnice do ciecia sub-woofer i czasy dla usystematyzowania sceny dźwiękowej
Fujutsu ten Eclipse CD 8445
Alpine 33, 35, 53, 55Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Czesto tak sie robi właśnie w BMW.
Montujesz radio w schowku lub np w miejscu popielniczki. W e39 jest tez fajne miejsce po lewej stronie kierownicy. Na dole deski jest kieszonka ktróra można lekko poszerzyć i zamontować zwykle radio.
Łukasz wymienił pare fajnych radyjek w tym jedno nieznane ale bardzo dobre i rzadko spotykane (Eclipse) . Jak gdzieś uda ci się upolować to naprawdę fajna propozycja. Wygląd "widowiskowy" albo sie podoba albo nie ale granie jest na wysokim poziomie :)
Skomentuj
-
Właśnie chciałbym z aliexpress zamówić, takie cudo znalazłem.
http://www.aliexpress.com/item/RAM-2...6-3417d0ea44b1
Skomentuj
Skomentuj