Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Car audio e39

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Oscyloskop znajdzie się, tylko czy musi być bardzo dokładny ? Części do zwrotki to grosze ale też nie chcę się porywać z motyką na księżyc, bo jeśli się nie da, to ja nie będę na przekór szedł.

Skomentuj

A do czego oscyloskop?
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Części do zwrotki to grosze.
        Zależy co chcesz osiągnąć.

Skomentuj

Oscyloskop i generator do zmierzenia pasma przenoszenia. Źle kombinuję ? Wystarczy speaker workshop i potem ew. modyfikacja gotowej ?
          Chciałbym osiągnąć jak najlepszy dźwięk z głośników ale w życiu nie słyszałem prawdziwego CA poza filmikami, więc nawet jeśli wyszłoby mi to dobrze albo nawet poprawnie to byłbym zadowolony.
          Last edited by TheHan2; 30.05.2016, 23:39.

Skomentuj

Czy naprawdę chcesz kombinować i się uczyć na swoim aucie nawet nie wiedząc jak potrafi zagrać dobrze zrobione CA. Nie lepiej zamontować sprawdzone komponenty i zwrotki nad którymi już ktoś kto zjadł na tym zęby posiedział i dopieścił nie szczędząc grosza na elementy?? To jest twój zysk i zmniejszone ryzyko niepowodzenia :)

Twój wybór

Jeśli zrobisz wszystko zgodnie ze sztuką bez sztukaterii i dróg na skróty zdziwisz się bardzo jak dobrze potrafi zagrać muzyka w samochodzie.

P.S. To zestaw o którym Ci mówiłem. Kolega wystawił na Allegro.

http://allegro.pl/dls-nobelium-6-2-i6233193035.html

Jak będziesz zainteresowany to zadzwoń i porozmawiaj z nim. Bardzo uczciwy i rzetelny chłopak. Doradzi i podpowie też coś od siebie. :) powołaj się na mnie to spuści Ci po koleżeńsku z ceny. Napewno się dogadacie :)

Pozdrawiam

Skomentuj

Super zestaw, ja bym mógł je wziąć. Od razu temat zwrotek będzie załatwiony. Teraz tylko potrzebuję wzmaka, który to ma napędzać. No i oczywiście suba.

Skomentuj

Car audio e39

To super jak sie podoba :)

Z subów --- Jak ma byc szybko i nisko i w rozsądnej cenie to szukaj Helixa P10W - w obudowie zamkniętej 18,5l robił mega robote. Dobrze zasilony Nadaje sie i do dubstepu jak i mega szybkiej heavy metalowej podwójnej stopy :) o innych gatunkach celowo nie wspominam podając skrajne przypadki. :)

Do tego mocne jakościowe 4kanaly pokroju xeteca P4 lub coś podobnego i myśle ze bedziesz zadowolony.

Mozna zawsze isc wyżej drożej i lepiej ale nie zawsze ma to sens.

Poza tym chłopaki tez może doradza coś ciekawego :) może maja coś sensownego w swoich kolekcjach. Ja podałem Ci jeden z lubianych przezemnie setupow :)
                Last edited by Przemcio; 31.05.2016, 16:25.

Skomentuj

Czyli system na front juz mamy
                  Pora teraz dobrać dobre 4 kanały do napędzenia go i suba

Wieczorem popatrzę na Allegro i wrzucę ci jakieś propozycje
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Popatrz poszukaj. Napewno coś fajnego Ci wpadnie w oko :)

Skomentuj

Trochę mnie naszły wątpliwości. Nie lepiej wziąć tańsze głośniki i procesor dźwięku ? Szkoda dać 1600 za głosniki, które mogą nie rozwinąć skrzydeł. Chyba, że moje obawy są błędne

Skomentuj

Dobra pasywka z klasowymi głośnikami zagra lepiej od słabych glosnikow i słabego/średniego procesora.

Niestety.
                        Procesor nie jest lekiem na całe zło. I słabszej jakości przetwornikow nie naprawi. A nawet moze duzo zepsuć.
                        Ja teraz u siebie mam hybrydę czyli ciecia pasywne plus czasy z procka.

Za jakis czas możesz dolorzyć procka i dodatkowy wzmacniacz na Tw jak nabierzesz apetytu na gonienie króliczka.

Skomentuj

U Ciebie najsłabszym ogniwem i tak będzie ori jednostka. Możesz trochę naprawić sytuacje wyciągając z niej "światełko" i montując jakiegoś sprytnego DACa. Jest sporo fajnych wynalazków. Jest wiele opcji prowadzących do celu.

Ale jakiś punkt wyjścia wypadało by mieć w aucie w postaci jakościowego któregoś z komponentów. Łatwiej pózniej "dociągać" powoli resztą klocków do tego eliminując najsłabsze ogniwa.

Decyzja należy do Ciebie. To Ty na codzień będziesz tego słuchać i odczuwać z tego przyjemność bądź rozgoryczenie. Osobiście trzymam kciuki żeby było to pierwsze.

Skomentuj

Najprostszym wyjściem z tej sytuacji jest wymiana radia na takie z procesorem
                            To koszt ok 500zl
                            Za tyle kupisz juz fajne radio ze wszystkimi możliwymi ustawieniami
                            Posiadają aktywna zwrotnice do ciecia sub-woofer i czasy dla usystematyzowania sceny dźwiękowej
                            Fujutsu ten Eclipse CD 8445
                            Alpine 33, 35, 53, 55
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Hmm, a jakby dodać 2 radio gdzieś w schowku ? Czy to by miało sens ?

Skomentuj

Czesto tak sie robi właśnie w BMW.

Montujesz radio w schowku lub np w miejscu popielniczki. W e39 jest tez fajne miejsce po lewej stronie kierownicy. Na dole deski jest kieszonka ktróra można lekko poszerzyć i zamontować zwykle radio.

Łukasz wymienił pare fajnych radyjek w tym jedno nieznane ale bardzo dobre i rzadko spotykane (Eclipse) . Jak gdzieś uda ci się upolować to naprawdę fajna propozycja. Wygląd "widowiskowy" albo sie podoba albo nie ale granie jest na wysokim poziomie :)

Skomentuj

O fujitsu pytaj @wasylwka ze SCA.

Skomentuj

W sumie mógłbym się pokusić. Ew. ori radio wywalić i wstawić coś podobnego. Jest to możliwe do 1500zł ? Wtedy nie muszę montować dodatkowego radyjka. Widziałem dynavin, tylko czy to nie będzie grało gorzej od tego co teraz jest ?

Skomentuj

Car audio e39

Te wynalazki 2din co sa na Allegro za 1500 pln dedykowane do np BMW sa dostępne bezpośrednio z aliexpress za 200$ z darmowa wysyłką.

Wiec to również jest jakaś opcja. Ale nie wiem ja to gra. Wyglada ładnie jest funkcjonalne ale czy gra??

Skomentuj

Właśnie chciałbym z aliexpress zamówić, takie cudo znalazłem.
                                        http://www.aliexpress.com/item/RAM-2...6-3417d0ea44b1

Skomentuj

Jak chcesz cos tego pokroju to juz lepiej zostaw co masz

Z tego co wiem to Wasylwek gustuje teraz w nakamichi a clipsa juz dawno puścił
                                          I cieżko go bedzie w Polsce spotkać
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X