W sumie nie musi być od jednego sprzedawcy, po prostu fajnie by było. Ale piorytetem jest jakość, za mało pieniędzy mam żeby wybrzydzać.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Car audio e39
Collapse
X
-
Car audio e39
W e39 nawet 16 w miarę sensownie idzie zamontować. Kosztów moze ci to nie podniesie przyprawiając jedynie roboty ale brzmienie moze stanowczo poprawić. :)
Na SCA jest temat w instalacjach e39 z duża ilością fotek od kuchni.
http://www.strefacaraudio.pl/topic/3...-marek/?hl=e39
Polecam przejrzeć :) niby to kombi ale furtki i nie tylko ma identyczne :)
Wyszło z tego naprawdę fajnie z jajem grające auto :)Last edited by Przemcio; 29.05.2016, 16:09.
Skomentuj
-
Twoje urządzenia, które używasz w samochodzie to:
1. radio cyfrowe DAB+ (stereo) jeśli takiego nie masz to rozważ zakup czegoś takiego: DigitRadio 100 lub DigitRadio 100 IR ewentualnie HAMA DIR3000
2. odtwarzacz płyt compact disc (stereo)
Moim zdaniem wzmacniacz/wzmacniacze, bo tu też jest kilka możliwości:
A.
zintegowany klasa D (2 kanały L/P w jednej obudowie z przedwzmacniaczem)
głośniki: tweeter x2, midwoofer x2, subwoofer z podwójna cewka x1 zamiennik subwoofer x2).
B.
monofoniczny klasa D szt1
monofoniczny klasa D szt1
przedwzmacniacz do j.k.w. szt1
dla systemu typu 2.0 (głośniki: tweeter x2, midwoofer x2, subwoofer z podwójną cewką x1 lub zamiennik: subwoofer x2)
C.
wersja z 3-ma monoblokami klasy D i tu moc
może być różna:
wzmacniacz klasy D, 100 Wat Subwoofer.
wzmacniacz klasy D, ~50 Wat.
wzmacniacz klasy D, ~50 Wat
obydwa powyższe dla lewego/prawego kanału głośniki jak w A.B.
przedwzmacniacz.
Jak widać proponuje stereo, ze względu na źródła dźwięku i kilka innych aspektów, których niewymieniam.
Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Krzyszy691 --- szczerze to nie pomagasz chłopakowi nic. Generalnie wszystko co napisałeś w tym temacie to jakaś masakra. I ludziom którzy maja jakieś pojęcie o graniu w aucie aż sie odechciewa pisać.
Szkoda mi chłopaka bo jeszcze uwierzy w to co piszesz w innym wypadku tak jak Dan124 zaparzył bym popcorn :)
Skomentuj
-
Super te panele boczne, jeśli jest sens i dałoby zmieścić 16 bez wycinania tapicerki, to możemy tak zrobić.
Sprzęt jest, mdf jest, osoba która to zrobi jest.
Tylko te włókno szklane, na czym On je nakładał ? Jakaś specjalna folia aluminiowa ?
Dałoby rady dodać jakieś usb czy bluetooth do tego ? Np. zamiast zmieniarki ? Czy emulator zmieniarki da rady ?Last edited by TheHan2; 29.05.2016, 18:05.
Skomentuj
-
To nie jest żadna specjalna folia aluminiowa tylko zwykła gruba folia kuchenna dla złapania formy i odpowiedniego kształtu.
Tapicerki nie trzeba było pruć jedynie minimalnie poszerzaliśmy otwór bo akurat w takim rozmiarze fajna siatka sie trafiła. Chyba z maskownic DLS.
Z emulatorami zmieniarek nie pomogę bo nie uznaje tego badziewia. Po to robisz porządne granie w aucie żeby słuchać jakościowej muzyki a nie badziewnych mp3. Jak zrobisz wszystko porządnie to sam uznasz ze nie warto używać słabych formatów i niskiej jakości płyty.
Skomentuj
-
Z tym emulatorem to pomyślę, ogólnie czasem fajnie jest podłączyć telefon pod radio, zwłaszcza, że w większości muzykę mam .flac i .mp3 320, no nieważne.
Włóknem szklanym uszczelnialiście ten panel, czy potem wyciągnęliście tą płytę spod włókna ? Czy masz jeszcze wymiary tych boczków i chciałbyś się nimi podzielić ?
Skomentuj
-
Car audio e39
Z włókna była tylko zrobiona ta wanienka. Gruby laminat wyszedł. Wyklejony matami i przykręcony do drzwi razem z panelem z mdf. Na fotkach chyba wszystko dokładnie widać.
Wymiarów nie mam niestety juz żadnych. W miarę stary temat juz. A poza tym wszystko robi się na bieżąco.
Warto przyłożyć się do pracy. Te drzwi były zrobione na "beton" i grały naprawde super. Jak nie BMW
Mat silentcoata wyszlo na nie ok 3,7-3,8m2. Kolega az nie dowierzał. Najpierw pukał w głowę jak kazalem mu kupic 4m2. Zgodził sie dopiero jak powiedziałem mu ze to co zostanie odkupie od niego :) Myślał ze zejdzie mu 2-2,5m a z bulkpaka podwójnego czyli 4m2 2x20szt zostały chyba 3 :) a nie marnował czy nie dublował. Kładzione były z głową ale dokładnie.Last edited by Przemcio; 29.05.2016, 20:15.
Skomentuj
-
Niby tak ale z drugiej strony to przy dobrym zestawie z dobra zwrotka ma szanse zagrac to na poziomie.
Kolega mial niedawno bardzo klasowy zestaw Dls Nobelium w super stanie za dobre pieniążki ze zwrotkami ori oraz hiendowymi szytymi na miare :) moge zapytac czy ma jeszcze o ile nie sprzedał bo mial naprawde tanio a jest pierwszym właścicielem :)
Dodatkowym atutem tutaj jest to ze woofer mimo 3 calowej cewki jest płytki w montażu. Wiec jest naprawde moze to byc ciekawa opcja i alternatywa na oszczędzenie paru groszy na procku itd :)
Mimo ze glosniki droższe troche to bardzo klasowe :)
Mysle ze gra warta świeczki :)
Skomentuj
-
Robiłem zwrotnice do takiego systemu
Wyszła więcej niż spoko
To był najwyższy swego czasu system dls, kosztował ok 3 tys zł
To juz takie wkroczenie na wyszły poziom
A nowe zwrotnice pozwoliły na lepsze dopasowanie głośników do sobie i przeniesienie ich w wyższy poziom dźwiękuLast edited by lklukasz; 30.05.2016, 09:39.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Sam robiłeś zwrotki ? Wartości części skąd brałeś ? Za pomocą WinISD, z noty katalogowej czy na słuch ?
- - - - - aktualizacja - - - - -
Ogólnie chciałbym mieć suba, zawsze to można go odłączyć czy zmniejszyć moc, ale ja może nie mam racji ? Musisz mi powiedzieć czego mam szukać i ile mniej więcej to wyjdzie to wtedy może coś jeszcze wyskrobię
Skomentuj
-
Zamieszczone przez TheHan2 Zobacz postaSam robiłeś zwrotki ? Wartości części skąd brałeś ? Za pomocą WinISD, z noty katalogowej czy na słuch ?
2 drogi to około 12h pracy
- - - - - aktualizacja - - - - -
Dan pamiętasz model suba - dls którego wkładaliśmy w podłogę, zabudowę w BMW 330x?Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
Skomentuj