Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz - jakie moce??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

z twoich wyliczeń wynika że kilomax powinien mieć 300wat :P (dla niewtajemniczonych ma 1250)
    dalej omega pro - ma 700wat i tez powinna mieć 300
    jasne że waga magnesu daje pewne pojęcie o mozliwościach głośnika ale to zbytnie uproszczenie!!

Skomentuj

Zamieszczone przez Misian@
      Witam!!
      Tak czytam ten temat, i nasówa mi się na myśl że nikt nie ma w aucie więcej niż 1KW.
      Ja osobiscie mam w aucie Prawdziwe 1500W RMS oparte na 2 BOSCHMANN AZX-W12 NUKE. Wiem że nie są za dobre ale...
      1500W RMS aucie i można zatrząsnąć większą okolicą, zazwyczaj ja tak robię, gdy jadę do szkoły zapuszczam Np. najczęściej „BassMekanik-NightBass” Lub jakiś hh i wtedy wszyscy słyszą że to jedzie...
      Początkowo miałem w aucie mosteczek 1-35 z którego po modyfoikacjach uzyskałem około 400W i grało fajnie, ale dla mnie stanowczo za mało.
      Obecnie pracóję nad wzmakiem 1200W RMS na 4R lub 2x600W na 2R.
      Zasilane to będzie z 4 trafek EDT 49ub z 2 EDT59
      Co do wrażenia to..... <hmmm> moce powyżej 1KW to już jest szpan, ale nie gadajcie że nie będzie takiego gościa który by się nie obejżał za autem i ... Umc Umc Umc Umc... czasem to nawet ja jak jadę i stoi masa luda to przekręcę na 3 / 4 . Głowe urywa, nie ma mowy o gadaniu, bo rozmowe zadłuszają średniaki i wysokotonowce, Co do Suba to macie rację, ale sub w aucie jest właściwie po to, aby autem trzęsło, a czym więcej wat, tym mamy większy masaż pleców i nie tylko.
      Ja swoje 1500W zasilam z akusia 220Ah Centry, a ładwoany jest 2 alternatorami po 85A każdy, a To wszytsko mam w WV Polo 1,4 16V
      ŁADNIE CO NIE hehe
      Może ktoś mnie pobije?? <w mocach oczywiście> a dodam jeszcze że wzmacniacz sam zbudowałem, właściwie sam sobie całe auto nadgłośniłęm, a kumpli zżera zazdrość ja ja jade i łupie hehe

Pozdrawiam
      Ciekaw jestem jak wykonałeś przetwornice do zasilania tego wzmaka?? Powiem ci tyle że wykonanie 400W przetworki to już jest problem. Na elektrodzie chwaliłeś się że zaprojektowałeś wzmacniacz, prawda jest taka że zaprojektował go kolega nemo07 , nawet nie wiem czy do końca jarzysz co to jest źródło prądowe, wzmacniacz róznicowy etc.
      Co jak co ale nie lubie jak mi ktoś brednie wypisuje, podziel się z nami jakimiś pomiarami fotami to wtedy pogadamy.

Skomentuj

około 400W i grało fajnie, ale dla mnie stanowczo za mało.
        ... gratulujemy słuchu :)
        Jak Ci 400w w wozie nie styka to zamiast pakować kase w coraz to nowe głośniki , wzmaki etc radziłbym się wybrać do laryngologa...
        Ja w każdym razie nie uważam tego za normalne...

Skomentuj

No nie wiem czy tak do końca te 400 to dużo.
          Jeśli mi się mażenia ziszczą to będe potrzebował 2x500W do auta.Pod adiobahna :P

Skomentuj

patrzcie państwo ja nagłaśniam sale gimnastyczną z 2kW a ktoś ma tyle w samochodzie - parodia!!

mi wystarcza 70wat tyle że ja dałem głośnik o SPL 90dB a nie 60 <lol> który zagra przy 1kW jak mój przy 70 watach <hahaha>

ps popieram pomysł z wizytą u laryngologa - moze aparat słuchowy ??

A jak chcesz mieć masarz to zamiast ładować kase w głośniki i wzmacniacze odcham sie troche umyj ubierz poderwij dziewczyne - fakt wychodzi drozej w eksploatacji ale ile dodatkowych opcji :P

Skomentuj

A ja wam napisze tak: moja tesciowa ma efektywnosc jakies 94dB, wiec zeby jej nie slyszec musze miec w samochodzie solidne 0,5kW. Zebyscie tylko wiedzieli jak sie to wydziera to masakra.
              LOL
              ps SW dzieki za plik !!!!
              i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
              https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Czaruję...
              X