półka
najlepiej ze sklejki wtedy jest sztywna, lekka i cienka!
wyjmuij orginalna, przyłóz do kawalka sklejki, mdf czy czegos innego i obrysuj, wytnij wyzynarka i beedzie ok, w sklepie motoryzacyjnym kupisz takie bolce którymi sie mocuje polke w miejsce orginalnych,
mi chodzilo o to ze dajesz jakies 10 na przód coaxiale + jakies same 16 basowe na tył w pólke
mozna sie zastanowic chociazby nad visatonem w 170 , tvm tylko ze male spl, stx 17 ale tez mam male spl
Ok narzarłem sie wiedzy ze stronki http://www.hififreaks.de/6/modules.p...howpage&pid=53
I postanowiłem że zrobie panele boczne, wsadze te magnaty w te miejsca a o miejscu dla tweeterów sie jeszcze pomyśli.
Pozdro.
Dwie porządne elipsy w półkę i mocne radio (Panasonic CQ-DFX572N) - gra aż miło. Kuzyn tak ma w SCi gra świetnie - przy tak małym, bagażniku szkoda montować suba. Jak jeszcze do tego dorzucisz tweetery będzie naprawdę OK.
Co do radia to bierz pionka. Miałem okazję porównać 2 modele pionków w podobnej cenie i te na MOSFETach wychodzą o niebo lepiej.
Dzięki za doradzenie radia, na 95% je wezme.
Co do elips to niestety ale ładowanie w półke głośników odpada, nacztałem sie tylu negatywnych opini to tylniej półce że zrezygnowałem na dobre.
Co do paneli to znalazłem z wyprzedaży za 140zł wraz z przesyłką, cena w porównaniu z innymi panelami bardzo atrakcyjna.
Pozdro.
A taki głupi pomysł mi przyszedł :P
Jak by tak wsadzić w panel w boku 2 sztuki ARX-165-22/4, po obu stronach były by wtedy 4 takie głośniczki, czy ktoś przewiduje temu usawieniu jakiekolwiek istnienie, bo zaletą by była moc i i spl oraz ofcorso cena za 4 sztuki 110zł.
Pozdro.
Skomentuj