Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Seicento vs. Car Audio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Znajdz mi tutoriala z budowy takich paneli to pomysle nad nimi, a pozatym nie siedze specjalnie w tematyce zywicy, włókna szklanego itp.

Rok 2003, silnik 1,1, 35tyś km.

Skomentuj

półka
      najlepiej ze sklejki wtedy jest sztywna, lekka i cienka!

wyjmuij orginalna, przyłóz do kawalka sklejki, mdf czy czegos innego i obrysuj, wytnij wyzynarka i beedzie ok, w sklepie motoryzacyjnym kupisz takie bolce którymi sie mocuje polke w miejsce orginalnych,

mi chodzilo o to ze dajesz jakies 10 na przód coaxiale + jakies same 16 basowe na tył w pólke
      mozna sie zastanowic chociazby nad visatonem w 170 , tvm tylko ze male spl, stx 17 ale tez mam male spl

Skomentuj

nawet nie musisz używać włókna szklanego itp,
        możesz zrobić z mdfu, zaszpachlować i np skają okleić.

Skomentuj

z mdfu tylko jak :>?, bedzie trzeba listwy dawac na rogi chyba ze znajdziesz mdf grubosci 100mm to mozna wyfrezowac

Skomentuj

pare warstw i będzie ok :P
            w końcu oni też to jakośrobią ;]
            i nie sądze aby ich to krocie kosztowało ;]

Skomentuj

tu masz gdzieś żywice :> ? ja na twoim miejscu wole wydac na panele 50zl i sie troche pomeczyc niz 250;]
              http://photos.allegro.pl/photos/oryg...792/88879234_7

Skomentuj

A spotkał sie ktoś z tymi głośniczkamui http://allegro.pl/item88487342_sklep...ass_32_hz.html
                cena zchęcająca :]

Skomentuj

Jak tam chcesz 100zl to nie duzo ale ja Ci dalej polecam dobry przod ;]
                  Pojedz gdzies i posluchaj dobrego przodu to sam zmienisz zdanie.

Skomentuj

ja za 80 zł zrobiłem w moim cc takie cos: http://autokacik.pl/showflat.php?Cat...#Post276387541
                    W seju jest lepiej bo wytłoczenie blachy jest mniejsze i można zrobić zgrabniejsze

Skomentuj

Ok narzarłem sie wiedzy ze stronki http://www.hififreaks.de/6/modules.p...howpage&pid=53
                      I postanowiłem że zrobie panele boczne, wsadze te magnaty w te miejsca a o miejscu dla tweeterów sie jeszcze pomyśli.
                      Pozdro.

Skomentuj

Dwie porządne elipsy w półkę i mocne radio (Panasonic CQ-DFX572N) - gra aż miło. Kuzyn tak ma w SCi gra świetnie - przy tak małym, bagażniku szkoda montować suba. Jak jeszcze do tego dorzucisz tweetery będzie naprawdę OK.

Co do radia to bierz pionka. Miałem okazję porównać 2 modele pionków w podobnej cenie i te na MOSFETach wychodzą o niebo lepiej.

Skomentuj

Dzięki za doradzenie radia, na 95% je wezme.
                          Co do elips to niestety ale ładowanie w półke głośników odpada, nacztałem sie tylu negatywnych opini to tylniej półce że zrezygnowałem na dobre.
                          Co do paneli to znalazłem z wyprzedaży za 140zł wraz z przesyłką, cena w porównaniu z innymi panelami bardzo atrakcyjna.
                          Pozdro.

Skomentuj

PETERS, tj elipsy na tyle i wysokie na przedzie ?

Skomentuj

do baasu w półke wystarczy ;p to tak jak z kablami co wpyaja na dziwek,
                              jak ktos nie slyszal to niech nie mówi

Skomentuj

aryan, chodziło mi o wspaniałą wprost scene z wysokimi na przedzie a resztą pasma z tyłu ;]
                                ale fakt, takiego rozwiązania jeszcze nie slyszałem

Skomentuj

ja tam za wysokimi nie przepadam lepiej dokupic jeszcze 1pare basowych:P

Skomentuj

może wogóle z tonów powyżej 200hz zrezygnować w wozie ?:P

Skomentuj

A taki głupi pomysł mi przyszedł :P
                                      Jak by tak wsadzić w panel w boku 2 sztuki ARX-165-22/4, po obu stronach były by wtedy 4 takie głośniczki, czy ktoś przewiduje temu usawieniu jakiekolwiek istnienie, bo zaletą by była moc i i spl oraz ofcorso cena za 4 sztuki 110zł.
                                      Pozdro.

Skomentuj

Słuchałem ARXów u SW i dobrze dają rade...
                                        Teraz zostaje problem wysokotonowców...

Skomentuj

Przecie te ariksy są szerokopasmowe

Skomentuj

Czaruję...
                                          X