Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Magnat the rock 400 i tuba magnat powerbull 450 czy warto ??

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez sebastian1983
    ...chodzi o mocne uderzenie...
    Prosze bardzo,BSW 154II w ok.70L br strojony na 40-45Hz,łeb Ci dosłownie urwie.Wiem bo robiłem próby.Bardzo szybki i melodyjny bas,przy wiekszych natężeniach wrażenia jak na dobrym koncercie.Wyższe strojenie powoduje fajne zgranie z przodami w zakresie kickbasu,efekt niesamowity.Jedynie trzeba się troszke pobawić z fazą.
    Pozornie niższych partii też nie brakuje,kiedy materiał tego wymaga wychodzą jak diabeł z podziemi.
    Jeśli komuś mało zależy na bagażniku to polecam ten konfig,przerasta marzenia nie jednej osoby.

Skomentuj

No tak troche odbiegamy od tematu zakupu a rozwijamy inną treść.
      Moja rada:
      Jak mówił ktoś wcześniej:
      Sub na BSW 124 lub BSW 154 http://mivoc.pl/?lang=pl&str=1&mka=3...kat=189&pid=35
      +
      Wzmak Monacor Carpower HPB-1502 http://www.monacor.pl/catalogue-prod...161&SubKtg=317

Inne opcje:
      Sub na Hertz ES 300 ewentualnie ES 250 (bude masz na allegro gotową razem z subem)
      +
      wzmak ten sam

Skomentuj

LIGHTINING AUDIO STRIKE 12" 2x4ohm 500W RMS 1500W MAX cena 400zl
        obudowa z moich testow wynika mala closed

Skomentuj

juz dajcie mu spokuj z tym waleniem ..chodzi mu o boomcar'a
          niech ma takiego :) dlaczego nie ?
          a tani glosnik zaproponowalem ...ale z doswiadczenia wiem ze jak ma byc glosno to lepiej jak wiecej jest glosnikow 12" niz jeden ...moze robic te zakupy na raty tylko mysl rozwojowo z zabudowa.
          duzo rms duzy Xmax duzy spl i bedziesz mial to co chcesz
          poszukaj moze jakiegos uzywanego glosnika na allegro ...mozna trafic fajny i tani glosnik
          mialem podobnie z canton'em pullmanem :) za 150zł w stanie idealnym :)

Skomentuj

W takim razie ja proponuje :
            STX 30 300 4 AP + Carpower HPB-1502 ,
            ew wielokrotność takiego zestawu :)
            Buda ze 30l strojona na 40 - 45hz.

Skomentuj

a ja estrade stx'a 38-300-AE + carpowera hpb-1502

Skomentuj

No no ... ogladam to co proponujecie, wszsytko ladnie ... tylko drogo :(
                Widze ze tu 500zl malo moze byc za taki komplecik :( a ja w 400 chcialem sie zamknac ze wszystkim...

I prosze o podawanie pelnych nazw .. bo nie wiem o co chodzi czytajac "estrade cos tam"

No i rozumiem ze 2 razy mocniejsza grzalka od glosnika, to zachowanie rozsadku z potencjometrem glosnosci... mam nadzieje ze na wzmacniaczach da sie sciszyc, zeby sie nie zdarzylo ze pajac jakis mi radio podkreci na maxa prawie i glosnik za 400 pln pojdzie z dymem ..... to tak na marginesie. Czekam na dalsze propozycje .. :)

Skomentuj

ja proponuje propozycje takero jesli ma byc tanio a dobrze.

Skomentuj

mam nadzieje ze na wzmacniaczach da sie sciszyc,
                    a ja proponuję, żebyś najpierw w ogóle dotkął własnymi rękoma jakikolwiek wzmacniacz, a puźniej nam opowiadał bzdury o magnatach za 10kzł. ołkej??

Skomentuj

Magik a ja proponuję, żebyś najpierw w ogóle dotkął własnymi rękoma jakikolwiek wzmacniacz, a puźniej nam opowiadał bzdury o magnatach za 10kzł. ołkej??
                      Sebastian1983 | Wysłany: 2006-03-01, 21:46
                      "No wlasnie nie wiem ... ale braciak ma w bmw ("5" z 93r.) sprzet magnata za 10 tys, robili mu to w firmie specjalizujacej sie w montazach car audio, okazalo sie ze mu tak powygluszali bagaznik piankami i innymi ustrojstwami, ze nie ma uderzenia ... nie slychac tego... "

Sebastian1983 | Wysłany: 2006-03-02, 03:11
                      "No wiesz, magnata ma subwoofer i wzmacniacz, do tego ma iles glosnikow (innych firm chyba pionki ale nie wiem) kondensator i radyjko, wszystko nowe, podlaczane przez fachowcow, czystosc dzwieku jest niesamowita, glosnosc tez nie do wysiedzenia w srodku, tylko uderzenia brak ... :/ niby taki kloc w bagazniku i nie ma efektu .... glosniki tylko tyle ze graja przepieknie i maja jakies tam swoje uderzenia...."

takero W takim razie ja proponuje :
                      STX 30 300 4 AP + Carpower HPB-1502 ,
                      ten STX 137zl (sam glosnik) + wzmacniacz 500zl + kista do tego glosnika... to ma byc tanio :( 700/800 zl trzeba liczyc :(

Skomentuj

Widze tu jedna zagadke.W jaki sposób człowiek który ma 16 letni samochód może sobie pozwolić na audio do niego za 10 tyś?Przecież ten samochód jest nie wiele więcej warty.

A co do wyboru i walenia,kup se tube dibeisi i dupy tu nie zawracaj bo pojecia nie masz.

Takero, weź no to albo zamknji albo usuń bo sie rzygać chce na takie tematy.

Skomentuj

dam ostatnią szanse autorowi :)
                          sebastian1983, nie jest ważne co ma ktoś tam, i ile samochodów od niego
                          blachy się trzęsą...
                          Wróc do tematu...
                          ten STX 137zl (sam glosnik) + wzmacniacz 500zl + kista do tego glosnika... to ma byc tanio :( 700/800 zl trzeba liczyc :(
                          Wzmacniacz carpowera, trochę słabszy (225W) kupisz od Irka za 200zł,
                          ma dojścia dobre bo normalnie w detalu koszci ok 220zł :)
                          Napewno będzie on też wystarczający...
                          Tak się składa że nawet mam bude do takiego AP nieużywaną,
                          możemy się dogadać i mogę nawet Ci odrazu głośnik kupić na wolumenie
                          to raz za przesyłkę zapłacisz :)
                          Taniej już się nie da poprostu...
                          Jakby co odezwij się na gg - 6474782
                          Pozdrawiam

Chyba już bardziej to nie da Ci się pomóc więc nie narzekaj ;]

Skomentuj

umberto W jaki sposób człowiek który ma 16 letni samochód może sobie pozwolić na audio do niego za 10 tyś?Przecież ten samochód jest nie wiele więcej warty.
                            A co kogo to obchodzi .... Ciebie tez nie powinno.
                            Dla zaspokojenia Twojej ciekawosci ..... ma sentyment do akurat tego modelu.

Skomentuj

[quote="sebastian1983"]
                              A co kogo to obchodzi .... Ciebie tez nie powinno.
                              Bo takie kity to kolegom w piaskownicy wciskaj.Nawet se sprawy nie zdajesz co to 10 tyś.zł i Magnat.

Skomentuj

sebastian1983,
                                Cytat:
                                Magik a ja proponuję, żebyś najpierw w ogóle dotkął własnymi rękoma jakikolwiek wzmacniacz, a puźniej nam opowiadał bzdury o magnatach za 10kzł. ołkej??

Sebastian1983 | Wysłany: 2006-03-01, 21:46
                                "No wlasnie nie wiem ... ale braciak ma w bmw ("5" z 93r.) sprzet magnata za 10 tys, robili mu to w firmie specjalizujacej sie w montazach car audio, okazalo sie ze mu tak powygluszali bagaznik piankami i innymi ustrojstwami, ze nie ma uderzenia ... nie slychac tego... "

"No wiesz, magnata ma subwoofer i wzmacniacz, do tego ma iles glosnikow (innych firm chyba pionki ale nie wiem) kondensator i radyjko, wszystko nowe, podlaczane przez fachowcow, czystosc dzwieku jest niesamowita, glosnosc tez nie do wysiedzenia w srodku, tylko uderzenia brak ... :/ niby taki kloc w bagazniku i nie ma efektu .... glosniki tylko tyle ze graja przepieknie i maja jakies tam swoje uderzenia...."
                                a to co? przecierz Ty nie wiesz, czy da sie zciszyć na wzmaku.. eh..
                                ja mogę napisać, że miałem w rękach dls A6 - wierzysz mi?
                                na płocie pisało 'dupa' podszedł chłop.. pomacał ręką i.. mu drzazga weszła.
                                rozumiesz co piszesz?

kup se tube dibeis
                                przychylam sie do tej rady, myślę że będą ok.

Skomentuj

umberto Bo takie kity to kolegom w piaskownicy wciskaj.Nawet se sprawy nie zdajesz co to 10 tyś.zł i Magnat.
                                  Naucz sie czytac.
                                  "No wiesz, magnata ma subwoofer i wzmacniacz, do tego ma iles glosnikow (innych firm chyba pionki ale nie wiem) kondensator i radyjko, wszystko nowe,

Przy najblizszej okazji dowiem sie dokladnie co tam ma, i moze uda mi sie zrobic zdjecie bagaznika. Magnat za 10tys ... juz drugi raz ktos taka bzdure pisze...
                                  Bawisz sie w piaskownicy ? najwidoczniej, bo jak mowia, kazdy sądzi po sobie.

Skomentuj

Mam przepis na dobre walenie w samochodzie :)
                                    Kup se głośnik z największym X-max jaki tylko jest ( może być badziewie ) na środku do maskownicy przeciwpyłowej doczep jakimś sposobem kawałek Metalowego klocka ( cos w rodzaju pudelka zapałek ) na wprost tego ustaw se beczkę po ropie ( taka około 100l żeby miała duży pogłos ) tak żeby głośnik grając uderzał o dno beczki. Masz gwarancje na świetne uderzenie :) i mowie ci ze to sie nawet opłaca :) tylko często beczki sie wala bo sie wgina denko i trzeba przysowac coraz to bliżej.
                                    Widze dobre stron tej konstrukcji:
                                    - Mały koszt
                                    - Nikt jej przed Tobą nie skonstruował
                                    -Nikt takiej miał nie będzie bo świetnie gra i nie liczni mogą sobie na nia pozwolić

A myslalem ze ja tu pisze bezsensowne posty:/ Ja tez chcialem na poczatku zeby miec walenie w wieku 15 lat. ale z wiekiem mi to przeszlo. Moze nie dorosles do BAsu tylko ci walenie w glowie < a propo walenia, jak masz problem to znajdz sobie laske )

To jest moja perwsza i ostatnia wypowiedz w tym poscie

Dzieki za uwage i pozdrawiam ....

Skomentuj

Czaruję...
                                    X