hmmm... tak sobie patrze i musze powiedziec,ze nie znam tych firm :) moze to wstyd,ale jeszcze nie slyszalem o nich... A jak jest w porownaniu z innymi markamii?? Chodzi mi konkretnie o 15 calowe glosniki :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Hertz ES 380 :)
Collapse
X
-
Zawsze tego hertza idzie sprzedać, takero zrobi opis że focale przy nim to jak 888 i sie sprzeda za 1200zł :P
Londynczyk, zanim zacząłeś kupować trzeba było zacząć czytać :)
Ja bym proponował jak wyżej - AP + monacor 500w :)
I takich par pare - ze 4 najlepiej :)
Naprawde za małą kase sieke tam zrobisz :)
Skomentuj
-
moim zdaniem nie chodzi o to zeby glosnik mial duzy spl, np ten re ma 90db ale chodzi o ilosc powietrza ktore moze przepompowac zeby wytworzyc jak najwieksze cisnienie ostatnio ogladalem na tvn turbo malucha ktorego gosc zrobil do db dragu i prawie dal bym se reke uciac ze tam byly SW alpharda bylo ich chyba z 6 i caly tyl byl zabudoany co w takim aucie pozwolilo osiagnac ~130 db :) na moje oko 4 AP zaisilane monocarami i panele po 4 ARX w drzwi to bedzie przegiecie a zawsze przy sprzedazy autka mozna wszystko wymontowac :) ale pamietaj ze przy >4 ap bedziesz musial zastosowac ogromny aku lub z 2 aku zelowe + ten kond co masz i na nie jednym zlocie CA sie chlopaki zdziwia :) tylko nie wiem czy w DB dragu sa jakies podzialy budzetowe :) bo db/cena podejrzewam ze bys wygral :P
Sam wczoraj myslalem nad wlozeniem 2x ap do mojego bagaznika w sierze :) i kto wie czy po 1kwietnia nie pojdzie zamowienie do stxa :)
Skomentuj
-
Londynczyk, chcesz wygrać o raz?Mam pewien projekt,mogą byc tylko problemy ze zmieszczeniem ale jak z tyłu siedzenia wyjmiesz to spoko.Postaraj się tylko o dobry piec,dwa altki i żelówe.To bydle potrzebuje ponad kilowat w sinusie.
A,no i na czas pomiaru trzeba szyby wymontować bo i tak wylecą.
140 dB z wata,walczymy?
Skomentuj
-
Nawety nie wiesz w co sie pchasz,może tej asterki braknąć,sam woofer to ponad 1200 zł,a gdzie reszta?
Stare wygi tego forum wiedzą o co biega i zdaja sobie sprawe jaki to ma wygar.
Ale jesli jesteś "za" to nie ma sprawy,projekt budy to jakies 1000zł.Zaznaczam że to nie jest jakis tandetny BR ;]
Skomentuj
-
Więc krótko,głośnik 1250 zł,projekt 1000 zł,reszta twój ból.Czyli napęd i zasilanie.
Szczegółów budy nie podam,zbyt wiele mnie to czasu kosztowało aby sie dzielic ot tak.Mogę jedynie zdradzić że sercem jest Kilomax Eminenca 18 cali a buda oscyluje w granicach 400L.
Pasmo gwarantowane od 35Hz,natężenie jak pisałem.
To fizycznie powstało i spisuje się wysmienicie.
Zastanów się porządnie,reszta komponentów nie nalezy do tanich,żelówka to pare kilozłotych,porządny wzmak/wzmaki również.O przeróbce auta nie wspomne,drugi altek.
Skomentuj
-
umberto a który model dokładnie bo jest ich troche
http://www.usspeaker.com/eminence%2018-1.htm
podejżewam że ten
http://editweb.iglou.com/eminence/em...akpro/om18.htm
Skomentuj
-
hmmm... z kosztami,to moze jakos wyrobie :) kurcze nie wiedzialem,ze az 400 litrow bedzie potrzebne... to jest chyba wielki kolos :) tak,czy inaczej Twoj pomysl jest wart zainteresowania :) umberto a który model dokładnie bo jest ich troche??doladnie jaki model??
[ Dodano: 2006-03-15, 22:00 ]
jestem ciekaw jak to brzmi :)domyslam sie,ze basu mialbym juz wystarczajaco w aucie :)
Skomentuj
-
Nie mowie,ze ten glosnik to lipa(kilomax) tylko chcialem powiedziec,ze slyszalem o Jack'u a o kilo nie :) a co za tym idzie??dobra reklama :) A Ty Kudlaty??jaki masz sprzet??pytam z czystej ciekawosci :) bo mnie okresliles jakopasuje do kategorii: "paczcie jaki jestem fajny" :) czym kierowales sie przy wyborze tego akurat hertza?
[ Dodano: 2006-03-16, 00:19 ]
oczywisce bez urazu Kudlaty :)
Skomentuj
Skomentuj