Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Hertz ES 380 :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

hmmm... tak sobie patrze i musze powiedziec,ze nie znam tych firm :) moze to wstyd,ale jeszcze nie slyszalem o nich... A jak jest w porownaniu z innymi markamii?? Chodzi mi konkretnie o 15 calowe glosniki :)

Skomentuj

Zawsze tego hertza idzie sprzedać, takero zrobi opis że focale przy nim to jak 888 i sie sprzeda za 1200zł :P

Londynczyk, zanim zacząłeś kupować trzeba było zacząć czytać :)
      Ja bym proponował jak wyżej - AP + monacor 500w :)
      I takich par pare - ze 4 najlepiej :)
      Naprawde za małą kase sieke tam zrobisz :)

Skomentuj

moim zdaniem nie chodzi o to zeby glosnik mial duzy spl, np ten re ma 90db ale chodzi o ilosc powietrza ktore moze przepompowac zeby wytworzyc jak najwieksze cisnienie ostatnio ogladalem na tvn turbo malucha ktorego gosc zrobil do db dragu i prawie dal bym se reke uciac ze tam byly SW alpharda bylo ich chyba z 6 i caly tyl byl zabudoany co w takim aucie pozwolilo osiagnac ~130 db :) na moje oko 4 AP zaisilane monocarami i panele po 4 ARX w drzwi to bedzie przegiecie a zawsze przy sprzedazy autka mozna wszystko wymontowac :) ale pamietaj ze przy >4 ap bedziesz musial zastosowac ogromny aku lub z 2 aku zelowe + ten kond co masz i na nie jednym zlocie CA sie chlopaki zdziwia :) tylko nie wiem czy w DB dragu sa jakies podzialy budzetowe :) bo db/cena podejrzewam ze bys wygral :P

Sam wczoraj myslalem nad wlozeniem 2x ap do mojego bagaznika w sierze :) i kto wie czy po 1kwietnia nie pojdzie zamowienie do stxa :)

Skomentuj

Londynczyk, chcesz wygrać o raz?Mam pewien projekt,mogą byc tylko problemy ze zmieszczeniem ale jak z tyłu siedzenia wyjmiesz to spoko.Postaraj się tylko o dobry piec,dwa altki i żelówe.To bydle potrzebuje ponad kilowat w sinusie.
          A,no i na czas pomiaru trzeba szyby wymontować bo i tak wylecą.
          140 dB z wata,walczymy?

Skomentuj

UMBERTO - Zainteresowal mnie Twoj projekt :) wiec jak to ma wszystko wygladac??ciekawe,ciekawe :) chyba kupie sobie jeden glosnik aby zobaczyc jak to gra (STX badz Beyma:) bardzo go zachwalacie,wiec co mi szkodzi??:)

Skomentuj

Nawety nie wiesz w co sie pchasz,może tej asterki braknąć,sam woofer to ponad 1200 zł,a gdzie reszta?
              Stare wygi tego forum wiedzą o co biega i zdaja sobie sprawe jaki to ma wygar.
              Ale jesli jesteś "za" to nie ma sprawy,projekt budy to jakies 1000zł.Zaznaczam że to nie jest jakis tandetny BR ;]

Skomentuj

:) i coraz bardziej mnie ciesza Twoje odpowiedzi :) jestem ciekaw jak to ma wszystko wygladac :) a jesli chodzi o koszta,to zawsze cos sie tam znajdzie :) wiec??

Skomentuj

Więc krótko,głośnik 1250 zł,projekt 1000 zł,reszta twój ból.Czyli napęd i zasilanie.
                  Szczegółów budy nie podam,zbyt wiele mnie to czasu kosztowało aby sie dzielic ot tak.Mogę jedynie zdradzić że sercem jest Kilomax Eminenca 18 cali a buda oscyluje w granicach 400L.
                  Pasmo gwarantowane od 35Hz,natężenie jak pisałem.
                  To fizycznie powstało i spisuje się wysmienicie.
                  Zastanów się porządnie,reszta komponentów nie nalezy do tanich,żelówka to pare kilozłotych,porządny wzmak/wzmaki również.O przeróbce auta nie wspomne,drugi altek.

Skomentuj

umberto a który model dokładnie bo jest ich troche
                    http://www.usspeaker.com/eminence%2018-1.htm

podejżewam że ten
                    http://editweb.iglou.com/eminence/em...akpro/om18.htm

Skomentuj

W tym konkretnym przypadku to tylko Pro 18C,ze zrozumiałych względów.
                      Choc ja do chaty ściągne 8 ohmówke

Skomentuj

hmmm... z kosztami,to moze jakos wyrobie :) kurcze nie wiedzialem,ze az 400 litrow bedzie potrzebne... to jest chyba wielki kolos :) tak,czy inaczej Twoj pomysl jest wart zainteresowania :) umberto a który model dokładnie bo jest ich troche??doladnie jaki model??

[ Dodano: 2006-03-15, 22:00 ]
                        jestem ciekaw jak to brzmi :)domyslam sie,ze basu mialbym juz wystarczajaco w aucie :)

Skomentuj

Londynczyk, idź na porządny koncert i stań przed taką paczką.
                          Tylko sie obawiam że tylko język migowy nam do kontaktu zostanie po takiej akcji.

Skomentuj

Londynczyk,stxy sa o wiele gorsze od jl,infinity,itp
                            stxy sa tanie,i dobre jak za ta cene,ale niespodziewaj sie wiele-one sa poprostu dobre cena-jakosc.
                            oczywiscie maja modele ktore sa do kitu,a sa takie ktore poprostu wymiatają,jak za takie pieniądze,przykladem jest stx 30 30 4 ap.

Skomentuj

Interesuje mnie ten projekt :) raz sie zyje :)

Skomentuj

umberto, juz splodzles ta tube?:>

Skomentuj

boze kilomaxa do samochodu... umberto masz sile perswazji

Skomentuj

Widze,ze ten kilomax, to chyba prawdziwa potega :) choc jak zwykle przynudze,ale wczesniej nie slyszalem o tym glosniku :) jedynie co slyszalem to Jack hammer :) 175kg wagi i potrzebuje 8000W , 3 aku i 6 kondensatorow aby go napedzic :) byl w pimp my ride :)

Skomentuj

umbreto z 400 litrową paczką... chyba lodziarką jeździ :P
                                      Ciekawe przy ilu hz ten głośnik wyciska max dB w tej obudowie ?

Skomentuj

jack hummer to nie glosnik tylko reklamowka... a kilomax to glosnik z prawdziwego zdazenia...mocna estradowka

Skomentuj

Nie mowie,ze ten glosnik to lipa(kilomax) tylko chcialem powiedziec,ze slyszalem o Jack'u a o kilo nie :) a co za tym idzie??dobra reklama :) A Ty Kudlaty??jaki masz sprzet??pytam z czystej ciekawosci :) bo mnie okresliles jako
                                          pasuje do kategorii: "paczcie jaki jestem fajny" :) czym kierowales sie przy wyborze tego akurat hertza?
                                          -->Po to sa robione takie oto stronki jak ta aby sie dowiadywac wiecej o CA,po to sie ludzie pytaja i czyta odpowiedzi innych, ktorzy maja wieksza wiedze niz np ja :) za co jestem im bardzo "dzwieczny",bo wiem juz wiecej niz wczoraj :)

[ Dodano: 2006-03-16, 00:19 ]
                                          oczywisce bez urazu Kudlaty :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X