Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Hertz ES 380 :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

umberto czy chodzi ci o ten http://www.speakerplans.com/index.php?id=186horn projekt? wlasnie pod omege 18 jest:))

Skomentuj

Kurcze, fajnie by było jakby Londynczyk pociągnął ten projekt :)
      Tego jeszcze nie było :)
      Mi się nie zdażyło usłyszeć o kilomaxie w wozie :)
      Z tego co wiem to autorski projekt m.in. Umberto więc raczej w necie go nie ma ;]

Aż wstyd się przyznać że mam 20 120 4 AW w wozie :)

Skomentuj

A co jest najlepsze to,to,ze chcialbym zrealizowac ten projekt :) moze ma ktos jeszcze jakies ciekawe pomysly??Aha i jeszcze jedno :) dopiero co sie pojawilem na tym forum i chcialem wszystkim podziekowac za zainteresowanie sie i odpowiedzi :)

Skomentuj

to bedzie kosmos w tym aucie. Slyszalem ze na takich zawodach maja dwucewkowe suby na 2ohmy. Wtedy moc jest jeszcze wieksza. Ja mam Hertza w bagazniku w Cinquecento i tez szyba tylnia blaga o wypadniecie:P

Skomentuj

Racja,tego projektu nigdzie nie znajdziecie,komercja niestety.
            Ja zresztą nie mam zamiaru tego pchać do samochodu,to by było poprostu i dosłownie samobójstwo.Przynajmniej dla słuchu.
            Testowałem fabryczny produkt na tym głośniku w domu.To jest poprostu masakra!Bardzo trzeba sie pilnować z głośnością bo można szybko stracić szyby w oknach.
            Nie wyobrażam sobie co by sie działo w takim małym pudełku jak samochód,watpie aby sędzia wytrzymał dłużej niż kilka sekund.Poprostu smiertelna dawka basu
            Jedyny minus tej konstrukcji to niestety koszta.

Skomentuj

umberto, jaka to ma efektywnosc z 1 wata? bo z tymi 140dB to sie chyba walnoles i z 1 KW mialo byc:)
              swego czasu popelnilem suba dla brata na sph390tc, ustrojstwo mialo 110dB od 45Hz z 2W ( glosnik dwucewkowy) musze poszukac pomiarow to zamieszcze
              Załączone pliki

Skomentuj

mam mds12dvc a na przod szykuje sie dls r6a

Skomentuj

Ja sprzedałem MDSa i kupiłem DLSa :)
                  http://www.dls.se/english/speakers/mw112.htm

Skomentuj

djrobo, oczywiście,literówka a raczej głupi chyba nawyk że wsio z wata sie podaje.
                    A ile będzie mieć z 1W?Kole 100-wki ponoć.

Skomentuj

ciekawe ile w wozie będzie ;]
                      bo wóz niesamowicie podbija...
                      Sam się przekanałem z AW :)

Skomentuj

umberto, ta efektywnosc jest szacowana( glosnik ma 96dB z1W (cewki rownolegle) , tuba podwyzsza efektywnosc o srednio 12,4dB (wedlug programu)wiec to wychodzi okolo 108dB z 1W wiec 111 dB bedzie z 2 watow.. nie mam (zreszta chyba nikt nie ma) zeskalowanego SW tak zeby pokazywal faktyczna efektywnosc, zawsze wyniki mi sie plasuja na poziomie ok. -40dB do -20dB w SW:) takze pomiarow efektywnosci nie da sie przeprowadzic.

Skomentuj

jak się nieda jak się da :)

zawsze w wakacje robie pomiary SPL a dlaczego tylko w wakacje to juz wam niepowiem :P

Skomentuj

A teraz pytanie z innej beczki :) Jak sie dokladnie dociera glosnik??Wiadomo,ze chodzi mi o basowy :) slyszalem wiele roznych opinii :) prosze doradzcie mi jesli chodzi o tego Hertz'a :) dzieki :)

Skomentuj

to glosniki sie tez dociera?? Juz duzo slyszalem ale tego jeszcze nie.

moze mi ktos powiedziec co oznaczaja te 3 wykresy HP, MP, EXP przy loginach??

Skomentuj

risto niedawno na forum padlo prawie ze identyczne pytanie co Twoje. Poszukaj...

Skomentuj

Wiec jak to juz jest ?? Jedni mowia,ze sie dociera, a jedni nie... ?? :)

Skomentuj

wydaje mi sie ze chodzi o wygrzewanie sie glosnika a nie o docieranie... chyba ze sie myle.

Skomentuj

no dobrze :) ale w jaki sposob??Czy chodzi o to,ze nie mozna odrazu "szalec"??czyli podkrecic piec aby sub trzas szybkami??:)

Skomentuj

tu jest filmi z wygrzewania perlessa xls chyba 10" http://www.vikash.info/audio/xls10/830452_run_in.avi
                                        a tu info po angielsku http://www.vikash.info/audio/xls10/

Skomentuj

nawet nie wiedzialem ze parametry potrafia sie tak zmieniac :) ostre te wygrzewanie 50 h :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X