Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mivoc HQ 16520

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mivoc HQ 16520

Co myślicie o takim zestawie na przód Phonocar Y-Line 2/741 http://www.phonocar.com.pl/wooferyyline.html + SINUSLIVE NEO 110 http://www.allegro.pl/item103591897_...ry_od_ss_.html. Chcę wymienić swoje gerhardy 165 mm na zestawik do 200 zł. Oczywiście drzwi będą wytłumione. Czy jest to dobry pomysł czy polecacie coś innego? Radio mam panasonica o mocy 14 watt na kanał przy 10%THD. Wzmacniacza na razie nie planuje, chyba że jakiś tani moglibyście polecić.

[ Dodano: 2006-05-21, 16:14 ]
    Auto to peugeot 405, tylko głośniki przednie będą i muszą mieć dobry bas. Sub odpada bo mam blache za siedzeniami i się nie sprawdzi (gra na zewnątrz a nie do środka). Muzyki słucham rock-metal. Czekam na opinie i propozycje.

niestety słuchasz bardzo wymagającej muzyki a masz za mało funduszy żeby zagrało na poziomie. trzeba byłoby zacząć od wytłumienia póżniej zmienić radio i zafundować sobie jednak powerbass'y seria chrome odseparowany 16cm.
    z phonocarów basu nie będzie, powerbassy i lepsze radio są najtańszym rozwiązaniem.

Skomentuj

troche kosztowne rozwiązanie, nie potrzebuje dużej głosności. Radio na razie zostaje na pewno, może wzmacniacz jakis używany bym znalazł na allegro no i głosniki ale tańsze od powerbassów, tyle kaski nie mam i raczej na razie nie skołuje.

[ Dodano: 2006-05-21, 18:08 ]
      czekam na dalsze propozycje lub opinie

Skomentuj

magik, mówisz o PowerBass PB-CK6v.2 Chrome ?Nie sa drogie w sumie,mozesz mi cos o nich opowiedzieć?Tak na tle np.dls-a czy nieszczęsnego hertza?
        Bo mam je chęć nabyć.

Sory za OT ale chyba sie kazdemu przyda takie info.

Skomentuj

magic jakie radio byś proponował? I może ktoś poleci jakieś tansze glosniki

[ Dodano: 2006-05-21, 20:04 ]
          bo może faktycznie masz racje z tą wymianą radia. O głośnikach powerbassa myslalem ale kasy troche kosztuja i na razie mnie nie stac na nie. Obecnie podłaczam sobie odtwarzacz mp3 do radia przez adapter i nawet dzwiek sie podoba. Radio moje to Panasonic CQ-R30VEG tylko z mocniejsza kostką HA13155 4x33 watt dokladnie ale kazdy wie ze to nie moc rms, dlatego podalem wczesniej moc rms.

Skomentuj

ja mam phonocary 165mm w golfie 3 i jestem z nich bardzo zadowolony a jeszcze jakbym je kupil w takiej cenie jak sa teraz na allegro (89zl - 109zl) to bylbym jeszcze bardziej szczesliwy. oczywiscie powerbassy sa lepsze ale troche kosztuja. jak nie masz pieniedzy to bierz te phonocary. wedlug mnie w tej cenie nie znajdziesz lepszych glosnikow

Skomentuj

zygo> a wspierasz basowo te phonocary subwooferem, czy masz same podłączone i jakie wysokotonówki masz? Jaki basik mają te phonocary?

Skomentuj

jak narazie nie wspieram ich zadnym subwooferem ale za niedlugo w bagazniku pojawi sie takowy. przy dobrze wytlumionych drzwiach i zamocowaniu ich na dystansach z mdf-u daja naprawde zadowalajacy dzwiek. nie mozna powiedziec ze basu jest pod dostatkiem ale jest go calkiem sporo jak na takie glosniki. ja kupilem je w zestawie z tweeterazmi ale dla mnie wystarczajace byly oryginalnie zamontowane glosniki w podszybiu. wysokich tonow jest wystarczajaco wiec tweetery z zestawu leza w pudelku. to sa naprawde dobre glosniki ale nie mozna po nich oczekiwac jakiegos wielkiego uderzenia basu.

Skomentuj

Jeszcze mam pytanko co sądzicie o sinuslive'ach i hertz dsk165? Jak te głosniczki pod radiem grają?

[ Dodano: 2006-05-23, 14:54 ]
                  a co powiedzie jeszcze o PowerBass PB-BK6v.2 Black. Seria Chrome już za droga jest więc odpada. Jak wypada w porównaniu z hertzami i sinuslive'ami?

[ Dodano: 2006-05-24, 20:35 ]
                  nikt nie ma opini o tych głośnikach?

Skomentuj

wszystkie przytoczone przez Ciebie głośniczki to najniższe serie..
                    najbardziej podoba mi sie jednak powerbass zz tych przytoczonych..
                    pod radiem nie pokażą pazurka, najsłabiej wypadną hertze moim zdaniem.

Skomentuj

czyli z najtanszych to tylko phonocar tak?
                      Czytałem jeszcze o mac audio że podobno w miare ładnie grają. co myslicie o tych
                      http://www.allegro.pl/item104799726_...e_140_wat.html

[ Dodano: 2006-05-26, 09:23 ]
                      http://www.mac-audio.de/produkte/pro...045161&lang=DE

Skomentuj

w tym zestawie mac audio nie ma zwrotnicy

Skomentuj

czekam na dalsze propozycje zestawu głośników do 200 zeta

Skomentuj

Ja proponuje te glosniki, zaznaczem ze ich nie slyszalem, mam jedynie kilka pozytywnych wypowiedzi na elektrodzie

http://www.allegro.pl/item102112932_...y_hq16520.html
                            low-END

Skomentuj

wojtus, oby to prawda była bo inaczej...

Skomentuj

no ja caly czas mysle nad tymi glosnikami. wklejam jeszcze wiadomosc ktora dostalem na pw
                                sinuslive jest bardziej miekki , bardziej miesisty

hertz zawieszony jest na piance ;/ wykonanie tego modelu jest kiepskie, brzmieniowo podobny do mivoc

mivoc jest precyzyjniejszy i maxymalnie dynamiczny! ma kickka
                                low-END

Skomentuj

I dupa,mają ponad 8 cm wysokości :/

Skomentuj

Beschreibung/Details: Auto-Lautsprecher / System: 2-Wege-System / Durchmesser max.: 160 mm / Leistung max.: 250 Watt / Einbautiefe: 68 mm / Schalldruck: 90 dB / Frequenz von: 45 Hz / Frequenz bis: 22000 Hz / Impedanz: 4 Ohm

skad masz te info??
                                    low-END

Skomentuj

Ale jaja!To samo znalazłem i jeszcze raz zadzwoniłem,gościo sie zmieszał z lekka ale to nie istotne.W poniedziałek będe je miał.

Skomentuj

no to licze na ocene :)
                                        maja byc lepsze od alpine i hertzow dsk (wg tej niemieckiej tabeli)
                                        ciekawe jak to bedzie...

[ Dodano: 2006-05-28, 22:32 ]
                                        Zamieszczone przez umberto
                                        .W poniedziałek będe je miał.
                                        czekamy z niecierpliwoscia! :)
                                        low-END

Skomentuj

Czaruję...
                                        X