na początek może wymienić kondensatory na lepsze?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mivoc HQ 16520
Collapse
X
-
Tu trzeba raczej podejśc od innej strony,podział na dół wydaje się być OK ale to co na górze się dzieje jest niezbyt cacy.domyslam się że zwrota na piechote robiona i pod efekt.Wspominałem że góra sie wybija i to się niestety zgadza.Mimo wygrzania to jednak powstaje zbyt wielka różnica pomiędzy wooferkiem a kopółką.Sądze że tak jak w przypadku dsk-a tak i tutaj nowa zwrotka może wnieść wiele korzyści.Pewnym półśrodkiem będzie zapewne przytłumienie góry ale ja mam wrażenie że jest ona za nisko przycięta.No ale wolną chwilą zobacze co powie mikrofon.
Skomentuj
-
zapłacilem w niedziele, ale jak we wtorek popoludniu nie bylo paczki to zadzwoniłem do niego i pytalem czy wyslal to mówił ze jesli placilem w niedziele to dopiero we wtorek bądz w srode wysyła ja jestem z dąbrowa górniczej ale nie wysyla ich priorytetem (troche sobie chyba na paczkach odbija bo 16zł za poczuszke, az moglem zobaczyc za ile tam znaczków bylo)
zadzwoń do niego i go spier$*l porządnie
Skomentuj
-
Ja bede musial sobie jakiś wzmacniacz zalatwic bo w radiu mam zaledwie 4x33watt muzycznej. Mysle tak o jakims 2x50w, bede musial cos uzywanego znalezc na allegro.
głosników mivoc nie mam nadal i pewnie już ich miał nie będe :( Gościu pisze że wina poczty a ja myśle że gościowi brakło głośników i wogóle nie wysłał i teraz się broni.
Będe musiał pewnie kupić hertze dsk lub sinuslive - które z tych są lepsze i jaki wzmacniacz do nich polecacie, oczywiście jakiś tani nowy lub uzywany.
Skomentuj
-
sphinx,
nie pekaj! ja kupilem we wtorek 6.06 a dostalem paczke dopiero dzis(16.06) wiec widocznie poczta sie opier*ala.
oto one, jeszcze w domu:
http://gandalf.mac.edu.pl/~kapturza/stuff/mivoc.JPG
Skomentuj
-
mam numer przesyłki i byłem na poczcie ale nic nie powiedzieli mi, nie idzie nic sie dowiedzieć :( Gościu mi pisze ze w poniedzialek bedzie cos wiedział
[ Dodano: 2006-06-19, 13:47 ]
no i po głośnikach, gościu mi napisał że poczta zgubiła i nie ma już tych głosników więc nie dostane:(
Dlatego mam pytanie czy głosniki sinuslive SL 160 są dobre, czy lepsze są od hertzów? (w tescie niemieckim wychodza lepiej) Czy ktoś słyszal te sinuslive'y?
[ Dodano: 2006-06-19, 13:47 ]
no i po głośnikach, gościu mi napisał że poczta zgubiła i nie ma już tych głosników więc nie dostane:(
Dlatego mam pytanie czy głosniki sinuslive SL 160 są dobre, czy lepsze są od hertzów? (w tescie niemieckim wychodza lepiej) Czy ktoś słyszal te sinuslive'y?
Skomentuj
-
UMBERTO jedyne dobre glosniki samochodowe z ktorymi mialem doswiadczenie to peerlessy C165IP + NDT-53 (wiem ze to nie samochodowka :P) i jedyne czego brakowalo w tym zestawie to kickbas... co nadrabial resolution 10
a teraz kolega szykuje sobie samochod i poszukuje odpowiednich glosnikow.
jak narazie sa 2 koncepcje:
1. 2 zestawy mivoca (przod i tyl)
2. zestaw vify (dostepny obecnie na allegro)
wszystko bedzie uzupelnione moim ulubionym R10 :cool:
i teraz sie zastanawiam czy warto brac te mivoci (bo do vify bedzie problem ze zwrotnica :/)
Skomentuj
Skomentuj