Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mivoc HQ 16520

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

na początek może wymienić kondensatory na lepsze?

Skomentuj

Tu trzeba raczej podejśc od innej strony,podział na dół wydaje się być OK ale to co na górze się dzieje jest niezbyt cacy.domyslam się że zwrota na piechote robiona i pod efekt.Wspominałem że góra sie wybija i to się niestety zgadza.Mimo wygrzania to jednak powstaje zbyt wielka różnica pomiędzy wooferkiem a kopółką.Sądze że tak jak w przypadku dsk-a tak i tutaj nowa zwrotka może wnieść wiele korzyści.Pewnym półśrodkiem będzie zapewne przytłumienie góry ale ja mam wrażenie że jest ona za nisko przycięta.No ale wolną chwilą zobacze co powie mikrofon.

Skomentuj

zobaczymy zamowilem taki zestawik tylko bedzie gral w fiacie panda dosc specyficzne akustycznie miejsce..

Skomentuj

wlasnie skonczylem montaż... prawej strony
          juz teraz nie żałuje w ogóle
          naprawde jest to rewelacyjny zestaw (i mysle ze powinien kosztować duuuużo wiecej) jutro zamontuje lewy i dam duuuzo wiecej mocy bo dzisiaj tylko tak na próbe grałem delikatnie (wkoncu juz po północy)

Skomentuj

A ja mam pytanie z innej beczki...
            czy sluchanie muzyki w aucie obowiazuje cisza nocna? jak to jest z glosnym sluchaniem muzyki w aucie?

Skomentuj

tasior: jak narobisz za duzo hałasu na zewnątrz auta to tak

Skomentuj

podłączylem cały zestaw gra super
                jesli jeszcze dałoby sie go ulepszyc grzebiąc cos przy zwrotce to juz w ogóle...
                ubmerto daj znac jak cos wymyslisz z tą zwrotką

Skomentuj

Okiej,ino jak czasu troche znajde.

Skomentuj

paczki dalej nie mam :(
                    potencjalek: placileś na konto czy za pobraniem?

[ Dodano: 2006-06-09, 17:07 ]
                    potencjalek: skad jestes jak mozna spytac?
                    bo mnie juz krew zalewa czekam na te glosniki i nie przyszly mi dzis dalej :( Jakiegos pecha mam do paczek z allegro ostatnio:(

Skomentuj

zapłacilem w niedziele, ale jak we wtorek popoludniu nie bylo paczki to zadzwoniłem do niego i pytalem czy wyslal to mówił ze jesli placilem w niedziele to dopiero we wtorek bądz w srode wysyła ja jestem z dąbrowa górniczej ale nie wysyla ich priorytetem (troche sobie chyba na paczkach odbija bo 16zł za poczuszke, az moglem zobaczyc za ile tam znaczków bylo)
                      zadzwoń do niego i go spier$*l porządnie

Skomentuj

aha dzieki, wlasnie do niego napisałem i poczekam na odpowiedz, bo i tak juz w ten weekend nie dostane :(
                        Do wzmacniacza masz podpiete te glosniki?

Skomentuj

tak, na wzmacniaczu 60rms na kanal (philips dap6040) ale level na przód do ok 2/3 ustawiony, i zdecydowanie wystarcza
                          ustawialem wzmacniacz z pół godziny i świszczy mi jeszcze w głowie...

Skomentuj

Ja bede musial sobie jakiś wzmacniacz zalatwic bo w radiu mam zaledwie 4x33watt muzycznej. Mysle tak o jakims 2x50w, bede musial cos uzywanego znalezc na allegro.

głosników mivoc nie mam nadal i pewnie już ich miał nie będe :( Gościu pisze że wina poczty a ja myśle że gościowi brakło głośników i wogóle nie wysłał i teraz się broni.

Będe musiał pewnie kupić hertze dsk lub sinuslive - które z tych są lepsze i jaki wzmacniacz do nich polecacie, oczywiście jakiś tani nowy lub uzywany.

Skomentuj

sphinx,

nie pekaj! ja kupilem we wtorek 6.06 a dostalem paczke dopiero dzis(16.06) wiec widocznie poczta sie opier*ala.

oto one, jeszcze w domu:

http://gandalf.mac.edu.pl/~kapturza/stuff/mivoc.JPG

Skomentuj

a ja kupiłem 4 czerwca i do dziś nie mam ich, już zwątpiłem że je dostane.

[ Dodano: 2006-06-16, 18:11 ]
                                a jaką paczką ci gościu przysłał, priorytet czy zwykła i czy za pobraniem czy nie?

Skomentuj

dzwoń do niego i go zwyzywaj pożądnie
                                  a jak ci powie ze wyslał juz to niech ci poda numer przesyłki i z tym na poczte idź

Skomentuj

mam numer przesyłki i byłem na poczcie ale nic nie powiedzieli mi, nie idzie nic sie dowiedzieć :( Gościu mi pisze ze w poniedzialek bedzie cos wiedział

[ Dodano: 2006-06-19, 13:47 ]
                                    no i po głośnikach, gościu mi napisał że poczta zgubiła i nie ma już tych głosników więc nie dostane:(
                                    Dlatego mam pytanie czy głosniki sinuslive SL 160 są dobre, czy lepsze są od hertzów? (w tescie niemieckim wychodza lepiej) Czy ktoś słyszal te sinuslive'y?

[ Dodano: 2006-06-19, 13:47 ]
                                    no i po głośnikach, gościu mi napisał że poczta zgubiła i nie ma już tych głosników więc nie dostane:(
                                    Dlatego mam pytanie czy głosniki sinuslive SL 160 są dobre, czy lepsze są od hertzów? (w tescie niemieckim wychodza lepiej) Czy ktoś słyszal te sinuslive'y?

Skomentuj

odswieze troche temat...

UMBERTO mozesz cos napisac o tym zestawie po dluzszym czasie od ich zakupu??
                                      czy nadal oplaca sie je kupic czy lepiej zbierac na cos lepszego??

Skomentuj

hey wlasnie jak z tymi mivoc bo ponoc bardzo dobry zestawik to helix blue 269 w MM

Skomentuj

UMBERTO jedyne dobre glosniki samochodowe z ktorymi mialem doswiadczenie to peerlessy C165IP + NDT-53 (wiem ze to nie samochodowka :P) i jedyne czego brakowalo w tym zestawie to kickbas... co nadrabial resolution 10

a teraz kolega szykuje sobie samochod i poszukuje odpowiednich glosnikow.
                                          jak narazie sa 2 koncepcje:
                                          1. 2 zestawy mivoca (przod i tyl)
                                          2. zestaw vify (dostepny obecnie na allegro)

wszystko bedzie uzupelnione moim ulubionym R10 :cool:

i teraz sie zastanawiam czy warto brac te mivoci (bo do vify bedzie problem ze zwrotnica :/)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X