Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

lw800 na stx300 ap

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

lw800 na stx300 ap

Witam. Zastanawiam się czy nie zafundować sobie na gwiazdkę suba na stx 30-300-4 AP.
    W tej chwili mam suba na lw 800 w 35 litrach, którego napedza blaupunkt gt4. Ogólnie jestem dość zadowolony i nie wiem czy zamiana na Stx mnie nie rozczaruje zakładając że nie bede zmieniał wzmaka. Głosniki mam serie w escorcie więc napędza je samo radio http://www.horn.pl/produktyphp/pokaz...oducent=ALPINE.
    Czasami lubie sobie pomasować plecy a na lw to tylko taka namiastka jest.

bez przesady - gorzej nie będzie ;]
    zamiana 8 na 12 cali jest bardzo odczuwalna,
    tym bardziej że AP ma wysoki spl i duużo większe wychylenie objętościowe.

Skomentuj

z AP jest kiszka jesli chodzi o niski bas, nawet w aucie. bedzie lepiej ogolnie ale charakter bedzie miał bardziej twardy niz LW. jesli juz to kup sobie jakiegos "muła" 25cm i wstaw do tych 35L z zamknietym otworem. wtedy bedzie lepiej.

Skomentuj

AP gra calkiem niezle nawet juz pod radiem. pod wzmakiem rusza wszystkimi blachami :lol:
        faktycznie jezeli przeniesiesz sie z LW to mozesz odniesc wrazenie ze bas jest "twrady"...
        za nisko nie schodzi ale w samochodzie jest wystarczajacy

Zamieszczone przez Grze
        kup sobie jakiegos "muła" 25cm
        zalezy kto co lubi

Skomentuj

nie za bardzo lubie zamulanie. Jak jest stopka to ma być stopka szybko i mocno.
          Miałem kiedyś w aucie gdn 20/80/2 ale pożyczyłem koledze i mi spalił na wzmaku 250 w/4ohm. On grał bardzo fajnie choć miał 8 ohm a ja miałem 55w przy 4 ohm.
          Nie jestem jakimś dresem ale czasami lubie sobie głośniej pograć i chciałbym poczuć bas na klatce piersiowej. Jakąś namiastkę koncertu(dobrze nagłośnionego).
          Kusi mnie strasznie ten glośnik. Tyklo czy mój wzmak go jako tako wysteruje?

Skomentuj

20/80/2 w aucie? hm... u mnie sie przewala taki glosnik w domu ale nigdy nie myslalem zebby go do auta dac, zreszta 8 Ohm w aucie... gdize ja do tego wzmacniacz znajde :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
              AP gra calkiem niezle nawet juz pod radiem

jak dla Ciebie AP pod okolo 17W gra całkiem niezle to nie pozostaje mi nic innego jak zaliczyc podłoge ze śmiechu :mrgreen:

Skomentuj

gdn-a wsadziłem tylko na próbę i tak już został. Nie buczał i nie przeciągał tak jak lw. Dużo szybszy bas był. Nie zauważyłem jakiejś zmiany w nateżeniu dźwięku pomimo, że był on 8ohm

Skomentuj

Pawel S. napisał/a:
                  AP gra calkiem niezle nawet juz pod radiem

jak dla Ciebie AP pod okolo 17W gra całkiem niezle to nie pozostaje mi nic innego jak zaliczyc podłoge ze śmiechu
                  mialem na mysli ze juz jakies cisnienie wytwarza :razz: bo o kontrolo oczywiscie niemoze byc mowy...

Skomentuj

nie może być mowy o tym że to wogóle membraną poruszy...
                    Zamieszczone przez greg00
                    8 Ohm w aucie... gdize ja do tego wzmacniacz znajde
                    a co to za problem ? każdy się nada, odda mniej mocy niż przy 4R, ale ten głośnik i tak wiele nie wytrzymuje...

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                      nie może być mowy o tym że to wogóle membraną poruszy...
                      a chcesz sie zalozyc?? ;> tylko ze juz niemam dostepu do AP ale postaram sie o filmik jak "rusza" sie R10 pod radiem :razz:

Skomentuj

ja znalazłem filmik z użyciem Stx`a AP

http://video.google.pl/videoplay?doc...84081&q=stx+ap

Skomentuj

brzmi jakby cewka ocierala,nieco podobnie jak w moich kepach(tylko ze u mnie duzo delikatniej)

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                            brzmi jakby cewka ocierala,nieco podobnie jak w moich kepach(tylko ze u mnie duzo delikatniej)
                            no właśnie miałem się zapytać co to sie dzieje z tym głośnikiem
                            jakos takie jakby chrobotanie było

Skomentuj

albo znieksztalcenia mikrofonu albo to poprostu cewka ociera,u stxa nie trudno o to.

Skomentuj

nie wiem gdzie Wy słyszycie ocieranie ?
                                imho ciężko byłoby to usłyszeć w filmie nagranym aparatem...
                                a ten dźwięk to wg mnie skutek za małego br-a.
                                Chyba ktoś nie chwaliłby się głośnikiem w którym ociera cewka ?
                                Zamieszczone przez Tasior
                                to poprostu cewka ociera,u stxa nie trudno o to
                                co ciekawe mi się jeszcze to nie zdażyło, więc czy aby tak nietrudno ?
                                pozatym jeśli nawet to po prostu wymieniasz głośnik i tyle, problemów z tym nie ma.

Skomentuj

Takero,ja wiem ze mozna wymienic glosnik bez problemu,lecz jednak czesto zdarza sie to stxowi,a przynajmniej czesciej jak np tesli(ostatnio tylko seria jakas lipna jest).
                                  napisalem takze ze to wina mikrofonu pewnie.

Skomentuj

mi się jeszcze nie zdarzyło chyba, przynajmniej nie pamiętam, a stxów miałem sporo :)
                                    a może testujesz głośnik wciskając membrane ręką?

Skomentuj

czy ja powiedzialem ze mam uszkodzonego stxa?

Skomentuj

powiedziałeś że się to często zdarza.
                                        no chyba na jakieś podstawie to powiedziałęś ? :P

Skomentuj

Czaruję...
                                        X