Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

lw800 na stx300 ap

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

to ze kilka osób na forum pisało ze ma uszkodzonego stxa bo mu ociera cewka,Ty takze znasz wiele przypadków.
    Robisz to specjalnie czy naprawde niewiesz? :)

Skomentuj

no niestety forum nie jest moim całym życiem i nie pamiętam wszystkich postów :)
      Pamiętam jedynie opinie Umberto który przez pewien czas twierdził że to świetny głośnik jest itd i nie wiedzieć czemu nagle napisał że cewka obciera , a głośnik gra źle...
      To jednyny przypadek który pamiętam , w dodatku sam w sobie dziwny nieco...

[ Dodano: 2006-12-17, 18:21 ]
      Zamieszczone przez Tasior
      jednak czesto zdarza sie to stxowi,a przynajmniej czesciej jak np tesli
      z tego co pamiętam ostatnio ktoś na AM pisał że dostał tesle z odklejonym magnesem - to się stxowi nie zdarza ;]

Skomentuj

Tak,ale ile się mężuś na denerwował przy reklamacjach,coś sie przycierało czy jakoś tak.Tak słyszałam.

Skomentuj

na poczatku chwalony teraz go ganicie ludzie stx jest super jak za tą cena po swietach nakrece film stx Ap pod magnat classic 1000 1x700rms dostaje oczywiscie mniej ale dopiero przy dobrej mocy gra ładnie (pełna kontrola) na tym filmie pod 602 membrana lata jak szmata :roll:

Skomentuj

Zamieszczone przez mlody1921
            membrana lata jak szmata :roll:
            i własnie o to chodzi w CA zeby membrana latała jak szmata(kontrolowana szmata) bo jak nie lata(a z xmaxem AP ciezko) to w aucie mozesz zapomniec o niskim basie. miałem AP w samochodzie w 45L i twierdze ze ma super kopa i kontrole ALE!... mało niskiego basu. on moze i wyglada na nisko schodzacy głosnik ale to tylko pozory. osobiscie wydaje mi sie ze lepiej pasuje jako sub do domu dla lubiacych masywny wyglad subów CA.

i zeby nie było, ze ktos mi napisze "a mi własnie o to chodzi zeby walił powyzej 50Hz z niezłym kopem", bo to w takim razie nie jest SUBwoofer tylko woofer.

Skomentuj

grzee to co mi polecisz ?? jezeli chodzi i glosnik do suba 12cali cena do 500 zł wzmak jak pisalem magnat classic 1000 1x700 rms

[ Dodano: 2006-12-21, 23:42 ]
              narazie mam na oku sonic 12 2x350rms xmax 25+- mm 2x2 ohm

Skomentuj

sonic to dobra opcja. w tej cenie wyrwiesz dosc sporo subów o przyjemnych osiagach. szukaj earthquake'a na allegro, ostatnio dosc tanio mozna dostac a to dobre suby

-------------------------------------------------
                UPDATE:

hmm, ten magnat nie ma 700W rms, wiec nie rozpedzał bym sie ze zbyt mocnymi subami. mysle ze głosnik okolo 300W rms bedzie ok.

Skomentuj

http://ampguts.realmofexcursion.com/..._Classic_1000/

a ja mysle ze ma te ~700 to bedzie cos mocnijeszego niz 990Atx i napewno 1502

Skomentuj

a moze ktoś chce AP z X-max 7,5mm (cewka 25mm wysokości uzwojenia nabiegunnik 10mm) co daje Xlin 17,5mm
                    Załączone pliki

Skomentuj

chce czyli ?? a jak sie to ma do mocy głośnika do brzmienia

Skomentuj

moc nadal 300W brzmienie hmm trudno powiedzieć....

jak ktoś chce to moge sprobować załatwić taką wersje :) cena pewnie porównywalna ze zwykłym AP

Skomentuj

Sound Wave, a jak to na parametry wplynie ?
                          (chyba już kiedyś takie "symulacje" robileś )

Skomentuj

no to zamieściłej je wyzej :)

Skomentuj

Oj pardon - coś mi się foty nie ładowały :)
                              teraz widze :)
                              (ciekawe jakby w closed zagralo)

Skomentuj

to teraz jak juz ma 7,5mm wypadałoby mu masy dołożyć do membrany tak by FS spadło do okolo 25Hz. i mozemy mowic o prawdziwej samochodówce

Skomentuj

chcecie Fs 25 no-problem mogą dać tez miększe zawieszenie :)

Skomentuj

To jest ciekawe bo miałem AP który właśnie tak pierdział jak ten na filmie z linka powyżej.
                                    Tak po prawdzie nie wiem co jest przyczyną, głośnik przy małych wychyleniach gra normalnie a przy większych pierdzi i napewno nie z przesterowania. Jeżeli zapodamy sygnał z generatora 5-7Hz to słychać jakby zawieszenie skrzypiało hehe, jeżeli wszystkie AP są takie to stanowczo odradzam ten przetwornik. Myślałem że to jakaś wada fabryczna ale chyba te typy tak mają.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave
                                      chcecie Fs 25 no-problem mogą dać tez miększe zawieszenie :)
                                      ale wtedy vas pojdzie w gore. jak dla mnie to lepiej zmniejszyc FS zwiekszajac mms. troche na tym ucierpi spl ale do auta to AP i tak ma duuuuzy.

Skomentuj

ciekawe jak by zagrała yakuza 12 bo 15 ponoc super jak cena/jakośc

Skomentuj

Zamieszczone przez mlody1921
                                          ciekawe jak by zagrała yakuza 12 bo 15 ponoc super jak cena/jakośc
                                          straaaaaaszny muł.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X