Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zestaw elementow (KIT) do uniampa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez c4meleon
    Szkoda tylko że te rezystorki są 5%, a jak z płytkami, mógł by ktoś kto ma nie daleko siebie zakład, dowiedzieć się co i jak ?
    szkoda nie szkoda .... byl tu na forum watek odnosnie "super" elementow Irek wypowiadal sie ze pchac je wszedzie jest bez sensu, i wiecej zalezy od samego projektu....... ale napisal tez ze w kluczowych miejscach dawal 1%......skoro Irek pisał jak pisał to poprostu sobie pomyslałem zeby zastosowac sie do jego zalecen w koncu to utorytet w tej dziedzinie i tworca uniAMPa

cudny90 - nie chcialem wszedzie ladowac 1% :)

ale oczywiscie nic to nie zmiania a nawet zastanawiam sie czy nie wziąc sobie 2ch kompletów które składa Paweł :)

Skomentuj

oczywiscie zanim zaczne zamawiac czesci porownam moja liste z gotowym uniampem zeby zobaczyc gdzie maja byc 1% (kondy juz sprawdzilem)

wczoraj wpadla mi dodatkowa kasa wiec moze uda mi sie zamowic pare kompletow toshib i kondow dla chetnych osob jezeli bedzie mniej zainteresowanych

Skomentuj

Skoro Pawlowi wpadło trochę kasy do portfela, to może na razie wstrzymamy się z osobnym zamówieniem na toshiby i kondy.

Skomentuj

Pawel S., ja to widze inanczej
          robimy liste chetnych. i kazdy robi przelew z GORY (ewentualnie zaliczke) i dopiero zamawiasz - chce Ci sie ryzykowac i mrozic swoja kase? to nie jest konieczne - naprawde.

uwazam tez ze warto zrobic pelnego KITA z tranami i kondami bo to dodatkowy koszt wysylek.... a i tak bez tego nikt nie odpali wzmaka...:)
          a jak zamowi sie ich np 100 to cena bedzie zdecydowanie atrakcyjnejsza...
          rezytory 1% kosztuja niewiele wiecej niz te 5% wiec czy warto na tym oszczedzac dla np 2 zl?

i moim zdaniem istotna sprawa sa PCB - moze irek by sie skusil zamowic i dla nas te 20szt?:)

1. Michał K.
          2. UKA
          3. UKA
          4. bawolek
          5. cudny90
          6. Szymool
          7. Gilbert
          8. bart210
          9. c4meleon
          10. Dulin7
          11. miki

Skomentuj

moze irek by sie skusil zamowic i dla nas te 20szt?:)
            Imo dużo zależy ile by kosztowały :)

Pomysł zaliczek jest dobry

Jeśli chodzi o FULL KIT, z tranami, to miki ma rację, bo i tak każdy musi to zamówić :P

Co Ty na to Paweł? Skoro wpadło Ci trochę kasy

Skomentuj

Przeglądnąłem oferty sklepów/zakładów internetowych, które zajmują się produkcją PCB. Cena 1szt. nie jest zbyt kolorowa bo wynosi prawie 30zł z przesyłką.
              Jestem za tym, żeby zrobić tak jak napisał mIKI, czyli każdy wpłaciłby z góry zaliczkę i wtedy można by zrobić zamówienie wszystkich elementów.

Skomentuj

1. Michał K.
                2. UKA
                3. UKA
                4. bawolek
                5. cudny90
                6. Szymool
                7. Gilbert
                8. bart210
                9. c4meleon
                10. Dulin7
                11. miki
                12. leszczunio

Skomentuj

Mam pomysł, ja prawdopodobnie we wtorek skończe robić PCB dla siebie do uniampa, więc jak Wam się spodoba, to mogę zrobić te 20 sztuk i wyjdzie o wiele taniej :)

Tylko nie krzyczcie :P

Skomentuj

mIKI, roznica miedzy 5 a 1% to 100-200% ceny tych pierwszych. w przypadku pojedynczego zestawu roznica jest mala ale jak mam zamowic 1000-2000szt to juz sporo sie zbiera :/

no chyba ze bedzie przedplata
                    ale i tak bym wolal zrobic przedplate narazie za trany i kondy bo drobnice musze narazie nazbierac...

czyli narazie komplet czesci na 20 zestawow...

cudny90, jednostokwe plytki mozesz zrobic. ale w przypadku 20-30szt to juz lepiej bedize jak irek je dla nas zamowi

Skomentuj

Pawel S., czyli umawiamy się na kity od razu z tranami wszystkimi i kondami? :)

Trzeba ustalić przedpłate :)

Skomentuj

Jestem za! Zróbmy full kity, możemy zrobić przedpłaty, co wy na to ? i jednak proponował bym te rezystory 1% mogą być tylko w "kluczowych" miejscach, a kto pogada z Irkiem w sprawie płytek? Pozdrawiam

Skomentuj

to dosc nale PCB - co prowda sporo jest otworow ale mysle ze nie bedzie dorogo a jednak pcb z pocynowanymi punktami, polakierowana i opisem lutuje sie jeszcze przyjemniej) najlepiej gdyby wlasnie Irek chcial nam zalatwic:)

[ Dodano: 2008-04-13, 14:28 ]
                          ps. Pawel S., no moze na calosci roznica bedzie istotna ale koszt jednego kitu na 1% nie bedzie duzo wyzszy - a to jest istotne

w sumie lipa bedzie jak beda roznice miedzy kanalami... bo teoretycznie mozna trafic do 10% rozbierznosci i to mozna uslyszec

Skomentuj

Może przy okazji oprócz PCB dałoby się też załatwić u Irka trafo i radiator.
                            Hmmm, ciekawe czy się zgodzi? :smile:

Skomentuj

Może przy okazji oprócz PCB dałoby się też załatwić u Irka trafo i radiator.
                              Hmmm, ciekawe czy się zgodzi?
                              Wątpie ale fajnie by było

Skomentuj

Opanujcie trochę emocje, bo za chwile będziecie chcieli obudowy załatwiać :P

Spokojnie, ja proponuje tylko full kit + ew. płytka :) Trafa chyba dużo taniej nie załatwi? A radiator to już naprawdę bez przesadyzmu :)

Skomentuj

Sądzę że jednak o wiele taniej, a radiatory Irek podobno kupuje w http://www.piekarz.pl/

Skomentuj

poprawiam się :)

dla mnie też 1 zestaw, kompletny (z płytką, radiatorem etc..no może bez obudowy)

dziękuję :)

Skomentuj

sechmet, dlaczego nie czytasz całego wątku? To jest zamówienie na razie tylko na same elementy + może pcb (bez radiatora i trafo). Trzeba się dopisać do listy.
                                      A więc ostateczna lista wygląda tak:
                                      1. Michał K.
                                      2. UKA
                                      3. UKA
                                      4. bawolek
                                      5. cudny90
                                      6. Szymool
                                      7. Gilbert
                                      8. bart210
                                      9. c4meleon
                                      10. Dulin7
                                      11. miki
                                      12. leszczunio
                                      13. sechmet

Skomentuj

Musle ze lepiej zostac z tym co pisal Pawel na poczatku no moze ewentualnie dozucic tranzystory koncowe , kondy tez mozna by dac ale dajcie spokoj z radiatorami i plytkami, co plytek nie potraficie robic? :razz:
                                        Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez dulin7
                                          co plytek nie potraficie robic?
                                          Nie potrafimy :razz:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X