Szkoda tylko że te rezystorki są 5%, a jak z płytkami, mógł by ktoś kto ma nie daleko siebie zakład, dowiedzieć się co i jak ?
szkoda nie szkoda .... byl tu na forum watek odnosnie "super" elementow Irek wypowiadal sie ze pchac je wszedzie jest bez sensu, i wiecej zalezy od samego projektu....... ale napisal tez ze w kluczowych miejscach dawal 1%......skoro Irek pisał jak pisał to poprostu sobie pomyslałem zeby zastosowac sie do jego zalecen w koncu to utorytet w tej dziedzinie i tworca uniAMPa
cudny90 - nie chcialem wszedzie ladowac 1% :)
ale oczywiscie nic to nie zmiania a nawet zastanawiam sie czy nie wziąc sobie 2ch kompletów które składa Paweł :)
Pawel S., ja to widze inanczej
robimy liste chetnych. i kazdy robi przelew z GORY (ewentualnie zaliczke) i dopiero zamawiasz - chce Ci sie ryzykowac i mrozic swoja kase? to nie jest konieczne - naprawde.
uwazam tez ze warto zrobic pelnego KITA z tranami i kondami bo to dodatkowy koszt wysylek.... a i tak bez tego nikt nie odpali wzmaka...:)
a jak zamowi sie ich np 100 to cena bedzie zdecydowanie atrakcyjnejsza...
rezytory 1% kosztuja niewiele wiecej niz te 5% wiec czy warto na tym oszczedzac dla np 2 zl?
i moim zdaniem istotna sprawa sa PCB - moze irek by sie skusil zamowic i dla nas te 20szt?:)
Przeglądnąłem oferty sklepów/zakładów internetowych, które zajmują się produkcją PCB. Cena 1szt. nie jest zbyt kolorowa bo wynosi prawie 30zł z przesyłką.
Jestem za tym, żeby zrobić tak jak napisał mIKI, czyli każdy wpłaciłby z góry zaliczkę i wtedy można by zrobić zamówienie wszystkich elementów.
Mam pomysł, ja prawdopodobnie we wtorek skończe robić PCB dla siebie do uniampa, więc jak Wam się spodoba, to mogę zrobić te 20 sztuk i wyjdzie o wiele taniej :)
mIKI, roznica miedzy 5 a 1% to 100-200% ceny tych pierwszych. w przypadku pojedynczego zestawu roznica jest mala ale jak mam zamowic 1000-2000szt to juz sporo sie zbiera :/
no chyba ze bedzie przedplata
ale i tak bym wolal zrobic przedplate narazie za trany i kondy bo drobnice musze narazie nazbierac...
czyli narazie komplet czesci na 20 zestawow...
cudny90, jednostokwe plytki mozesz zrobic. ale w przypadku 20-30szt to juz lepiej bedize jak irek je dla nas zamowi
Jestem za! Zróbmy full kity, możemy zrobić przedpłaty, co wy na to ? i jednak proponował bym te rezystory 1% mogą być tylko w "kluczowych" miejscach, a kto pogada z Irkiem w sprawie płytek? Pozdrawiam
to dosc nale PCB - co prowda sporo jest otworow ale mysle ze nie bedzie dorogo a jednak pcb z pocynowanymi punktami, polakierowana i opisem lutuje sie jeszcze przyjemniej) najlepiej gdyby wlasnie Irek chcial nam zalatwic:)
[ Dodano: 2008-04-13, 14:28 ]
ps. Pawel S., no moze na calosci roznica bedzie istotna ale koszt jednego kitu na 1% nie bedzie duzo wyzszy - a to jest istotne
w sumie lipa bedzie jak beda roznice miedzy kanalami... bo teoretycznie mozna trafic do 10% rozbierznosci i to mozna uslyszec
sechmet, dlaczego nie czytasz całego wątku? To jest zamówienie na razie tylko na same elementy + może pcb (bez radiatora i trafo). Trzeba się dopisać do listy.
A więc ostateczna lista wygląda tak:
1. Michał K.
2. UKA
3. UKA
4. bawolek
5. cudny90
6. Szymool
7. Gilbert
8. bart210
9. c4meleon
10. Dulin7
11. miki
12. leszczunio
13. sechmet
Musle ze lepiej zostac z tym co pisal Pawel na poczatku no moze ewentualnie dozucic tranzystory koncowe , kondy tez mozna by dac ale dajcie spokoj z radiatorami i plytkami, co plytek nie potraficie robic? :razz:
Pozdrawiam!!!
Skomentuj