Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zestaw elementow (KIT) do uniampa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

INFO:
    W przypadku wykonania tylko 10 transformatorów u mojego znajomego wg wcześniej podanej specyfikacji koszt byłby 112 zł/szt. (jutro uzupełnie dane jak tylko otrzymam odpowiedzi na zapytanie ofertowe od innych firm - wysłałem kilka dla porównania)

Skomentuj

Ja bym był chętny .. Tylko jeśli cena wyjdzie mniejsza niż na toroidy.pl

No i trzeba liczyć już przesyłkę osobną? Ale jeśli sporo osób, które zamawiają KIT od Pawła, będzie też chciało trafa, to może poczekajmy na to nawinięcie i razem z PCB do Pawła niech jadą? :)

Skomentuj

cudny90, tam też wysłałem zapytanie.

Skomentuj

Hmm na toroidy.pl trafko 250VA kosztuje ok 90 zł, ale ja bym nie bral standardu z tamtad - mam takie jedno i dość mocno buczy, spokojnie slychac w poblizu wzmacniacza. Nie wiem ile kosztuje zalewanie żywicą, ekranowanie itp, ale wydaje mi się ze przy kilkunastu sztukasz mozna wynegocjować jeszcze niższą cenę niż podał Quester.

Skomentuj

Nie na temat...
            c4meleon stworzyłem tag BBcode do oznaczania postów wygasających. Uzyskuje się go tak:

[code] [wygasnie] [/code]

bprzem: ja wyceniam tylko wykonanie audio, więc cena chyba nie jest taka zła.

Skomentuj

sorki, spojrzalem na twojego posta na poprzedniej stronie i edytowalem swojego.
              Cena nie jest zła ale można jeszcze popytać w innych firmach

Skomentuj

Za owe 112 zł mamy 4 uzwojenia wtórne, impregnowany rdzeń i uzwojenia, ekran elektryczny, ekran magnetyczny i zalewany żywicą środek. Niemniej jak napisałem wcześniej wysłałem zapytania ofertowe do kilku firm, więc nie pokuszę się o stwierdzenie, że to jest najlepsza cena

Skomentuj

Quester, jak za takie trafo cena jest naprawde spoko
                  ale z drugiej strony... czy jest sens stosowac te wszystkie dodatki? przerzucilem juz kilka traf w roznych wersjach i jesli jest dobrze zrobione to nawet zwykle daje rade i nie ma zadnego brumu... (np poltrafo czy toroidy.pl )
                  jednak za symboliczna roznice w cenie - warto
                  aha ile kosztowalyby zwykle?

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                    aha ile kosztowalyby zwykle?
                    Sprawdzę jutro i dam znać.

P.S. IMHO dobry wzmak + dobre trafo = dobre samopoczucie dlatego ja nie zamierzam żałować kilku/kilkunastu złotych na dodatki do trafa

Skomentuj

a czy rzy zamowieniu wszystkie trafa musza byc takie same? ja bym chcial wersje audio z wyjsciami 2x28 albo 2x30 + 2x15

Skomentuj

dolphin123, niestety tak - wszystkie muszą być takie same, w przeciwnym razie firmy traktują, że złożyłeś tyle zamówień ile rodzajów traf wyspecyfikowałeś. Tym samym cena zależy od ilości identycznych trafek, a nie ich łącznej ilości bez względu na parametry.

Skomentuj

ok dzieki.
                          Ale jakby daloby rade nawet za taka cene 112 trafko jak opisalem pisalbym sie na nie, pamietaj

Skomentuj

dolphin123, zobaczę co się da zrobić tylko napisz jakie napięcia wtórne najbardziej Ci odpowiadają, bo muszę mieć konkrety żeby działać

[ Dodano: 2008-05-23, 11:22 ]
                            No cóż... toroidy.pl zaproponowało takie trafo przy 10 sztukach w cenie 165,00 zł/szt + koszty przesyłki :???: Przy okazji dodam, że mój znajomy jest na miejscu, więc koszty nie powiększą się w jego przypadku o wartość przesłania gotowych traf do mnie.

Szukam dalej...

Skomentuj

Panowie zwykłe trafa z toroidy.pl sa IMO tandetne i nie ma ich co porównywać nawet do Telto czy Brave.

Skomentuj

Breve Tufvassons jest niedaleko mnie, ale jak nie chcesz zbankrutować to zapomnij o nawijaniu u nich na zamówienie :lol: Telto też do tanich nie należy :(

Skomentuj

Zamieszczone przez Quester
                                  dolphin123, zobaczę co się da zrobić tylko napisz jakie napięcia wtórne najbardziej Ci odpowiadają, bo muszę mieć konkrety żeby działać
                                  2x30V + 2x15V 250VA
                                  takie by mnie trafko interesowalo

Skomentuj

Jak dla mnie trafo 2x35V + 2x15V 300VA to wystarczy :) Cena max 130zł.

Skomentuj

To moze ja juz wam zalatwie te trafa hurtem (np 10szt) po 90zl bo sie zameczycie i zbankrutujecie a to tylko zwykle trafo i zwykly wzmacniacz i nie ma co cudow oczekiwac po impregnacjach, ekranach i innych wynalazkach :)

Kiedys gadalem ze swoim wytworca traf i stwierdzil ze tez moze zaimpregnowac rdzen trafa tylko ze ze wzgledu na wykonanie rdzenia zwijanego impregnacja go jest w zasadzie fizycznie nie mozliwa!

Skomentuj

To chyba będzie dobry pomysł :) A jakie to są trafa? 300VA i 2x 33V? Bo coś kiedyś o takich wspominałeś.

Skomentuj

Chłopaki a po co w tych trafach od Questera jest jeszcze te 2*10,5V, to jest do jakiegoś pre na przykład, czy po co :?:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X