Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zestaw elementow (KIT) do uniampa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wplacili:
    MARIUSZELEKTRO - 80zl
    MELISŁAW - 80zl
    QUESTER - 80zl
    BART210 - 50zl
    CUDNY90 - 50zl
    herminator - 65zl

jeszcze jedna osoba wplaci i bedzie na kondy... tylko ze trzeba jeszcze kupic z TME + plaskownik alu a ja swoja kase wydalem juz :???:

Skomentuj

Czyli wszystko już zamówione, prócz kondów i tranów i alu??

Noo, wpłać ktoś

Skomentuj

Pawel S., ja tez juz wplacilem. 80pln

Skomentuj

Pawel S. No to możesz już zamawiać trany i kondy :) i płaskowniki ALU.

Skomentuj

mIKI, sprawdzalem tylko archiwum na koncie - twojego jeszcze niebylo
            Zamieszczone przez cudny90
            Czyli wszystko już zamówione, prócz kondów i tranów i alu??
            trany sa zamowione. brakuje kondow, plaskownika alu, paru rezystorow i kilku drobiazgow z TME

ciekaw jestem jak bedzie to wygladalo - 48 par tranow i kondow :mrgreen:

Skomentuj

ciekaw jestem jak bedzie to wygladalo - 48 par tranow i kondow
              Jak dostaniesz przesyłki to rób od razu foty

Skomentuj

kurcze az zal bedzie nie popraowac ich..

Skomentuj

mIKI Tylko i wyłącznie poparowane trany wchodzą w gre :)

Skomentuj

MariuszElektro, no co ty?
                    Pawel S., zajmiesz sie parowaniem?:]

Skomentuj

MIKI za dużo czytasz audiostereo:)

Skomentuj

dj_zibi, nie czepiaj sie, prosze to co czytam potrafie tez przefiltrowac, a pewnie ze czytam AS - zawsze to poszerzenie horyzontow i jakies ciekawostki z dziedziny:)

co do parowania tranow - luzno rzucilem haslo, z tego c wiem w uniampie nie ma to wielkiego znaczenia. Jednak wbrew pozorom nei zawsze tak jest kolorowo... np slynny Aleph - A klasa (tez inna bajka) tutaj sparowanie tranow jest niezbedne - kumpel przez to uwalil jeden kanal.

a jak bedzie prawie 100tranow to na pewno moznaby dobrac te bardziej pasujace do sebie... jednak wiadomo ze pochloneloby to troche cennego czasu:)
                        i powtarzam - to byla moja luzna mysl

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                          Pawel S., zajmiesz sie parowaniem?:]
                          przed sesja? sam sobie odpowiedz...

Skomentuj

mIKI daje ręke że nie uwalił rpzez nie parowane trany:)

Skomentuj

Pawel S., no wlasnie... dlatego bylem tak bardzo zdziwiony gdy
                              Zamieszczone przez MariuszElektro
                              mIKI Tylko i wyłącznie poparowane trany wchodzą w gre
                              wiec chcialem sie upewnic co i jak

mi nie przeszkadza ze w uni beda trany niesparowane.

dj_zibi, bedziesz wygladal conajmiej niesymetrycznie)

koniec tematu - wiadomo juz co i jak.

Skomentuj

MIKi to czemu pieknie śmigal mi A3 na tranach jak leci:) No nie wspomne o koledze UWE:) Nie mam dużej wiedzy ale bank nie padlo od tego zę były nie parowane:) Chyba ze trefne trany miałes:)

Skomentuj

dj_zibi, nie mowilem o soebie... czytaj!!:)
                                  Piotrek - pgwave. serio uwalil jeden kanal bo mial niesparowane i niezle rozbierzne tranzystory w jednym kanale... - wzbudzil sie czy cos i poszlo sie trzepac... serio. to dokladnie a5 ale chyba topologia jest podobna jak w a3

Skomentuj

Wiem o jakim A5 mówiłes. Topologia jest wręcz identyczna. Nadal uznaje za dziwne:)

Skomentuj

Mosfety maja bardzo duze rozrzuty napiecia progowego dlatego powinni sie je parowac.
                                      Typowo bipolarne maja maksymalne odchylki napiecia BE rzedu 1mV a juz sparowane mosfety jak sa z dokladnoscia 10mV to juz jest super! Katalogowo producenci mofetow pisza napiecie progowe 2-4V a praktyce rozrzuty dochodza do 0,5V a czasami i wiecej. Dlatego tak malo firm robi wzmacniacze duzej mocy na mosfetach. bo szkoda czasu na ich mierzenie i wyrzucanie "dziwnych" sztuk, dodatkowo spory klopot dla serwisu ktory ma wymienic np tylko jedna sztuke.

Skomentuj

Panowie, jeśli chodzi o radiatory, mógłbym się tym zająć, ale nie wiem, czy jest sens, ponieważ przy zamówieniu ilości większej niż 10 sztuk na jednym radiatorze zaoszczędzimy 2zł ...

Skomentuj

radiatory to opłaca sie brać profil z 'metra'. ale liczac ze ktos inny niz PawelS bedzie je rozsylal w ogole sie nie oplaci

Skomentuj

Czaruję...
                                          X