Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przedwzmacniacz do UNIamp-a TDA7318 ATMEGA32

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przedwzmacniacz do UNIamp-a TDA7318 ATMEGA32

Temat powstaje na potrzebę zbudowania przedwzmacniacza do UNiampa. Sam wykonuje układ na TDA7318 z ATMEGA32. Układ będzie posiadał następujące funkcje:

- Analizator widma akustycznego 2x16
    - LCD 2x16 znaków
    - Pomiar temperatury radiatora DS18B20
    - Pomiar RPM wentylatora
    - Cyfrowy ON/OFF
    - Sterowanie RC5 i klawiatura
    - Regulacja głośności impulsatorem
    - Regulacja BASSU, TREBLE, BALANCE
    - Regulacja wzmocnienia każdego kanału

Zapraszam do komentowania i propozycji...

Co tu dużo komentować. Ja jestem za :smile:
    Chociaż regulacja basu i wysokich tonów nie jest konieczna.
    Przydałoby się sterowanie selektorem.

Najlepiej niech się wypowiedzą ludzie, którzy "siedzą" w tym temacie.

Skomentuj

bart210 Sterowanie wejściami obsługuje TDA7318. Sterowanie selektora będzie się odbywało za pomocą RC5 i klawiatury..

Skomentuj

A no to bardzo dobrze. Chociaż osobiście wolałbym sterowanie wejściami za pomocą gałki, ale to chyba nie problem, żeby zamiast klawiatury wstawić obrotowy przełącznik :smile:

Skomentuj

bart210 Eee... Przełącznik ? Impulsator ! :) Jutro jak uruchomię UNiamp-a to biorę się za trawienie płytek drukowanych. Jeszcze przed tym zakupy w sklepie elektronicznym :)

Skomentuj

Jakiś czas temu na allegro dobre impulsatory philipsa dorwałem za chyba 12zł. Co do TDA7318, to posiada on również więcej funkcji, jak balance, selektor 4-wejściowy itp. Szerszą dokumentacje w googlach można znaleźc.
            Ogólnie projektów do wzorowania na internecie coraz więcej. Jak się zbierze więcej projektów umieścimy u mnie na zbudowalem.pl i pokażemy światu :)

Skomentuj

Jeżeli to możliwe to przydał by się zegarek, regulator podświetlenie, czasóweczka i ala budzik :smile:

Skomentuj

malyzmc Też będzie zegarek i data. Budzik po co???

Skomentuj

Zamieszczone przez MariuszElektro
                  Budzik po co???
                  Nie no to zły pomysł, nie pomyślałem, znaczy chodziło mi o to żeby muza włączała się o określonej godzinie, ale przecież musiał by się wtedy włączyc również odtwarzacz/tuner/komp. :oops:

Skomentuj

malyzmc Są do tego przekaźniki :) Też są w układzie przewidziane :)

Skomentuj

ja myślałem nad radiem. Są moduły philipsa ale drogie i niedostępne, takie same stosuje się w 90% telefonów. Kupiłem kiedyś płytę od 5510 i chciałem przelutowac wszystko, ale nie ma kiedy sie zając tym. A radyjko to niezła sprawa :)

Skomentuj

Tuner radiowy sam bym sobie zrobił, zastanawia mnie właśnie, wszyscy robią wzmacniacze przeróżne, odtwarzacze CD, yampp-y, a nikt nie zrobił jeszcze tunera

to taki mały offtop - sorki :)

Skomentuj

CaMIkaZEe Głowica OM5610 na TEA5757 :) Ale zbędne bo mam DVD.. Acha i tak brak portów w ATMEGA32 więc już nic nie można dodać.

Skomentuj

dokładnie o ten moduł mi chodziło :) Co do atmegi, na co żeś tyle portów zużył :P

Skomentuj

CaMIkaZEe RC5, 1-Wire, RPM, DS18B20, LCD 2x16, klawiaturka, LED

Skomentuj

lcd po 4 czy 8 bitach? klawiaturę można przemiata lub wykorzystac jakieś układy logiczne, diodki na jakiś zatrzaskach lub rejestrach przesuwnych i miejsce się znajdzie :)

Skomentuj

CaMIkaZEe LCD 4 bity. Nie będę stosował żadnych bramek logicznych, rejestrów, bo układ ma już zaprojektowana PCB, więc nie będę wymyślał następnych portów, bo nie wiadomo, po co :)

Skomentuj

mam takie pytanko czy ten pream będzie pasował do symka bo zapowiada się bardzo przyzwoicie

Skomentuj

errorexe1929 Tak

Skomentuj

Panowie, nie róbcie wierzy hipermarketowej z migającym, kolorowym wyświetlaczem i 83 funkcjami. Może jeszcze dodacie mini gierkę w tetrisa, zabezpieczenie przed nieletnimi, port USB i modem, żeby był dostęp do neta + parę innych bajerów. Po co to komu?!

A tak na poważnie to jestem ciekaw co z tego wszystkiego wyjdzie :razz:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X