Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przedwzmacniacz do UNIamp-a TDA7318 ATMEGA32

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak to się mówi, ogranicza nas tylko wyobraźnia :P

Skomentuj

ja mam u siebie fany sterwonik i wystarcza tylko:
      -volume
      -zegarek z data
      -selektor z funkcja bypass'u
      -mute
      -ustawienie 'czulosci' regulacji
      -pilot RC5
      -sterowanie przekaznikami (zdalne zalanczanie koncowki mocy)

szczerze to nic wiecej nie jest potrzebne...

Skomentuj

...i taki zestaw funkcji byłby najlepszy :wink:

[ Dodano: 2008-08-11, 13:59 ]
        mIKI, rozumiem, że to to jest ten projekt: http://diy.msfalcon.one.pl/pvc/ ?

Jeśli tak to pozostaje tylko zaprojektowanie porządnej płytki.

Skomentuj

a ja tu nie widzę przedwzmacniacza :>

Skomentuj

Aha, jeszcze fajnie by było jakby sterowanie głośnością było za pomocą gałki, nie przycisków.

Skomentuj

Jest za pomocą gałki :) Są takie wejścia imp na impulsator, to właśnie ta kręciołka :)

Skomentuj

bart210 Jest sterowane za pomocą impulsatora. Czytajcie temat ludzie :(

Skomentuj

Witam

To mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich i pozdrawiam.

Bardzo interesuje mnie ten temat,ponieważ mam już działającego uniampa,który gra super :) Nie doceniłem jego mocy i po wczorajszym odsłuchu na 70 % mocy bolą mnie uszy :) To najmocniejsza maszyna jaką miałem.

Co do tematu przedwzmacniacza to super pomysł. Właśnie tego potrzebuje uniamp. Dobrego przedwzmacniacza z selektorem wejść.

Przydało by się aby przy cichym graniu nie spadała tak znacząco dynamika. Gdy się gra głośno dynamika jest ok,a jak cicho to jest płaściutko strasznie i brak dynamiki.

Może procek TDA7318 ma taką funkcję w sobie podbijania dynamiki przy niskich głośnościach? W końcu to procek dźwięku.
                  Pytanie do autora. Kiedy można liczyć na jakieś testy ? Przyznam że czekam niecierpliwie :)

Skomentuj

A dałoby się jeszcze dodać wyjście na suba?

Skomentuj

ralfi Jak narazie sprzedaje swój stary przedwzmacniacz na TDA7318. Z tych pieniędzy powstanie nowy lepszy i niezawodny przedwzmacniacz cyfrowy. Tak, więc testy, fotki układu będą w przyszłym tygodniu (mam nadzieję). Zależy także ile funduszy będę miał a przede mną jeszcze jest zakup głośników do kolumn.

bart210 TDA7318 ma 4 wyjścia tak, więc bezproblemowo :)

Skomentuj

TDA7318 to przecietniak, jak juz robić to lepiej na pga2310 (lub 2311). Regulacja trable/bass w TDA jest dość słaba i degraduje sygnał. Ten układ to dobry kompan do takich prostych wzmacniaczy jak 3886 lub 7294 od których sie nie wymaga super jakości. Do poważniejszego wzmacniacza lepiej dorobić poważniejszy przedwzmacniacz.

Skomentuj

jak juz to PGA 2311 - ma miejsze szumy

Skomentuj

A ja bym wolał jakiś przedwzmacniacz do uni na lampach Ogólnie chciałbym kiedyś zrobić "coś" na lampach, a że wzmacniacz zrobiłem na tranach, na słuchawkach muzy nie słucham, to przedwzmacniacz lampowy by się przydał

Skomentuj

MariuszElektro, i jak postępy? :smile:

Skomentuj

bart210, Mariusz teraz robi obudowę do Uniampa Ręce pełne roboty, chociaż słyszałem, że na dniach zabiera się do pisania programu

Płytki nie są jeszcze wytrawione, bo mu laminatu jeszcze nie dostarczyłem xD

Skomentuj

bart210, cudny90 Tak :) Program tylko wytestować jak już będzie wszystko polutowane... Jutro PCB będzie wytrawione :) W poniedziałek idę na miasto zakupić elementy do zasilacza i przedwzmacniacza. LCD, impulsator, TDA7318 muszę zamówić on-line lub na allegro.

Skomentuj

Mariusz jak tam postępy? Ja właśnie się zabieram do budowy kilku wzmacniaczy i jestem ciekaw jak idą prace u Ciebie :)

Skomentuj

ciekawe jak Irek ze swoim preampem daleko jest..

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                                        ...daleko jest..
                                        :smile:

Skomentuj

CaMIkaZEe Na początku września zostanie zakupiony LCD i ATMEGA32. Na mieście zamówiłem sobie TDA i impulsator. Tak, więc (nie obiecuje) w połowie września będą jakieś fotki Oczywiście PCB i zasilacz gotowe :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X