Jak to się mówi, ogranicza nas tylko wyobraźnia :P
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Przedwzmacniacz do UNIamp-a TDA7318 ATMEGA32
Collapse
X
-
...i taki zestaw funkcji byłby najlepszy :wink:
[ Dodano: 2008-08-11, 13:59 ]
mIKI, rozumiem, że to to jest ten projekt: http://diy.msfalcon.one.pl/pvc/ ?
Jeśli tak to pozostaje tylko zaprojektowanie porządnej płytki.
Skomentuj
-
Witam
To mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich i pozdrawiam.
Bardzo interesuje mnie ten temat,ponieważ mam już działającego uniampa,który gra super :) Nie doceniłem jego mocy i po wczorajszym odsłuchu na 70 % mocy bolą mnie uszy :) To najmocniejsza maszyna jaką miałem.
Co do tematu przedwzmacniacza to super pomysł. Właśnie tego potrzebuje uniamp. Dobrego przedwzmacniacza z selektorem wejść.
Przydało by się aby przy cichym graniu nie spadała tak znacząco dynamika. Gdy się gra głośno dynamika jest ok,a jak cicho to jest płaściutko strasznie i brak dynamiki.
Może procek TDA7318 ma taką funkcję w sobie podbijania dynamiki przy niskich głośnościach? W końcu to procek dźwięku.
Pytanie do autora. Kiedy można liczyć na jakieś testy ? Przyznam że czekam niecierpliwie :)
Skomentuj
-
ralfi Jak narazie sprzedaje swój stary przedwzmacniacz na TDA7318. Z tych pieniędzy powstanie nowy lepszy i niezawodny przedwzmacniacz cyfrowy. Tak, więc testy, fotki układu będą w przyszłym tygodniu (mam nadzieję). Zależy także ile funduszy będę miał a przede mną jeszcze jest zakup głośników do kolumn.
bart210 TDA7318 ma 4 wyjścia tak, więc bezproblemowo :)
Skomentuj
-
TDA7318 to przecietniak, jak juz robić to lepiej na pga2310 (lub 2311). Regulacja trable/bass w TDA jest dość słaba i degraduje sygnał. Ten układ to dobry kompan do takich prostych wzmacniaczy jak 3886 lub 7294 od których sie nie wymaga super jakości. Do poważniejszego wzmacniacza lepiej dorobić poważniejszy przedwzmacniacz.
Skomentuj
Skomentuj