Podobno subsonic generuje szumy, ktore wycina filtr DP - stad ta kolejnosc.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Płytki do filtra 20-100Hz i subsonic'a
Collapse
X
-
witka:) Ja zaprojektowalem sobie subsonika ale cos chyba mi nie wyszlo bo nie za bardzo dziala. Moze ktos pomoglby mi rozwiazac ten problem. W zalaczniku jest plik ze schematem do eagla (4.11). Tak pobieznie to na poczatku jest bufor (podpatrzylem ze strony linkwitz'a) a puzniej juz sam filtr. Moze ten bufor jest niepotrzebny? no i jeszcze z innego projektu zapozyczylem zasilanie do tl072. jak wszystko polutowalem i podlaczylem przed filtr dp to sie okazalo ze nie za bardzo to chce dzialac a nawet blokuje filtr DP. Moze ktos mi pomoze rozwiklac ten problem?
[ Dodano: 2004-11-17, 14:24 ]
Zasilam subsonika z zasialcza od wzmaka +/-34V
[ Dodano: 2004-11-17, 14:28 ]
Po podlaczeniu wszystkiego glosnik gra ale subsonik nie spelnia swojej roli i filtr dp nie dzialaZałączone pliki
Skomentuj
-
kurde jestem w budzie a tu nie moge eagla zainstalowac, moze uda mi sie z pamieci schemat narysowac czekaj chwile
[ Dodano: 2004-11-17, 14:44 ]
to ten schemat
[ Dodano: 2004-11-17, 14:47 ]
cos tu nie pasi, moze teraz bedzie tylko spakowany rarem
[ Dodano: 2004-11-17, 14:48 ]
aaqaaaaaaaa a
[ Dodano: 2004-11-17, 14:49 ]
wysle ci na maila
[ Dodano: 2004-11-17, 14:55 ]
cos z te zalaczniki nie chca dzialac
[ Dodano: 2004-11-17, 15:31 ]
hej theant (mrowa?) i co dostales ?
[ Dodano: 2004-11-18, 12:37 ]
Yo. Ominalem bufor na plytce i teraz dziala ok, ale musze pokombinowacz czestotliwoscia odciecia bo troche za wysoko mi wyszlo
Skomentuj
-
Witam serdecznie
przesyłam moją wersje filtru DP i subsonica...
tak na wszelki wypadek...
www.icpnet.pl/~carry/Subsonic_36dB_+_DP_12dB.rar
pozdrawiam...Załączone pliki
Skomentuj
-
Mam pewne obawy co do tego subsonica. Na poczatku jest prosty sumator. No wlasnie, czy nie zmienia on odciecia subsonica? Chyba tak. Tez podobnie z tym sumatorem kombinowalem. Proponuje zajrzec na topik:
http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=2106
Irek tam napisal:"Kazdy rezystor przed subsonikiem zmienia jego czestotliwosc odciecia wiec to nie bedzie dzialac!"
Skomentuj
-
Może ktoś powiedzieć jaki jest zakres regulacji filtru i jaka częstotliwość odcięcia subsonica z linku barszczyka?
Właśnie kończe robić ten filtr i subsonic. Wejściowe rezystory w sumatorze zmieniłem ze 100k na 22k bo sygnał pewnie byłby za słaby. Tylko teraz nie wiem czy to nie zmieniło mi parametrów subsonica.
Skomentuj
Skomentuj